Katso, miten voit muun muassa lunastaa Adobe-ostoksen, muuntaa lunastuskoodin sarjanumeroksi ja aktivoida Adobe Creative Cloud -jäsenyyden tai Acrobat DC -tilauksen lunastuskoodin avulla.

Jos ostit Adobe-tuotteen Adobe-jälleenmyyjältä, saatoit saada lunastuskoodin. Lunasta tämä koodi ennen tuotteen käyttöä.

Adobe tarjoaa erityyppisiä tuotteita ja lunastuskoodeja. Tarkastele vaihtoehtoja alla ja valitse soveltuva tarjous nähdäksesi koodin lunastamisohjeet.

Jollet ole varma koodisi tyypistä, katso Koodien tyypit.

Tilattava vähittäismyyntituote

Käy sivulla Lunasta Creative Cloud -jäsenyys tai Lunasta Acrobat DC -tilaus.

Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

Anna lunastuskoodi ja napauta sitten Aktivoi jäsenyys.

Esimerkki: Creative Cloud

Tilattava oppilaitostuote

Vieraile Lunasta Creative Cloud -jäsenyys.

Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

Täydennä annettu lomake vahvistaaksesi, että olet opiskelija.

Esimerkki: CC Student and Teacher Edition -ohjelmistoversio

Ei-tilattava vähittäismyyntituote

VieraileLunasta ostoksesi.

Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

Anna lunastuskoodi ja napsauta sitten Lunasta.

Esimerkki: Photoshop Elements

Ei-tilattava oppilaitostuote

Oletko Pohjois-Amerikassa? Vieraile Kelpoisuusvaatimukset-sivulla. Et ole Pohjois-Amerikassa? Vieraile Adoben asiakastukiportaalissa.

Täytä opiskelijan/opettajan vahvistuslomake. Lataa ja asenna ohjelmiston kokeiluversio.

Esimerkki: Acrobat Professional 2017

Käyttörajoitteet

Kuhunkin Adobe Student and Teacher Edition -tuotteeseen voi ostaa vuodessa vain yhden käyttöoikeuden alustaa kohden. Adoben Student and Teacher Edition -tuotteita saa käyttää vain yksityisomistuksessa olevalla tietokoneella, ja niitä ei saa myydä eteenpäin.

Tilaus – vähittäismyyntiversio

Lunastuskoodi vaaditaan

1. Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

2. Anna lunastuskoodi ja napauta sitten Aktivoi jäsenyys.

Koodin lunastaminen
    Koodin lunastaminen

3. Hyväksy käyttöehdot tai valitse Muistuta myöhemmin.

4. Lataa ja asenna ohjelmisto.

Tilaus – Student and Teacher Edition -ohjelmistoversio

Lunastuskoodi vaaditaan

1. Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

2. Täydennä lomake vahvistaaksesi, että olet opiskelija.

Koodin lunastaminen
    Koodin lunastaminen

3. Anna lunastuskoodi.

4. Hyväksy käyttöehdot tai valitse Muistuta myöhemmin.

5. Lataa ja asenna ohjelmisto.

Pysyvä – vähittäismyyntiversio

Lunastuskoodi vaaditaan

Hae ohjelmiston asennuksessa vaadittava sarjanumero noudattamalla näitä ohjeita:

1. Kirjaudu sisään tai luo Adobe ID -tunnus.

2. Anna lunastuskoodi ja napsauta sitten Lunasta.

3. Merkitse näytetty sarjanumero muistiin.

4. Anna sarjanumero, kun sitä pyydetään asennuksen aikana.

5. Säästä lunastuskoodi, jotta voit hakea sarjanumeron myöhemmin uudelleen, jos ohjelmisto on asennettava uudelleen.

Huomautus:

Lunastuskoodi ei ole sama kuin sarjanumero.Tarkista, että annat asennettaessa sarjanumeron.

Pysyvä – Student and Teacher Edition -ohjelmistoversio

Tuotekoodi vaaditaan

Sinun on vahvistettava, että olet oikeutettu pysyvään opiskelija-/opettajaversioon, ennen kuin jatkat tuotteen asentamista.

Jos olet Pohjois-Amerikassa, vieraile sivulla Kelpoisuusvaatimukset, anna tuotekoodi ja täytä opiskelijan/opettajan vahvistuslomake.  Sarjanumero lähetetään sinulle 1–2 arkipäivän kuluessa.

Jos olet muualla kuin Pohjois-Amerikassa, täytä opiskelijan/opettajan vahvistuslomake Adoben asiakastukiportaalissa. Sarjanumero lähetetään sinulle 2–4 arkipäivän kuluessa.

Odottaessasi Adobelta sarjanumeroa, voit ladata ja asentaa Student and Teacher Edition -ohjelmiston kokeiluversiona.

Voit käyttää ohjelmiston kokeiluversiota rajoitun ajan. Kun kokeilujakso on kulunut loppuun, Student and Teacher Edition -ohjelmistoversioon on annettava sarjanumero, jos käyttöä halutaan jatkaa.

Lunastuskoodiongelmien vianmääritys

Kaipaatko nopeita vastauksia? Tässä on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastaukset.

Lunastuskoodini ei kelpaa. Mistä se johtuu?

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Tarkista, että annoit koodin oikein. Lunastuskoodissa on sekä kirjaimia että numeroita. Jotkin numerot ja kirjaimet menevät helposti sekaisin, kuten nolla ja 0-kirjain sekä ykkönen ja I-kirjain.
  • Tarkista, että annat koodin oikealla lunastussivulla. Annoit ehkä pysyvän tuotteen lunastuskoodin tilauksen koodin sijaan tai tilauksen lunastuskoodin pysyvän tuotteen koodin sijaan. Varmista, että syötät koodin juuri lehtisessä, kortissa tai sähköpostiviestissä mainitulle lunastussivustolle. Siirry tilattavien vähittäismyyntituotteiden osalta kohtaan Lunastuskoodin lunastaminen ja pysyvien vähittäismyyntituotteiden osalta kohtaan Maksetun tuotteen lunastaminen.
  • Yritä lunastaa koodi toista selainta käyttämällä.
  • Tarkista, että syöttämäsi koodi on lunastuskoodi eikä jokin muu koodi. Muut koodit, kuten lehtisessä, kortissa tai sähköpostiviestissä oleva pelkkiä numeroita sisältävä yleinen tuotekoodi, eivät käy lunastuskoodista. Voit tarkistaa, että käyttämäsi koodi on lunastuskoodi katsomalla kohdasta Koodityypit.
  • Tilin tietojen tarkasteleminen. Tilauksesi tai tuotteesi saattaa olla saatavilla ja rekisteröitynä Adobe-tililläsi. Lisätietoja Adobe ID -tilistäsi on kohdassa Adobe ID -tilin hallinta.

En löydä lunastuskooditarraa.

24-numeroinen lunastuskoodi näkyy tuotekortin hopeisen raaputuspinnan alla tai tuotepakkauksen sisältämässä lehtisessä tai sähköpostiviestissä, jos et ostanut fyysistä tuotetta.  Ota yhteyttä jälleenmyyjään, jos ostamassasi tuotteessa ei ole lunastuskoodia.

Apua! Saan virheilmoituksen ”Tämä kortti on hankittu maasta, joka ei vastaa Adobe ID -tunnuksesi maata. Voit yrittää kirjautua toisella Adobe ID -tunnuksella tai voit pyytää meiltä apua.”

Minulta pyydetään toistuvasti sarjanumeroa, kun yritän käynnistää sovelluksen tai kirjautua Creative Cloud -tiliini. Eihän Creative Cloudin pitänyt vaatia sarjanumeroa.

Olet oikeassa. Sarjanumeroa ei tarvita. Sinun on kuitenkin mahdollisesti aktivoitava Creative Cloud -jäsenyytesi.

Ratkaisuja tähän ongelmaan on kohdassa Creative Cloud pyytää sarjanumeroa.

Koodityypit

Koodi Kuvaus Esimerkki
Lunastuskoodi Lunastuskoodissa on 24 aakkosnumeerista merkkiä J72D-I83E-N87F-213E-B980-K915
Tuotekoodi Tuotekoodissa voi olla 19 numeroa tai 21 tai 22 aakkosnumeerista merkkiä.
  • 19-numeroinen esimerkkikoodi:  000-6219-8721-6757-3308
  • 21-merkkinen aakkosnumeerinen esimerkkikoodi:  PREP2-8725-0927-7937-6725
  • 22-merkkinen aakkosnumeerinen esimerkkikoodi:  APROM2-5305-3616-9318-0982
Sarjanumero Sarjanumerossa on aina 24 numeroa. 8721-0892-0867-4459-9223-2874