Järjestelmävirheiden vianmääritys Windows-käyttöjärjestelmässä

Windows-käyttöjärjestelmän virheen oireita ovat tyhjä tai välkkyvä valintaikkuna, jähmettynyt kursori tai näyttö, sininen ruutu, odottamaton uudelleenkäynnistyminen tai Windowsin virheviesti.

Huomautus:

Saatko nimenomaisen virheen käyttäessäsi Adobe-sovellusta? Etsi virhettä Adobe Community Helpistä tai pyydä apua asiantuntijoilta osoitteessa Adoben foorumit.

Ennen kuin aloitat

Järjestelmävaatimusten tarkistaminen

Jos järjestelmä ei täytä Adobe-tuotteen vähimmäisvaatimuksia, tuote ei välttämättä toimi virheettömästi. Voit tarkistaa, täyttääkö järjestelmä tuotteen vähimmäisvaatimukset, verkkosivulta Adoben järjestelmävaatimukset.

Järjestelmävaatimukset

Tiedostojen varmuuskopioiminen

Varmuuskopioi kaikki henkilökohtaiset tiedostot (kuten luomasi Photoshop- tai InDesign-tiedostot).

Ohjauspaneelin ja tiedoston asetusten asettaminen

Seuraavissa vianmääritystoimissa käytetään Windows-käyttöjärjestelmän oletuskäyttöliittymää ja ohjauspaneelin perinteistä näkymää. Eräissä tehtävissä vaaditaan oletuksena piilotettujen tiedostojen, kansioiden tai laajennusten paikantamista.

Ohjauspaneelin tarkasteleminen perinteisessä näkymässä

1. Avaa Ohjauspaneeli.

2. Napsauta jotain seuraavista:

• (Windows Vista) Perinteinen näkymä
  • (Windows 7, Windows 8 ja Windows 10) Näkymä > Pienet kuvakkeet

Piilotettujen tiedostojen, kansioiden ja laajennusten näyttäminen

Katso seuraavat kohdat Windowsin ohjeesta:

• (Windows Vista ja Windows 7) “Näytä piilotetut tiedostot” ja “Tiedostonimien tunnisteiden näyttäminen tai piilottaminen"
  • (Windows 8 ja Windows 10) “Näytä piilotetut tiedostot” ja “Tiedostonimien tunnisteiden näyttäminen tai piilottaminen"
Piilotettujen tiedostojen, kansioiden ja laajennusten näyttäminen

Kansion asetukset käyttöjärjestelmissä Windows 7, Windows 8 ja Windows 10

Järjestelmän perusvianmääritys

Päivitä Adobe-sovelluksesi

Adobe-ohjelmiston uusin versio saattaa toimia paremmin käyttöjärjestelmän ja ohjainten kanssa. Varmista ennen päivityksen asentamista, että järjestelmä vastaa vaatimuksia.

Tuotteille saatavilla olevat päivitykset löytyvät verkkosivulta Adoben tuotepäivitykset.

Tuotepäivitykset-sivu

Windows-käyttöjärjestelmän päivittäminen

Windows-käyttöjärjestelmän päivitykset parantavat sen suorituskykyä ja yhteensopivuutta sovellusten kanssa.

Windows-käyttöjärjestelmän Service Pack -huoltopäivitykset ja muut päivitykset löytyvät osoitteesta www.windowsupdate.com. Lisätietoja Service Pack -huoltopäivitysten ja muiden päivitysten asentamisesta saat Microsoftin tekniseltä tuelta.

Windows-päivitykset-ikkuna

Adobe-sovelluksen asetusten uudelleen luominen

Ratkaise ongelmat, joita vioittunut asetustiedosto voi aiheuttaa, luomalla Adobe-sovelluksen asetustiedosto uudelleen.

Pääasetustiedoston nimi on "Adobe [tuotteen nimi] [tuotteen versio] Prefs.psp".

Windows-käyttöjärjestelmissä Vista, 7, 8 ja 10 asetustiedosto on seuraavassa paikassa:

Users\[käyttäjätunnus]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe [tuotteen nimi] [tuotteen versio]\Adobe [tuotteen nimi] [tuotteen versio] Settings\Adobe [tuotteen nimi] [tuotteen versio]Prefs.psp

Jos haluat nollata asetukset nopeasti, se onnistuu monessa Adobe-sovelluksessa tuotteen käynnistyksen yhteydessä käytetyllä pikanäppäinyhdistelmällä. Pidä näppäimiä CTRL+VAIHTO+ALT painettuna heti, kun olet kaksoisnapsauttanut sovelluskuvaketta.

Katso tästä videosta Photoshopin asetusten nollaamisen ohjeet: Photoshop CS6:n asetustiedoston nollaaminen

Lisäohjeet löytyvät tuotteen Ohje-järjestelmästä hakusanoilla "palauta asetukset”.

Etsi tietoa asetusten palauttamisesta

Adobe-sovelluksen suorittaminen yksinkertaistetussa tilassa

Jotkin sovellukset tai palvelut aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumiutumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe-sovellusten kanssa. Palvelut ovat erikoisohjelmia, joiden suorittamat toiminnot tukevat muita ohjelmia.

Poista ennen Adobe-sovelluksen käynnistämistä valikoivan käynnistyksen avulla käytöstä muut sovellukset ja palvelut.

Lisätietoja on seuraavissa Microsoft Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista "Vianmääritys Windows Vistassa Järjestelmän kokoonpanosovelluksen avulla" (Artikkelitunnus: 950093)
  • Windows 7, 8 ja 10 "Valikoivan käynnistyksen suorittaminen Järjestelmän määritykset -toiminnon avulla"

Poista käynnistyskohteet ja palvelut käytöstä seuraavasti:

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Windows 7: Valitse Käynnistä, kirjoita msconfig hakukenttään ja paina Enter.

Windows 8 ja 10: Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloita-painiketta ja valitse Suorita. Kirjoita msconfig Suorita-kenttään ja paina Enter-näppäintä.

3. Napsauta Yleiset-välilehteä ja valitse Valikoiva käynnistys.

Valitse Valikoiva käynnistys
  4. Windows 7: Napsauta Käynnistys-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.

Napsauta Poista kaikki käytöstä

Windows 8 ja 10: Käynnistä Tehtävienhallinta napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella. Siirry Käynnistys-välilehteen ja napsauta Poista käytöstä -painiketta.

Napsauta Poista käytöstä
  5. Valitse kaikki käynnistyskohteet, jotka ovat olennaisia ongelman testaamisen kannalta. Ellet tiedä, onko jokin kohde olennainen, jätä se valitsematta (pois käytöstä).
  6. Valitse Palvelut-välilehti ja Piilota kaikki Microsoft-palvelut.

Valitse Piilota kaikki Microsoft-palvelut
  7. Valitse Poista kaikki käytöstä, valitse uudelleen FLEXnet-lisensointipalvelu ja valitse sitten uudelleen palvelut, jotka ovat olennaisia ongelman testaamisen kannalta. Ellet tiedä, onko jokin kohde olennainen, jätä se valitsematta (pois käytöstä).

Huomautus:

Kun poistat valikoivan käynnistyksen osalta valinnan Lataa järjestelmäpalvelut -kohdasta, kaikki järjestelmän palauttamisen palautuspisteet poistetaan pysyvästi. Jos palautuspisteiden poistaminen huolettaa sinua, pidäLataa järjestelmäpalvelut -kohta valittuna.

8. Napsauta Käytä ja käynnistä Windows uudelleen.

9. Windowsin uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ilmoitetaan, että Järjestelmän kokoonpanosovellus on tehnyt muutoksia Windowsin käynnistymistapaan. Valitse OK.

10. Kun Järjestelmän kokoonpanosovellus tulee näkyviin, valitse Peruuta.

11. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ilmaisinalueen kuvakkeita ja sulje tai poista käytöstä kaikki käynnistyskohteet, jotka ovat edelleen aktiivisina.

12. Käynnistä Adobe-sovellus ja tee jokin seuraavista:

• Jos sovellus ei vieläkään toimi virheettömästi, ota käynnistyskohteet ja palvelut uudelleen käyttöön seuraavasti:
    1. Valitse Käynnistä> Suorita ja kirjoita msconfig. Valitse OK.
    2. Valitse Yleiset-välilehdeltä Tavallinen käynnistys, napsauta OK ja käynnistä tietokone uudelleen.
    • Jos sovellus toimii virheettömästi, ota käynnistyskohteet ja palvelut seuraavasti yksitellen käyttöön määrittääksesi, mikä niistä aiheuttaa ongelman:
    1. Valitse Käynnistä> Suorita ja kirjoita msconfig. Valitse OK.
    2. Valitse käynnistyskohteet ja palvelut uudelleen valikoivasti ja käynnistä tietokone uudelleen.
    3. Yritä käyttää sovellusta uudelleen. Jos ongelmia esiintyy, on todennäköistä, että viimeiseksi uudelleen käyttöön otettu käynnistyskohde tai palvelu on ongelman aiheuttaja.

Adobe-sovelluksen asentaminen uudelleen

Uudelleenasentaminen työpöydältä

Jotkin järjestelmän komponentit (esimerkiksi laiteohjaimet ja virustorjuntaohjelmat) voivat aiheuttaa ristiriitoja asennusohjelman kanssa ja seurauksena voi olla asennuksen keskeytyminen tai epäonnistuminen. Vältä tällaiset ristiriidat asentamalla sovellus työpöydältä tai yksinkertaistetussa tilassa.

1. Kopioi Adobe-sovelluskansio levyltä työpöydälle.
  2. Avaa Adobe-sovelluskansio työpöydältä.
  3. Kaksoisnapsauta Setup.exe-tiedostoa ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

4. Käynnistä Windows uudelleen.

Asenna uudelleen yksinkertaistetussa tilassa

1. Kopioi Adobe-sovelluskansio levyltä työpöydälle.
  2. Poista käynnistyskohteet käytöstä ja käynnistä sitten Windows uudelleen. Katso edellä oleva kohta Adobe-sovelluksen suorittaminen yksinkertaistetussa tilassa.

3. Kaksoisnapsauta Setup.exe-tiedostoa ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

4. Käynnistä Windows uudelleen.

5. Kun Järjestelmän kokoonpanosovellus tulee näkyviin, valitse Normaali käynnistys.

Adobe-sovelluksen asentaminen eri kiintolevylle

Jos uudelleenasentaminen työpöydältä tai yksinkertaistetussa tilassa ei ratkaise ongelmaa, yritä asentaa ja suorittaa Adobe-sovellus eri kiintolevyllä.

Tuotekohtaiset ratkaisut

Tuotteet ja ratkaisut

Ratkaisu Tuotteet
Poista kolmansien osapuolten liitännäiset

Acrobat | Adobe Audition | Adobe Bridge | Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Adobe Reader | AfterEffects | Fireworks | FrameMaker | Illustrator | InDesign | Lightroom | Photoshop | Photoshop Elements | Soundbooth

Aktiivisten kirjasinten määrän vähentäminen

Acrobat | Adobe Premiere Pro | AfterEffects | Encore | Fireworks | FrameMaker | Illustrator | InDesign | Photoshop | Photoshop Elements

QuickTimen päivittäminen tai uudelleenasentaminen

Adobe Audition | Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Elements Organizer | Soundbooth

Laajennusten poistaminen käytöstä tai poistaminen

Adobe Bridge | Contribute | Dreamweaver | Fireworks |Flash | Illustrator | InDesign | Photoshop

Työlevyjen optimointi

Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Photoshop | Photoshop Elements

Pakkauksenhallinnan vianmääritys

Adobe Premiere Pro | Adobe Premiere Elements | AfterEffects

Kolmansien osapuolten liitännäisten poistaminen

1. Poista kolmansien osapuolten liitännäiset sovelluksen liitännäiset-kansiosta (Program Files\Adobe\[sovellusversio]\Plug-Ins).

Photoshop CS6:n liitännäiset-kansio Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

Photoshop CS6:n liitännäiset-kansio Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

2. Käynnistä sovellus uudelleen:

• Jos ongelma toistuu, siirrä liitännäiset takaisin sovelluksen liitännäiset-kansioon ja yritä muuta ratkaisua.
    • Jos ongelma ei toistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  3. Siirrä yksi kolmannen osapuolen liitännäinen takaisin sovelluksen liitännäiset-kansioon.

4. Käynnistä sovellus uudelleen ja yritä luoda ongelma uudelleen.
  5. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos ongelma ei toistu, aloita uudelleen vaiheesta 2.
    • Jos ongelma ratkeaa, ota yhteys viimeksi siirtämäsi liitännäisen valmistajaan ja kysy päivitystä.

Aktiivisten kirjasinten määrän vähentäminen

Windows-käyttöjärjestelmällä asennetut kirjasimet voivat joskus aiheuttaa ongelmia Adobe-sovellusten yhteydessä.

Ohjeet löytyvät kohdasta:

Windows 7:n Kirjasimet-kansio

Kirjasimet-kansio Windows 7 -käyttöjärjestelmässä

QuickTimen päivittäminen tai uudelleenasentaminen

Vanhentunut tai vaurioitunut Apple QuickTime -versio voi estää Adoben digitaalisia ääni- tai videosovelluksia käynnistymästä tai toimimasta oikein.

QuickTimen päivittäminen: Päivitä QuickTime asentamalla uusin versio osoitteesta www.apple.com/quicktime/download.

QuickTimen uudelleenasentaminen: Poista QuickTime ja poista sitten kaikki QuickTime-tiedostot ja -kansiot, jotka järjestelmässä vielä on. Asenna QuickTime sitten uudelleen. Lisätietoja on osoitteessa iTunesin ja muiden ohjelmiston osien poistaminen ja uudelleenasentaminen Windows Vistassa, Windows 7:ssä tai Windows 8:ssä.

QuickTimen päivittäminen tai uudelleenasentaminen

Laajennusten poistaminen käytöstä tai poistaminen

Laajennukset parantavat edellä mainittujen Adobe-sovellusten toiminnollisuutta. Lisätietoja laajennuksista on annettu kohdassaAdobe Extension Manager ohje.

Poista laajennukset käytöstä ratkaistaksesi ongelmat, joita vaurioitunut tai yhteensopimaton laajennus voi aiheuttaa.

1. Käynnistä Adobe Extension Manager. (Jos Extension Manageria ei ole asennettu, lataa se tästä.)
  2. Valitse Adobe-sovellus, jossa esiintyy ongelmia.

Ongelmallisen sovelluksen valitseminen
  3. Poista käytöstä tai ota pois päältä kaikki laajennukset.

Laajennusten käytöstä poistaminen
  4. Jos ongelma lakkaa, ota yksi laajennus kerrallaan uudelleen käyttöön ja yritä käyttää Adobe-sovellusta, jota ongelma koskee. Jos tunnistat ongelmallisen laajennuksen, poista se.

Laajennuksen poistaminen:

1. Valitse laajennus Extension Managerissa.
    2. Valitse Tiedosto > Poista laajennus.

Työlevyjen optimointi

Kun kuvan muokkaukseen ei ole käytettävissä riittävästi RAM-muistia, nämä sovellukset käyttävät työlevytiedostoa. Työlevyllä tarkoitetaan tilapäistä levytilaa, jota käytetään tiedon tallentamiseen ja laskentaan.

Maksimoimalla työlevyn suorituskyky voidaan ratkaista järjestelmävikoja ja jumiutumisia. Lisätietoja löytyy Adobe-sovelluksen ohjeesta hakutermillä "työlevy".

Työlevyasetukset Photoshop CS6:ssa

Työlevyasetukset Photoshop CS6:ssa

Pakkauksenhallinnan vianmääritys

Pakkauksenhallinnat, jotka eivät ole yhteensopivia käyttöjärjestelmän tai sovellusten kanssa, aiheuttavat käynnistysongelmia ja sovellusten jumiutumisia. Vianmääritä pakkauksenhallinnan ongelmat poistamalla äskettäin asennetut pakkauksenhallinnat tai poistamalla tilapäisesti käytöstä yhden pakkauksenhallinnan kerrallaan ja yrittämällä luoda ongelma uudelleen.

Huomautus: Pakkauksenhallinnan poistaminen voi tehdä video- ja äänitiedostoista lukukelvottomia tai lopettaa sovellusten toiminnan. Pakkauksenhallinnan poistamisessa on noudatettava varovaisuutta. Jos et ole varma, mitkä pakkauksenhallinnat täytyisi säilyttää järjestelmässä, aloita keskustelu tukihenkilön kanssa napsauttamalla sivun alaosassa olevaa Chat Now (Keskustele nyt) -painiketta.

Ohjeet löytyvät kohdasta:

Järjestelmän laaja vianmääritys

Näyttökortin, tulostinohjaimen tai laiteohjaimien päivittäminen

Näyttökortin ohjaimen päivitys

Vanhentuneen näytönohjaimen tilan voi määrittää vaihtamalla videokortin värien määrää ja resoluutiota.  Jos Adobe-sovellus toimii odotetulla tavalla värien määrän ja resoluution vaihtamisen jälkeen, näytönohjainta ei tarvitse päivittää.

Lisätietoja värien määrän ja tarkkuuden vaihtamisesta (käytetään Adobe-ohjelmiston yhteydessä) on seuraavissa Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista , Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Parhaan kuvan saaminen näyttöön"

Huomautus: Näytön tarkkuuden täytyy olla vähintään 1024 x 768, kun käytössä on Adobe-ohjelmisto.

Näytön asetusten muuttaminen

Tiedustele tarvittaessa näyttökortin valmistajalta päivitettyä ohjainta tai lataa sellainen valmistajan sivustosta. (Näyttökortin valmistaja voidaan selvittää tarkistamalla kortin ominaisuudet Laitehallinnasta.)

Tulostinohjaimen päivitys

Selvitä, aiheuttaako nykyisen oletustulostimen tulostinohjain ristiriitoja Adobe-ohjelmiston kanssa asentamalla tulostin, joka käyttää PostScript-tulostinohjainta. Aseta sitten kyseinen tulostin oletustulostimeksi. (Voit asentaa tulostimen, joka ei ole fyysinen laite.)

Jos ongelma ei toistu, aikaisemmin käytössä ollut tulostinohjain aiheutti ristiriidan Adobe-sovelluksen kanssa. Pyydä tulostimen valmistajalta päivitetty ohjain.

Lisätietoja löytyy Windowsin ohjeesta hakutermillä "tulostimen lisääminen". Lisätietoja PostScript-tulostamisen asettamisesta oletustulostimeksi löytyy Windowsin ohjeesta hakutermillä "oletustulostimen vaihtaminen".

Laiteohjainten päivittäminen

Laiteohjaimet ovat ohjelmatiedostoja, jotka sallivat Windowsin kommunikoinnin seuraavanlaisten laitteiden kanssa: skannerit, hiirilaitteet ja näppäimistöt. Varmista laitteen valmistajalta, että käyttämäsi laiteohjain on uusin versio.

Lisätietoja on seuraavissa Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Laitehallinnan avaaminen” ja “Laitehallinnan virheisiin liittyvien ohjeiden etsiminen"
Laitehallinta-ikkuna

Adobe-sovelluksen suorittaminen uudella käyttäjätilillä

Järjestelmävirheet ovat mahdollisia, jos käyttäjätilisi on vaurioitunut, tai jos sinulta puuttuvat oikeudet tiedostoihin ja kansioihin, joita Adobe-sovellus vaatii.

Adobe-sovelluksen käynnistäminen uudella käyttäjätilillä Luo uusi käyttäjätili, jolla on samat käyttöoikeudet kuin tilillä, jota käytät silloin, kun ongelma ilmenee. Jos ongelma ei toistu, alkuperäinen käyttäjätili saattaa olla vaurioitunut.

Lisätietoja on seuraavissa Microsoft Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Käyttäjätilin luominen"

Adobe-sovelluksen käynnistäminen järjestelmänvalvojan tilillä Luo käyttäjätili ja vaihda tilin tyypiksi järjestelmänvalvoja. (Jos sinulla ei ole oikeuksia luoda järjestelmänvalvojan tiliä, ota yhteyttä järjestelmän pääkäyttäjään.) Jos ongelma ei toistu, tavalliselta käyttäjätililtäsi puuttuu käyttöoikeudet tiedostoihin ja kansioihin, joita Adobe-sovellus vaatii.

Lisätietoja on seuraavissa Microsoft Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista ”Vaihda käyttäjätilin tyyppi”
  • Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 ”Vaihda käyttäjätilin tyyppi”
  •

(Windows 7 ja Windows Vista) User Access Controlin ja Windows Aeron poistaminen käytöstä

User Access Control

Ohjeet löytyvät Microsoft Windowsin ohjeesta hakutermillä "Käyttäjätilien valvonnan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä".

Käyttäjätilin valvonnan asetukset -ikkuna

Windows Aero

Windows Aero vaikuttaa työpöydän ulkoasuun. Poista se käytöstä ja katso, toistuuko ongelma, kun käynnistät Adobe-sovelluksen.

Ohjeet löytyvät Windowsin ohjeesta hakutermillä "Vianmäärittäminen Windows Aeron avulla".

Vianmääritys Windows Aeron avulla

Suorita järjestelmän ylläpitotoimet

Väliaikaisten tiedostojen käsittelyn optimointi

Windows ja sovellukset tallentavat tiedot tilapäisiin tiedostoihin (.tmp), jotka ne luovat kiintolevylle. Liian suuri määrä tai vanhat tilapäiset tiedostot voivat häiritä Windowsin tai sovellusten toimintaa.

Lisätietoja on seuraavissa Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Tiedostojen poistaminen levyn uudelleenjärjestämisen avulla"
Järjestä uudelleen -prosessin edistymisen ikkuna

Näennäismuistin sivutustiedoston asettaminen oletuskokoon

Lisätietoja on seuraavissa Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Näennäismuistin koon muuttaminen"
Näennäismuistin asetusten muuttaminen

Kiintolevyjen korjaaminen ja eheyttäminen

Ohjeita on seuraavissa Windowsin ohjeaiheissa:

• Windows 7, Windows 8 ja Windows 10 "Suorituskyvyn parantaminen kiintolevyn eheytyksellä"
Levyn eheytys -ikkuna

Järjestelmän tarkistaminen virusten varalta

Tarkista järjestelmä virusten varalta ajan tasalla olevan virustorjuntaohjelman (esimerkiksi Symantec Norton AntiVirus tai McAfee Virus Scan) avulla. Virustartunnat voivat vaurioittaa ohjelmistoja ja aiheuttaa järjestelmävirheitä. Lisätietoja on virustorjuntaohjelman dokumentaatiossa.

ICC-profiilien vianmääritys

ICC-profiilit auttavat järjestelmän väriavaruuksien hallinnassa. Jos Adobe-sovellus käyttää vioittunutta ICC-profiilia, seurauksena saattaa olla järjestelmävirhe. Suorita ICC-profiilien vianmääritys selvittääksesi, aiheuttavatko ne ongelman:

1. Siirrä kaikki profiilit seuraavista kansioista työpöydälle:
    • Windows/System32/Spool/Drivers/Color
    • Program Files (x86)/Common Files/Adobe/Color/Profiles/
    • Program Files (x86)/Common Files/Adobe/Color/Profiles/Recommended
    • Windows/System/WOW 64/Spool/Color/Drivers/Color
    Profiilien siirtäminen työpöydälle
  2. Käynnistä Adobe-sovellus uudelleen ja yritä luoda ongelma uudelleen.
    • Jos ongelma jatkuu, siirrä profiilit takaisin kansioon.
    • Jos ongelma ei toistu, siirrä profiilit yksi kerrallaan kansioon, kunnes olet tunnistanut ongelman aiheuttaneen profiilin.

Ongelmallisen tiedoston tunnistaminen

Jos tiedosto on vaurioitunut, vaurioituneeseen tiedostoon liittyvän sovelluksen uudelleenasentaminen voi korjata ongelman. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos virhe ilmaisee, mikä tiedosto aiheuttaa ongelman, asenna uudelleen sovellus, johon tiedosto kuuluu.
  • Jos virhe ilmaisee, mikä Windows-tiedosto aiheuttaa ongelman, ota yhteys Microsoftiin tiedoston korvaamiseksi.

Tee tarkistus vioittuneiden laajennuskorttien tai RAM-muistimoduulien varalta.

Vioittuneet laajennuskortit

Vioittuneet tai yhteensopimattomat PCI- tai PCI-X-laajennuskortit saattavat aiheuttaa järjestelmävirheitä. Tarkista kortit seuraavasti: Sammuta tietokone ja irrota sen jälkeen mahdolliset suorittimen kiihdytyskortit, näyttökortit ja muut laajennuskortit. Käynnistä tietokone sitten uudelleen.

RAM-muistimoduulit

Varmista, että RAM-muistimoduulit on asennettu oikein ja että ne eivät aiheuta ongelmaa tekemällä jompikumpi tai molemmat seuraavista toimista:

• Muuta asennettujen RAM-moduulien järjestystä.
  • Poista kaikki muut paitsi Windowsin ja Adobe-sovelluksen suorittamiseen tarvittava vähimmäismäärä RAM-muistimoduuleja ja testaa, toistuuko ongelma:
    • Jos ongelma toistuu, laita poistetut RAM-muistimoduulit takaisin ja poista muut moduulit. Testaa sitten uudelleen selvittääksesi, toistuuko ongelma.
    • Jos ongelmaa ei enää esiinny, ainakin yksi RAM-moduuli on ongelman aiheuttaja. Pyydä ohjeita RAM-muistimoduulien valmistajalta.