Dit document bevat instructies voor Acrobat XI. Als u Acrobat DC gebruikt, raadpleegt u de Help van Acrobat DC.

PDF's converteren naar Word, RTF, werkbladen, PowerPoint of andere indelingen

U kunt een of meer PDF's exporteren of converteren naar andere bestandsindelingen, zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Tot de beschikbare indelingen behoren zowel tekst- als afbeeldingsindelingen. (Voor een volledige lijst met opties voor omzetten raadpleegt u Bestandsindelingopties.)

Opmerking:

U kunt PDF-portfolio's of PDF's in een portfolio niet exporteren naar een andere bestandsindeling.

Expert aan het woord: PDF-bestanden converteren naar Microsoft Word, Excel of PowerPoint

Expert aan het woord: PDF-bestanden converteren naar Microsoft Word, Excel of PowerPoint
Steve Gottwals

1. Kies Bestand > Opslaan als ander bestand > [type] > [versie] en kies een bestandsindeling.

Kies Bestand > Opslaan als ander bestand > [type] > [versie] en kies een bestandsindeling
    Kies Opslaan als ander bestand in het menu Bestand om de PDF naar een andere indeling te exporteren.

Opmerking:

Kies Bestand > Opslaan als ander bestand > Meer opties om aanvullende exportopties weer te geven, zoals Normale tekst, Rich Text Format en Tekst (toegankelijk).

Opmerking:

Wanneer u een PDF opslaat met een afbeeldingsindeling, wordt elke pagina als een afzonderlijk bestand opgeslagen.

2. Klik desgewenst op Instellingen om conversieopties in te stellen. (Als de knop Instellingen niet beschikbaar is, zijn er geen opties voor de indeling die u heb geselecteerd.) Klik op OK om de instellingen toe te passen. U kunt de gewenste conversie-instellingen ook wijzigen via Voorkeuren Converteren vanuit PDF.

3. Klik op Opslaan om de PDF op te slaan met de geselecteerde bestandsindeling.

Het geëxporteerde bestand wordt standaard in dezelfde map als het bronbestand opgeslagen, onder dezelfde bestandsnaam maar met de nieuwe extensie.

Opmerking:

Wanneer u een PDF opslaat met een afbeeldingsindeling, wordt elke pagina als een afzonderlijk bestand opgeslagen en wordt het paginanummer aan elke bestandsnaam toegevoegd.

1. Kies Bestand > Exporteren > Meerdere bestanden exporteren.
  2. Klik op Bestanden toevoegen, kies Bestanden toevoegen of Geopende bestanden toevoegen en selecteer de bestanden.
  3. Klik op OK om het dialoogvenster Bestanden toevoegen te sluiten.
  4. Geef in het dialoogvenster Uitvoeropties een map, voorkeuren voor bestandsnamen en een indeling voor de uitvoerbestanden op.

Conversieopties

U kunt conversieopties configureren voordat u het bestand opslaat. Standaard worden de conversieopties gebruikt die zijn ingesteld onder Voorkeuren.

1. Kies Acrobat > Voorkeuren > Converteren vanuit PDF.
  2. Kies een indeling in de lijst Converteren vanuit PDF en klik op Instellingen bewerken.
  3. Kies de conversie-instellingen en klik op OK.

Afbeeldingen in een PDF exporteren naar een andere indeling

Met de opdracht Bestand > Opslaan als ander bestand kunt u elke pagina opslaan met een afbeeldingsindeling (alle tekst, afbeeldingen en vectorobjecten op een pagina). Het is echter ook mogelijk om elke afbeelding in een PDF-bestand naar een afbeeldingsindeling exporteren.

Opmerking:

U kunt wel rasterafbeeldingen, maar geen vectorobjecten exporteren.

1. Kies Gereedschappen > Documentverwerking > Alle afbeeldingen exporteren.
    Kies Gereedschappen > Documentverwerking > Alle afbeeldingen exporteren
    Kies Alle afbeeldingen exporteren in het deelvenster Documentverwerking.

Opmerking:

Documentverwerking wordt niet standaard weergegeven in het gereedschapspalet. Kies de desbetreffende optie in het menu rechtsboven in het gereedschapspalet om Documentverwerking weer te geven.

2. Selecteer een bestandsindeling voor de afbeeldingen in het dialoogvenster Alle afbeeldingen exporteren als.

Voor geëxporteerde afbeeldingsbestanden wordt standaard de naam van het bronbestand gebruikt.

Kies de indeling waarin u de geëxporteerde afbeeldingen wilt opslaan
    Kies de indeling waarin u de geëxporteerde afbeeldingen wilt opslaan.

3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer in het daarop volgende dialoogvenster de juiste waarden bij Bestandsinstellingen, Kleurbeheer en Conversie voor het type bestand.
  5. Selecteer bij Afbeeldingen uitsluiten die kleiner zijn dan de kleinste afbeeldingsgrootte voor uitname. Selecteer Geen beperking als u alle afbeeldingen wilt uitnemen.
  6. Klik op OK. Klik in het dialoogvenster Alle afbeeldingen exporteren als op Opslaan of OK.

Selecties in een PDF exporteren naar een andere indeling

Als u slechts een gedeelte van het PDF-bestand in een andere indeling nodig hebt, hoeft u niet het hele bestand te converteren om daarna de relevante inhoud uit te nemen. U kunt tekst in een PDF-bestand selecteren en opslaan in een van de ondersteunde indelingen: DOCX, DOC, XLSX, RTF, XML, HTML of CSV.

1. Markeer de inhoud die u wilt opslaan met het gereedschap Selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst en kies Selectie exporteren als.

Geselecteerde tekst exporteren
    Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst en kies Selectie exporteren als in het pop-upmenu.

3. Selecteer een indeling in de lijst Indeling en klik op Opslaan.