Adobe Acrobat Pro bevat geavanceerde gereedschappen voor afdrukproductie, waarmee een complete Adobe PDF-werkstroom voor hoogwaardige uitvoer van kleur kan worden gevormd. De gereedschappen voor afdrukproductie vindt u in het deelvenster Afdrukproductie van het venster Gereedschappen.

Deelvenster Afdrukproductie
Deelvenster Afdrukproductie

Het deelvenster Afdrukproductie openen

1. Kies Beeld > Gereedschappen > Afdrukproductie als het deelvenster Afdrukproductie niet zichtbaar is in het venster Gereedschappen.

Preflight

Hiermee kunt u meer dan 400 vooraf gedefinieerde controles uitvoeren voor alle veelvoorkomende uitvoerfouten en vervolgens alle corrigeerbare fouten herstellen.

Uitvoervoorbeeld

Hiermee kunt u tal van opties kiezen, zoals mogelijkheden voor een scheidingsvoorbeeld, een elektronische proefdruk en kleurwaarschuwingen.

Object bewerken

Hiermee kunt u zowel rasterafbeeldingen als vectorobjecten selecteren, verplaatsen en bewerken. U kunt afzonderlijke objecteigenschappen zoals markeringen, kleurruimte of rendering intent bewerken.

Voorbeeld van afvlakking

Hiermee kunt u instellingen voor afvlakken definiëren en toepassen voor transparante objecten. Dit gereedschap biedt een voorbeeldweergave voor het bekijken van transparante objecten en het effect van de opgegeven instellingen op die objecten. U kunt de instellingen opslaan als voorinstellingen om deze op andere pagina's of PDF's toe te passen.

Kleuren converteren

Hiermee kunnen gebruikers een kleurruimte in het document converteren naar de doelkleurruimte.

Paginavakken instellen

Hiermee definieert u de uitsnijd-, bijsnijd-, afloop-, illustratie- en mediavakken op een pagina. Deze elementen zijn belangrijk voor goede paginapositionering en plaatsing van drukkermarkeringen, vooral voor indrukken.

Drukkermarkeringen toevoegen

Hiermee worden standaarddrukkermarkeringen aan een PDF-pagina toegevoegd om deze te positioneren. Deze markeringen worden in de PDF ingesloten.

Haarlijnen herstellen

Hiermee zoekt u op basis van gebruikersinstelling haarlijnen en vervangt u deze door dikkere lijnen.

Inktbeheer

Hiermee wijzigt u de manier waarop wordt omgegaan met inkt terwijl de huidige PDF is geopend. Acrobat Inktbeheer gebruikt dezelfde opties en besturingselementen als andere Adobe-toepassingen.

Voorinstellingen overvulling

Hiermee kunt u overvullingsinstellingen maken en toepassen die u later kunt uitvoeren met een Adobe RIP met een licentie voor Adobe In-RIP-overvulling.

Acrobat Distiller

Hiermee converteert u PostScript-bestanden naar PDF.