Inhoud

Adobe Acrobat en Adobe Reader 9 introduceren continue ondersteuning voor 2D grafische versnelling (ook wel GPU of graphical processing unit genaamd). Met deze functie wordt paginaweergave, de zoom- en panfunctie binnen tweedimensionele PDF-bestanden verbeterd. Acrobat of Adobe Reader detecteert de eigenschappen van uw versnellingshardware en activeert versnelling voor ondersteunde configuraties.

Voorkeur van 2D grafische versnelling

Als versnellingshardware wordt gedetecteerd, is optimalisatie ingeschakeld voor alle bestanden, behalve het eerste bestand dat wordt geopend wanneer Acrobat wordt gestart. Als u wilt verifiëren of Acrobat uw versnellingshardware heeft gedetecteerd, kiest u Voorkeuren in het menu Bewerken, selecteert u Paginaweergave en verifieert u of de optie voor 2D grafische versnelling beschikbaar is in de sectie Renderen.

Als Acrobat of Adobe Reader geen ondersteunde videokaart detecteren, is de voorkeur niet zichtbaar.

Ondersteunde videokaarten

De detectietechnologie in Acrobat of Adobe Reader 9.0 ondersteunt de volgende videokaarten: nVidia, ATI en Intel Shader Model 2 en Shader Model 3 met minimaal 128 MB VRAM. De volgende videokaarten zijn getest met Acrobat en Adobe Reader 9.0.

Acrobat en Adobe Reader 9.0

nVidia-videokaarten voor desktops

Quadro FX 330 PCIe

Quadro FX 500 AGP

Quadro FX 1300 PCIe

GeForce 6600 AGP

GeForce 6600 PCIe

GeForce 6800 PCIe

GeForce 7300 PCIe

GeForce 7600 PCIe

GeForce 7800 PCIe

GeForce 7900 PCIe

GeForce 8800 GTX

Quadro FX 370 PCIe

Quadro FX 570 PCIe

Quadro FX 1400 PCIe

Quadro FX 1700 PCIe

Quadro FX 3500 PCIe

Quadro FX 3700 PCIe

Quadro FX 4500 PCIe

Quadro FX 4600 PCIe

Quadro FX 4800 PCIe

ATI-videokaarten voor desktops

Radeon X300 PCIe

Radeon X850 XT/PE PCIe

Radeon X1050 PCIe

FireGL T2

FireGL V3100 PCIe

FireGL V3300 PCIe

FireGL V3400 PCIe

FireGL V5200 PCIe

FireGL V7200 PCIe

FireGL V7300 PCIe

FireGL V7350 PCIe

FirePro V7750 (FireGL)

Radeon x1300 PCIe

Radeon x1600 PCIe

Radeon x1800 PCIe

Radeon x1900 PCIe

Radeon x1950 PCIe

Radeon x1800 All-in-Wonder PCIe

Radeon HD 2400 PRO

Radeon HD 2600 XT

Radeon HD 2900 XT

Radeon HD 3850 CrossFire System Configuration

Intel-chipsets voor desktops Intel Q965-chipset
nVidia-videokaarten voor laptops GeForce 8700M GT SLI System Configuration

GeForce Go 7900 GTX op Dell XPS
ATI-videokaarten voor laptops Mobility Radeon X1400 op Dell Inspiron

Mobility FireGL V5200 op IBM T60P

Als uw videokaart niet op de bovenstaande lijst staat maar ondersteuning biedt voor Shader model 2 en 3 en ten minste 128 MB VRAM heeft, detecteert Acrobat uw kaart hoogstwaarschijnlijk en wordt 2D grafische versnelling in voorkeuren ingeschakeld.

Als er renderingproblemen optreden, zoals problemen met scrollen of zoomen, schakelt u deze voorkeur uit om te zien of het probleem wordt opgelost. Als het probleem niet wordt opgelost door de voorkeur uit te schakelen, registreert u een bug op de Adobe-website (noem hierbij het probleem en uw videokaart) op www.adobe.com/nl/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform, of neemt u contact op met de technische ondersteuning op www.adobe.com/nl/aboutadobe/contact.html; voor andere landen dan de VS wijzigt u de landoptie boven aan de webpagina voor contactgegevens voor uw land.