Apple Silicon M1-processorondersteuning | Acrobat DC en Acrobat Reader DC

Voer Acrobat DC en Acrobat Reader DC nog sneller uit in de native modus op Apple-computers met de Apple Silicon M1-processor.

Met de release van september 2021 kunt u Acrobat DC en Acrobat Reader DC (versie 21.007.20091) native uitvoeren op Apple-computers met een Silicon M1-processor. Dit is anderhalf keer sneller dan de Rosetta-emulatiemodus.

Biedt Acrobat native ondersteuning voor Apple Silicon-apparaten?

Acrobat DC en Acrobat Reader DC bieden ondersteuning voor Apple-apparaten met Apple Silicon M1-processoren. U kunt er nu voor kiezen om Acrobat en Acrobat Reader uit te voeren in de native Apple Silicon-modus of de Rosetta-emulatiemodus.

Opmerking:

Klassieke versies van Acrobat - Acrobat Pro 2017 en Acrobat Pro 2020 ondersteunen momenteel geen native modus.

Wat is de native modus op macOS?

Acrobat DC en Acrobat Reader DC kunnen nu rechtstreeks worden uitgevoerd op de nieuwe ARM-architectuur van Apple Silicon-computers zonder tussenliggende vertaalbewerkingen. Deze status van de applicatie wordt de native modus genoemd.

Hoe schakel ik Acrobat DC of Acrobat Reader DC in om in de native modus te werken?

Ga als volgt te werk om de native Apple Silicon-modus te gebruiken:

1. Ga naar Acrobat > Voorkeuren.

2. Kies in het linkerdeelvenster Algemeen en selecteer vervolgens Native OS-modus inschakelen voor optimale prestaties in het gedeelte Toepassing starten.

Native Apple Silicon-modus inschakelen

3. Klik op OK. Sluit Acrobat of Acrobat Reader af en start de app opnieuw.

Bekende beperkingen

Acrobat DC en Acrobat Reader DC hebben kleine functieverschillen wanneer ze worden uitgevoerd in de native modus en in de Rosetta-emulatiemodus. De op Twain gebaseerde scanners en de oudere plug-ins van derden (alleen Intel) zijn bijvoorbeeld niet compatibel wanneer Acrobat in de native modus wordt uitgevoerd. Als u deze functies wilt gebruiken, moet u Acrobat DC uitvoeren in de Rosetta-emulatiemodus.

Beschrijving van probleem

Tijdelijke oplossing

Op Twain-gebaseerde scanners zijn niet compatibel met de Apple Silicon native-modus.

Voer Acrobat uit in de Rosetta-emulatiemodus door de oorspronkelijke Apple-voorkeur voor de Silicon-modus uit te schakelen.
Ga naar Acrobat > Voorkeuren > Algemeen en schakel de optie Native OS-modus inschakelen voor optimale prestaties uit.

Bestaande plug-ins van derden zijn niet compatibel met de native modus van Apple Silicon.

Opmerking:

Neem contact op met de externe makers van deze plug-ins om ARM-compatibele plug-ins te verkrijgen.

Voer Acrobat uit in de Rosetta-emulatiemodus door de oorspronkelijke Apple-voorkeur voor de Silicon-modus uit te schakelen.
Ga naar Acrobat > Voorkeuren > Algemeen en schakel de optie Native OS-modus inschakelen voor optimale prestaties uit.