Formuliervelden die van een geroteerde PDF-pagina zijn gekopieerd, worden in een andere afdrukstand op de nieuwe pagina geplakt.

Oplossing

Maak de onjuist geplaatste of geroteerde knoppen, tekstvelden en links opnieuw.

Aanvullende informatie

De afdrukstand van een Acrobat-formulierknop, -tekstveld of link wordt bepaald door de afdrukstand op de pagina waarop het element wordt gemaakt. Als u de pagina roteert waarop het element is gemaakt, blijft het element op de oorspronkelijke plaats staan en wordt het niet naar de nieuwe afdrukstand gewijzigd. Als u een knop, tekstveld of link kopieert naar een pagina die een andere afdrukstand heeft dan de pagina waarop het element is gemaakt, wordt het element uitgelijnd met de oorspronkelijke afdrukstand, dus op zijn kant en op het verkeerde deel van de pagina.

Formulier- en tekstvelden hebben mogelijk ook een onverwachte afdrukstand als u een pagina vervangt in een PDF-bestand dat een pagina bevat met een andere afdrukstand dan de afdrukstand van de oorspronkelijke pagina. De afwijkende afdrukstandgegevens kunnen afkomstig zijn van de toepassing waarin het PDF-bestand is gemaakt of van een afdrukstand die op de pagina in Acrobat is toegepast.

Als u bijvoorbeeld een knop in de linkeronderhoek van een PDF-pagina maakt en u dupliceert de knop naar andere pagina's van het PDF-bestand, wordt de knop steeds in de linkeronderhoek van elke pagina weergegeven. Als u de pagina waarop u de knop hebt gekopieerd, echter roteert, wordt de knop weergegeven in wat de linkeronderhoek was voordat u de rotatie uitvoerde. Als deze pagina 90 graden met de klok mee van staand naar liggend wordt geroteerd, wordt de knop in de linkerbovenhoek van de pagina weergegeven, omdat dit de linkeronderhoek was voordat u de rotatie uitvoerde. De knop en de bijbehorende tekst worden hebben dezelfde afdrukstand als een staande pagina en worden 90 graden (zijwaarts) geroteerd weergegeven. Hetzelfde gebeurt wanneer u tekstvelden of links gebruikt: wanneer u een tekstveld naar een geroteerde pagina kopieert, is slechts een deel van de tekst in een tekstveld zichtbaar.