HTML-pagina's kunnen links bevatten waarmee u PDF-bestanden kunt openen in een webbrowser. Dit gebeurt via een invoegtoepassing voor Adobe Acrobat-producten (Adobe Acrobat Professional of Standard, Adobe Acrobat 3D of Adobe Reader) die is geïnstalleerd in ondersteunde versies van Netscape Navigator, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer of Safari (Mac OS).

Wanneer u een PDF-bestand opent in een webbrowser, wordt standaard de eerste pagina van het PDF-bestand weergegeven. U kunt een tekenreeks aan de HTML-link toevoegen zodat u een PDF-bestand kunt openen op de gewenste pagina of het ingestelde doel. Doe het volgende om een van deze methoden te gebruiken:

Een PDF-bestand openen op een specifieke pagina

U koppelt een HTML-link met een specifieke pagina van een PDF-bestand door #page=[paginanummer] toe te voegen aan het eind van de URL van de link.

Met deze HTML-tag kunt u bijvoorbeeld het PDF-bestand myfile.pdf openen op pagina 4:

<A HREF="http://www.example.com/myfile.pdf#page=4">

Opmerking: als u UNC-serverlocaties (\\servername\folder) gebruikt in een link, stelt u de link in op een doel door de stappen te volgen in het volgende gedeelte. Als u URL's gebruikt die paden op een lokale harde schrijf (c:\folder\) bevatten, kunt u de link niet aan paginanummers of ingestelde doelen koppelen. Als u Adobe Acrobat 7.0-product hebt, werkt een link naar een paginanummer alleen wanneer u HTTP- of HTTPS-locaties gebruikt. UNC-serverlocaties werken alleen wanneer u de stappen om een doel in te stellen volgt in het volgende gedeelte van dit document.

Een PDF-bestand openen op een ingesteld doel

Een doel is het eindpunt van een link dat wordt weergegeven door tekst in het tabblad Doelen. U kunt met doelen navigatiepaden instellen in een verzameling Adobe PDF-documenten. Als u een link tussen documenten wilt maken, kunt u het beste een link met een doel maken. Anders dan bij een link met een pagina heeft het bij een link met een doel geen gevolgen wanneer pagina's in het doeldocument worden toegevoegd of verwijderd.

Een doel instellen in Acrobat 7.0 (Professional of Standard):

1. Stel het zoomniveau en de paginalocatie in zodat het scherm wordt weergegeven zoals u wilt.

2. Selecteer Beeld > Navigatietabs > Doelen om het tabblad Doelen te openen

3. Selecteer Opties > Nieuw doel in het tabblad Doelen.

4. Geef het doel een naam.

5. Koppel een HTML-link aan dit doel door #[naam doel] aan het einde van de URL van de link toe te voegen.

Met deze HTML-tag kunt u bijvoorbeeld het doel 'glossary' openen in het PDF-bestand myfile.pdf:

<A HREF="http://www.example.com/myfile.pdf#glossary">