Wat is de beschermde modus?

De beschermde modus blijft de primaire en krachtige beveiligingsstrategie van Adobe voor het beperken en voorkomen van beveiligingsrisico's. De beschermde modus beschermt u door te beperken wat schadelijke bestanden kunnen doen en openen. De beschermde modus is standaard ingeschakeld in Acrobat Reader en is ontworpen om transparant te worden uitgevoerd op de achtergrond terwijl uw hardware en gegevens worden beschermd.

Meer informatie

In dit document wordt aangegeven wat de beschermde modus niet ondersteunt, evenals wijzigingen in releases. Voor meer informatie over sandboxing en beschermde modus, kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Antivirussoftwareconflicten

Acrobat Reader wordt standaard uitgevoerd in de beschermde modus. In bepaalde situaties ondervindt Acrobat of Acrobat Reader compatibiliteitsproblemen met antivirussoftware wanneer die software sommige systeemoproepen voor de sandbox van Acrobat of Acrobat Reader onderschept. In deze gevallen kan Acrobat of Acrobat Reader mogelijk niet worden geopend of zal de toepassing crashen na het weergeven van een dialoogvenster van een niet-compatibele configuratie.

Zo weten we bijvoorbeeld van de beschermde modus dat deze niet compatibel is met:

• Trend Micro Antivirus versie 15 of eerder. Adobe raadt u aan een update naar Trend Micro versie 16 of hoger uit te voeren. Zie voor meer informatie Kan uw lidmaatschapsstatus niet controleren | Acrobat, Trend Micro Antivirus.
  • Palo Alto Traps versie 5 of lager veroorzaakt dat Acrobat of Acrobat Reader vastloopt wanneer de beschermde modus is ingeschakeld. Adobe raadt u aan om een update naar de nieuwste versie van Traps uit te voeren.
  • Sommige configuraties van Symantec Endpoint Protection. Adobe raadt gebruikers aan een update uit te voeren naar Symantec Endpoint Protection 11.0 RU6 MP2 of hoger.
  • McAfee VirusScan Enterprise voor bepaalde handelingen in Acrobat of Acrobat Reader. Tot de bekende acties behoren:
    • Het starten van enkele IME-hulpprogramma's. U kunt dit probleem tijdelijk verhelpen door de beveiliging tegen bufferoverloop in McAfee antivirus uit te schakelen.

Adobe werkt met antivirusbedrijven om deze problemen op te lossen.

Tussenoplossing P11-smartcard

De installatie van sommige smartcards werken niet voor gebruikers van Acrobat of Acrobat Reader in de beschermde modus. Omdat de beschermde modus bepaalde processen als sandbox verwerkt, kan de installatie van de smartcard mislukken of kan het dialoogvenster "niet-ondersteunde configuratie" worden weergegeven. Er is echter een eenvoudige tussenoplossing beschikbaar. Installeer als volgt de smartcard-software met de beschermde modus uitgeschakeld:

1. Schakel de beschermde modus uit door te kiezen voor Bewerken > Voorkeuren > Beveiliging (uitgebreid) en de selectie van Beschermde modus inschakelen bij opstarten uit te schakelen.

2. Start Acrobat of Acrobat Reader opnieuw.

3. Installeer de smartcard-software volgens de instructies van de leverancier.
  4. Schakel de beschermde modus in.

5. Start Acrobat of Acrobat Reader opnieuw.