Problemen met de beschermde modus oplossen | Adobe Acrobat, Acrobat Reader

Wat is de beschermde modus?

De beschermde modus blijft de primaire en krachtige beveiligingsstrategie van Adobe voor het beperken en voorkomen van beveiligingsrisico's. De beschermde modus beschermt u door te beperken wat schadelijke bestanden kunnen doen en openen. De beschermde modus is standaard ingeschakeld in Acrobat Reader en is ontworpen om transparant te worden uitgevoerd op de achtergrond terwijl uw hardware en gegevens worden beschermd.

Meer informatie

In dit document wordt aangegeven wat de beschermde modus niet ondersteunt, evenals wijzigingen in releases. Voor meer informatie over sandboxing en beschermde modus, kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Antivirussoftwareconflicten

Acrobat Reader wordt standaard uitgevoerd in de beschermde modus. In bepaalde situaties ondervindt Adobe Acrobat of Acrobat Reader compatibiliteitsproblemen met antivirussoftware wanneer die software sommige systeemaanroepen voor de sandbox van Adobe Acrobat of Acrobat Reader onderschept. In deze gevallen kan Adobe Acrobat of Acrobat Reader mogelijk niet worden geopend of zal de toepassing crashen na het weergeven van een dialoogvenster van een niet-compatibele configuratie.

Zo weten we bijvoorbeeld van de beschermde modus dat deze niet compatibel is met:

• Trend Micro Antivirus versie 15 of eerder. Adobe raadt u aan een update naar Trend Micro versie 16 of hoger uit te voeren. Zie voor meer informatie Kan uw lidmaatschapsstatus niet controleren | Acrobat, Trend Micro Antivirus.
  • Kaspersky Security for Virtualization 5.1 Light Agent kan ervoor zorgen dat Adobe Acrobat of Acrobat Reader vastloopt wanneer de beveiligde modus is ingeschakeld.
  • Palo Alto Traps versie 5 of lager veroorzaakt dat Adobe Acrobat of Acrobat Reader vastloopt wanneer de beschermde modus is ingeschakeld. Adobe raadt u aan om een update naar de nieuwste versie van Traps uit te voeren.
  • Sommige configuraties van Symantec Endpoint Protection. Adobe raadt gebruikers aan een update uit te voeren naar Symantec Endpoint Protection 11.0 RU6 MP2 of hoger.

Adobe werkt met antivirusbedrijven om deze problemen op te lossen.

Conflicten met invoegtoepassingen van derden

De beveiligde modus legt beperkingen op aan bepaalde bestands- en registerbewerkingen waardoor sommige functies van invoegtoepassingen van derden ook worden verstoord. Werk in dat geval de invoegtoepassing bij of neem contact op met de leverancier van de invoegtoepassing.

Een bekend probleem is dat de beveiligde modus niet compatibel is met de volgende invoegtoepassingen van derden:

• iManage
  • Heidelberg
  • Enfocus PitStop
  • PDFLib
  • Common Look PDF Validator
  • PfxEngagement door Wolters Kluwer

Adobe werkt samen met de leveranciers van de invoegtoepassingen om deze problemen op te lossen.

Opmerking:

Sommige leveranciers van invoegtoepassingen vragen u mogelijk de beveiligde modus uit te schakelen in Adobe Acrobat of Acrobat Reader wanneer u hun invoegtoepassingen gebruikt. Adobe raadt u aan om de beveiligde modus niet uit te schakelen. Het wordt sterk aanbevolen dat u de beveiligde modus inschakelt in Adobe Acrobat of Acrobat Reader nadat uw workflow is voltooid.

Andere problemen

U kunt de volgende problemen ondervinden wanneer u de beveiligde modus in Adobe Acrobat of Acrobat Reader inschakelt:

• Kan de 3D-PDF-hardwareversnelling niet renderen met NVIDIA-afbeeldingen.
  • Kan geen inhoud plakken in de JavaScript-debugger of het venster Documenteigenschappen als de gekopieerde inhoud de RTF-indeling bevat.
  • Kan geen pagina's extraheren via slepen en neerzetten naar de Verkenner.
  • Kan geen geluidsnotitie opnemen.

Tussenoplossing P11-smartcard

De installatie van sommige smartcards werken niet voor gebruikers van Adobe Acrobat of Acrobat Reader in de beschermde modus. Omdat de beschermde modus bepaalde processen als sandbox verwerkt, kan de installatie van de smartcard mislukken of kan het dialoogvenster "niet-ondersteunde configuratie" worden weergegeven. Er is echter een eenvoudige tussenoplossing beschikbaar. Installeer als volgt de smartcard-software met de beschermde modus uitgeschakeld:

1. Schakel de beschermde modus uit door te kiezen voor Bewerken > Voorkeuren > Beveiliging (uitgebreid) en de selectie van Beschermde modus inschakelen bij opstarten uit te schakelen.

2. Start Adobe Acrobat of Acrobat Reader opnieuw.

3. Installeer de smartcard-software volgens de instructies van de leverancier.

4. Schakel de beschermde modus in.

5. Start Adobe Acrobat of Acrobat Reader opnieuw.