Sommige tekens in tekstvakje gaan verloren bij converteren van Excel 2007 naar PDF in Acrobat 9

Probleem

Wanneer u een document in Microsoft Excel 2007 maakt en het document vervolgens naar PDF-indeling converteert, wordt de tekst in de cellen afgekapt. De lay-out van het document verschilt mogelijk ook van de indeling van het bestand zoals u dat oorspronkelijk in Excel hebt gemaakt. Bovendien staan pagina-einden mogelijk op de verkeerde plaatsen.

Reden

Vanwege een fout in Microsoft Excel wordt tekst in Excel-spreadsheets niet met acceptabele kwaliteit afgedrukt als afdrukparameters ontbreken in Excel.

Oplossing

Oplossing: configureer de dpi-instellingen in Excel zodat ze overeenkomen met de dpi-instellingen van het PDF-bestand.

1. Klik in Excel 2007 op de tab Pagina-indeling.
  2. Klik in de groep Pagina-instelling om het dialoogvenster Pagina-instelling te starten.
  3. Klik in de lijst Afdrukkwaliteit op 600 dpi voor standaarduitvoer. Of klik op 300 dpi voor minimumuitvoer.

Opmerking: welke dpi-instellingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van de functionaliteit van de printer die u gebruikt.
  4. Sla een Excel 2007-werkmap op als een PDF-bestand. Selecteer PDF in het dialoogvenster Opslaan als.

Opmerking: de volgende twee opties voor uitvoer worden weergegeven:

• Standaard (online publiceren en afdrukken): gebruikt 600 dpi voor uitvoer.
    • Minimumgrootte (online publiceren): gebruikt 300 dpi voor uitvoer.
  5. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u in stap 3 op 600 dpi klikt, moet u vervolgens op Standaard klikken (online publiceren en afdrukken).
    • Als u in stap 3 op 300 dpi klikt, moet u vervolgens op Minimumgrootte klikken (online publiceren).