Sommige tekens in tekstvakje gaan verloren bij converteren van Excel 2007 naar PDF in Acrobat 9

Probleem

Wanneer u een document in Microsoft Excel 2007 maakt en het document vervolgens naar PDF-indeling converteert, wordt de tekst in de cellen afgekapt. De lay-out van het document verschilt mogelijk ook van de indeling van het bestand zoals u dat oorspronkelijk in Excel hebt gemaakt. Bovendien staan pagina-einden mogelijk op de verkeerde plaatsen.

Reden

Vanwege een fout in Microsoft Excel wordt tekst in Excel-spreadsheets niet met acceptabele kwaliteit afgedrukt als afdrukparameters ontbreken in Excel.

Oplossing

Oplossing: configureer de dpi-instellingen in Excel zodat ze overeenkomen met de dpi-instellingen van het PDF-bestand.

1. Klik in Excel 2007 op de tab Pagina-indeling.
  2. Klik in de groep Pagina-instelling om het dialoogvenster Pagina-instelling te starten.
  3. Klik in de lijst Afdrukkwaliteit op 600 dpi voor standaarduitvoer. Of klik op 300 dpi voor minimumuitvoer.

Opmerking: welke dpi-instellingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van de functionaliteit van de printer die u gebruikt.
  4. Sla een Excel 2007-werkmap op als een PDF-bestand. Selecteer PDF in het dialoogvenster Opslaan als.

Opmerking: de volgende twee opties voor uitvoer worden weergegeven:

• Standaard (online publiceren en afdrukken): gebruikt 600 dpi voor uitvoer.
    • Minimumgrootte (online publiceren): gebruikt 300 dpi voor uitvoer.
  5. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u in stap 3 op 600 dpi klikt, moet u vervolgens op Standaard klikken (online publiceren en afdrukken).
    • Als u in stap 3 op 300 dpi klikt, moet u vervolgens op Minimumgrootte klikken (online publiceren).

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online