Wanneer u een document in Microsoft Excel 2007 maakt en het document vervolgens omzet naar een PDF-bestand, wordt de tekst in de cellen afgesneden. De lay-out van het document kan ook afwijken van de lay-out van het bestand zoals u het oorspronkelijk in Excel hebt gemaakt, en paginaeinden staan mogelijk op de verkeerde plaats.

Reden

Microsoft heeft een bug in Microsoft Excel gevonden waardoor de tekst in het Excel-spreadsheet niet wordt afgedrukt met de vereiste afdrukkwaliteit als de gebruikte afdrukparameters niet hetzelfde zijn als in Excel.

Oplossing

Oplossing: configureer de dpi-instellingen in Excel zodat ze overeenkomen met de dpi-instellingen van het PDF-bestand.

1. Klik in Excel 2007 op de tab Pagina-indeling.
  2. Klik in de groep Pagina-instelling om het dialoogvenster Pagina-instelling te starten.
  3. Klik in de lijst Afdrukkwaliteit op 600 dpi voor standaarduitvoer. Of klik op 300 dpi voor minimumuitvoer.

Opmerking: welke dpi-instellingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van de functionaliteit van de printer die u gebruikt.
  4. Sla een Excel 2007-werkmap op als een PDF-bestand. Hiervoor klikt u op PDF in het dialoogvenster Opslaan als.

Opmerking: de volgende twee opties voor uitvoer worden weergegeven:
    • Standaard (online publiceren en afdrukken): gebruikt 600 dpi voor uitvoer.
    • Minimumgrootte (online publiceren): gebruikt 300 dpi voor uitvoer.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u in stap 3 op 600 dpi klikt, moet u vervolgens op Standaard klikken (online publiceren en afdrukken).
    • Als u in stap 3 op 300 dpi klikt, moet u vervolgens op Minimumgrootte klikken (online publiceren).