Bij de Acrobat-release van december 2018 is het converteren van XPS-bestanden naar PDF's uitgeschakeld. Als u een XPS-bestand naar PDF probeert te converteren met Acrobat, ziet u een bericht dat dit een niet-ondersteund bestandstype is.

Betreffende versies

Product Versie
Acrobat DC 19.010.20064
Acrobat 2017 17.011.30110
Acrobat 2015 Classic 15.006.30461

Als u nog steeds de mogelijkheid wilt inschakelen om XPS-bestanden naar PDF's te converteren, maakt u een registersleutel (Windows) zoals hieronder wordt vermeld.

Oplossing: Maak een functiespecifieke registersleutel in Windows

1. Sluit de Acrobat-toepassing af als deze al wordt uitgevoerd.

2. Open de registereditor -  ga naar Uitvoeren (Windows-toets + R), typ regedit.exe in het veld Openen en klik op OK.

3. Ga in de registereditor op basis van de geïnstalleerde versie van het product naar de versiespecifieke locatie die hieronder is vermeld, en maak de sleutel FeatureState op deze locatie. De sleutel is mogelijk niet standaard aanwezig.

Voor Acrobat DC (Continuous):

• Locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\(Wow6432Node)\Adobe\Adobe Acrobat\DC\FeatureState

Voor Acrobat DC (Classic - Acrobat 2017):

• Locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\(Wow6432Node)\Adobe\Adobe Acrobat\2017\FeatureState

Voor Acrobat DC (Classic - Acrobat 2015):

• Locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\(Wow6432Node)\Adobe\Adobe Acrobat\2015\FeatureState
  4. Maak onder FeatureState een sleutel van het type DWORD en noem deze BlockXPSParsing. Stel de waarde in op 0 (nul).

Opmerking:

Wanneer de waarde van BlockXPSParsing gelijk is aan:

• 0: Conversie van XPS naar PDF is ingeschakeld in Acrobat
    • 1: Conversie van XPS naar PDF is uitgeschakeld in Acrobat

5. Sluit de registereditor.