Acrobat 2017 is de nieuwste onbeperkte desktopversie van Acrobat. Deze versie vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat een aantal productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf uw desktop.

Acrobat DC is de nieuwste abonnementsversie van Acrobat. Met Acrobat DC beschikt u altijd over de meest recente versie van de Acrobat-software met de nieuwste productfuncties en -gereedschappen voor desktops en mobiele apparatuur. Acrobat DC beschikt over alle functies van Acrobat 2017 en u hoeft nooit meer upgrades aan te schaffen.

Als u een abonnement neemt op Acrobat DC met Document Cloud-services, betaalt u een laag maandtarief voor voortdurende toegang tot de nieuwste PDF-gereedschappen voor desktops, browsers en mobiele apparaten, zodat u meer kunt doen met uw documenten, zowel op kantoor als onderweg:

• Maak, bewerk en onderteken PDF's met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten
  • Maak PDF-bestanden van Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten, -afbeeldingen of -foto's vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel- PowerPoint- of RTF-bestanden vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Bewerk tekst in een PDF-bestand op uw iPad
  • Deel pagina's in in PDF-bestanden vanaf uw iOS- of Android-tablet of smartphone.
  • Gebruik de camera van uw mobiel apparaat als draagbare scanner
  • Maak PDF-bestanden van Photoshop-, Illustrator- of InDesign-bestanden (respectievelijk .psd, .ai of .indd)
  • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand
  • U kunt handtekeningen verkrijgen van anderen, antwoorden bijhouden en ondertekende documenten archiveren
  • U kunt belangrijke documenten verzenden, bijhouden en de ontvangst ervan bevestigen, zonder dat u met de exprespost moet versturen
  • Bekijk bestanden veilig online en sla ze op met 100 GB opslagruimte

Nieuw in Acrobat 2017

Gemakkelijk bestanden vergelijken

Met het volledig nieuwe gereedschap Bestanden vergelijken kunt u nu snel en nauwkeurig alle verschillen tussen twee versies van een PDF-bestand bekijken.

• Vergelijk twee versies van een document en ontdek alle wijzigingen in zowel tekst als afbeeldingen.
  • Bekijk een overzichtelijke samenvatting van de resultaten waarin alle verschillen tussen de bestanden zijn opgenomen.
  • Blader eenvoudig door het document en controleer elk verschil in de weergave met een enkele pagina, of in de weergave met pagina's naast elkaar.
  • Filter de wijzigingen om snel alle verschillen te bekijken die betrekking hebben op de tekst, afbeeldingen, annotaties, opmaak, kop- of voetteksten en de achtergrond van het document.
  1. Kies Gereedschappen > Bestanden vergelijken.

Opmerking: Dit gereedschap werd voorheen Documenten vergelijken genoemd.

Selecteer bestanden om te vergelijken
  2. Klik op Bestand selecteren aan de linkerkant om de oude bestandsversie te selecteren die u wilt vergelijken. Klik op Bestand selecteren aan de rechterkant om de nieuwere bestandsversie te selecteren die u wilt vergelijken.

3. Klik op Vergelijken.

4. Acrobat toont de resultaten in een nieuw document met een overzichtelijk overzicht van alle bestandsverschillen.

Resultaten vergelijken
  5. Klik op de knop Naar eerste wijziging om te starten en elk verschil in detail te bekijken.

Interface met tabbladen voor de weergave van meerdere PDF's

Als u nu meerdere PDF's opent in één sessie, worden de PDF's als tabbladen weergegeven in één toepassingsvenster. U kunt een ander tabblad weergeven door op de bestandsnaam in elk tabblad boven in het scherm te klikken. Met de knoppen Vorige en Volgende rechtsboven in het scherm kunt u door de tabbladen met documenten navigeren als het aantal geopende PDF's niet in het documentvenster past.

Weergave met tabbladen

De afmetingen van de tabbladen worden in Acrobat automatisch aangepast wanneer de documenten niet in het weergavevenster passen. Alle geopende bestanden worden nu vermeld onder aan het menu Venster. Als u naar een bepaald geopend document wilt schakelen, kunt u op het tabblad voor het document klikken of de bestandsnaam kiezen in het menu Venster.

Een bestandsnaam kiezen in het menu Venster

De interface met tabbladen is standaard ingeschakeld. Als u elke PDF die u opent, in een afzonderlijk toepassingsvenster wilt weergeven, schakelt u het selectievakje Documenten openen als nieuwe tabbladen in hetzelfde venster (opnieuw opstarten vereist) uit onder Bewerken > Voorkeuren > Algemeen. Vervolgens start u Acrobat opnieuw op.

Interface met tabbladen uitschakelen

Nieuwe lijsten met opsommingtekens maken

Acrobat toont nu genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens in het deelvenster PDF-opmaak bewerken. U kunt nu genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens maken, een bestaande alinea omzetten in een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens, de lijst weer veranderen in gewone tekst of een lijst van een bepaald type converteren naar een ander type. Acrobat detecteert nu ook aanvullende genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens in uw document en toont deze onder aan het vervolgkeuzemenu van de desbetreffende lijst, afgescheiden door een dunne, grijze lijn.

Nieuwe lijstitems maken via het deelvenster Opmaak in het rechterdeelvenster

U kunt ook het toetsenbord gebruiken om een lijstitem toe te voegen. Zo kunt u vóór een alinea het nummer 'a' intypen, gevolgd door het haakje sluiten ')', gevolgd door één spatie. Acrobat voegt dan automatisch een genummerde lijst toe die begint met "a)".

Gemakkelijker scannen naar PDF

Het gereedschap Scanner heeft nu een nieuwe, vereenvoudigde interface. In de nieuwe interface kunt u gemakkelijk papieren documenten scannen naar PDF's en daarbij standaardinstellingen of een voorinstelling gebruiken. Ook kunt u de scaninstellingen nu gemakkelijker vanuit dezelfde interface aanpassen met behulp van keuzerondjes, een tandwielpictogram of beide.

Ga naar Gereedschappen > PDF maken > Scanner om het gereedschap Scanner te openen.

Nieuwe gebruikersinterface voor scannen naar PDF

Zie Documenten naar een PDF-bestand scannen voor meer informatie.

Digitale id's gebruiken

Met het volledig nieuwe gereedschap Certificaten kunt u nu nog eenvoudiger uw digitale handtekening zetten, en documenten certificeren en verifiëren met een digitale id.

• U kunt direct aan de slag. Zoek naar uw bestaande digitale id's van bestanden, smartcards of USB-tokenapparaten en configureer deze snel en gemakkelijk voor ondertekening.
  • Pas de weergave van uw handtekening aan. Voeg waardevolle informatie toe aan uw handtekeningen, zoals een logo, datum, locatie, of een reden voor de ondertekening.
  • Gebruik uw handtekeningafbeelding. Teken uw handtekening of upload een gescande afbeelding om deze toe te voegen aan uw digitale identiteit.

Nieuwe workflows voor de configuratie van digitale id's

U kunt bestaande digitale id's gebruiken of nieuwe id's maken. U ziet een van de twee onderstaande workflows, afhankelijk van het feit of een digitale id op uw computer al dan niet beschikbaar is.

Als er geen digitale id beschikbaar is:

1. Wanneer u een ondertekeningsveld maakt of erop klikt, en er is geen digitale id beschikbaar, wordt de volgende schermaanwijzing weergegeven.

Aanwijzing Digitale id configureren
  2. Klik op Digitale id configureren. Het dialoogvenster Een digitale id configureren voor ondertekening wordt weergegeven.

Selecteer het type digitale id
  3. Selecteer het gewenste type digitale id, klik op Doorgaan en volg de aanwijzingen van de wizard om de id te maken.

Als u de optie Een nieuwe digitale id maken kiest, wordt de volgende set met opties weergegeven. Deze zijn gebaseerd op uw besturingssysteem.

Selecteer de opslaglocatie voor de digitale id
    Bij Windows

Selecteer de opslaglocatie voor de digitale id
    Bij Mac OS wordt een nieuwe optie getoond: Opslaan naar Apple Keychain

Wanneer een of meer digitale id's worden gevonden:

1. Wanneer u een ondertekeningsveld maakt of erop klikt en er zijn een of meer geldige digitale id's voor ondertekening beschikbaar, wordt het volgende dialoogvenster weergeven waarin u de gewenste id kunt kiezen.

Een digitale id uit de lijst kiezen
  2. Selecteer de gewenste id en ga door met het ondertekenen.

Zie Digitale id's voor meer informatie.

Verbeterde zoekfunctie voor gereedschappen

Gebruik de verbeterde zoekfunctie voor gereedschappen in het rechterdeelvenster om snel het juiste gereedschap voor het uitvoeren van een bepaalde taak te vinden.

Zoeken naar een gereedschap of opdracht vanuit het rechterdeelvenster

Gedeelde revisies verzenden en beheren op Mac

Nu kunt u vanaf een Mac op SharePoint gebaseerde, gedeelde revisies starten en eraan deelnemen om snel feedback te geven en ontvangen.

Zie Gedeelde revisies hosten op SharePoint- of Office 365-sites voor meer informatie.

Een gebruikersinterfacethema selecteren

Naast het lichtgrijze thema hebben Acrobat en Acrobat Reader nu ook een nieuw donkergrijs thema. Dit past bij andere Creative Cloud-producten zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. Het thema verschaft een visueel prettige ervaring, met name wanneer u werkt met veel kleuren en ontwerpen. Het maakt het werken in verschillende toepassingen eenvoudiger dan ooit.

Standaard blijft het lichtgrijze thema ingesteld. Als u het thema wilt wijzigen in donkergrijs, gaat u naar Beeld > Weergavethema > Donkergrijs.

Een nieuw donkergrijs thema

Verbeterde opmerkingen

Geef en ontvang snelle, duidelijke feedback met geheel nieuwe gereedschappen voor opmerkingen en een intuïtieve, aanraakvriendelijke interface.

• Pas de werkbalk voor opmerkingen aan om de functies te zien die u gebruikt.
  • Wijzig eenvoudig de kleur, het lettertype of de grootte van de tekst van opmerkingen.
  • Opmerkingen gemakkelijk weergeven en erin navigeren. U kunt opmerkingen indelen op pagina, auteur, datum, type, status van vinkje of kleur. U kunt ook filters gebruiken om opmerkingen snel te beheren.
  • Reageer op notities met een enkele thread die alle antwoorden op een notitie in één gesprek afbeeldt.
  • Tik op invulbare tekstvelden om het toetsenbord op apparaten met aanraakscherm weer te geven.
  • Gebruik sneltoetsen om opmerkingen te bewerken: verwijderen, vervangen of een notitie toevoegen aan tekst. Wanneer u het gereedschap Opmerking opent, zijn de sneltoetsen voor tekstmarkeringen standaard ingeschakeld.
  • Gebruik de nieuwe markeerpen om gescande documenten te markeren zonder dat u de OCR-functie hoeft uit te voeren.

Wijzig eenvoudig de kleur, het lettertype of de grootte van de tekst van opmerkingen

Detecteer en wijzig eenvoudig de tekstmarkeerkleur - de Kleurkiezer is beschikbaar op de werkbalk Opmerking.

Kleurkiezer op de werkbalk Opmerking

De tekstopmaakgereedschappen worden automatisch weergegeven voor Typewriter en tekstvakgereedschappen. Wanneer u op een willekeurige plek op een pagina klikt, verschijnt het pop-upmenu Teksteigenschappen onder de werkbalk Opmerking.

De tekstopmaakgereedschappen worden automatisch weergegeven voor Typewriter en tekstvakgereedschappen

Opmerkingen gemakkelijk weergeven en erin navigeren

Op pagina's gebaseerde indeling in het opmerkingendeelvenster.

Op pagina's gebaseerde indeling van opmerkingen

Reageren op Notities met een enkele-threadervaring

Elke annotatie is nu gelijk aan een gesprek en alle reacties worden weergegeven als een enkele-threadervaring.

Enkele-threadervaring voor reactie

Tekenen met DirectInk

Acrobat ondersteunt nu de nieuwe DirectInk-technologie van Microsoft. Hiermee kunt u nog vloeiender tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten.

Voorbeelden van bestanden bekijken

Bekijk een voorbeeld van bestanden en open populaire gereedschappen rechtstreeks vanuit de weergave Start. Wanneer u klikt op een bestandsnaam in de lijst met recente bestanden, verschijnt er rechts op het scherm een gegevensdeelvenster met daarin een miniatuurvoorvertoning van het bestand en de veelgebruikte gereedschappen. Klik om een gereedschap te openen of selecteer Verwijderen uit recente items om een bestand uit de lijst met recente bestanden te verwijderen.

Voorbeelden van bestanden bekijken vanuit de weergave Start