Aankondigingen

Een aankondiging is een multimediabericht (tekst, beeld of video) dat een beheerder kan uitzenden naar een specifieke groep gebruikers.

De beheerder kan aankondigingen uitzenden naar studenten om hen te informeren over een aankomende gebeurtenis of een aankomende activiteit. Een aankondiging kan een combinatie van tekst, afbeeldingen of video's zijn. U kunt leerobjecten zoals cursussen, leerprogramma's en certificeringen aan een aankondiging koppelen.

Er zijn drie typen aankondigingen:

• Melding
  • Impressum
  • Aanbeveling

Melding

1. Klik als gebruiker in de beheerderrol op Aankondigingen in het linkerdeelvenster.

2. Klik op Toevoegen in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst Type de optie Als melding.

4. Voeg in het veld Bericht het aankondigingsbericht toe. U kunt hier ook een URL voor aankondigingen toevoegen. U moet echter wel de URL in het HTML-formulier toevoegen.

Bijvoorbeeld <a href="http://www.w3schools.com" target="_blank">W3Scholen bezoeken</a>.

Wanneer u het doel als blanco opgeeft, zal wanneer een gebruiker op de aankondigings-URL klikt, de link openen in een nieuw tabblad. Als u geen doel opgeeft, wordt de link in dezelfde browser geopend.

5. Voeg eventueel bijlagen zoals afbeeldingen of videobestanden aan de aankondiging toe.

6. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

7. Klik in het dialoogvenster op Geavanceerde instellingen. U kunt de volgende acties uitvoeren:

• Maak van deze aankondiging een sticky-aankondiging door het selectievakje Sticky-aankondigingen inschakelen aan te vinken.
    • Selecteer een bezorgtijd voor de aankondiging.
  8. Kies Op een datum als u een aankondiging voor een latere datum wilt plannen en klik op het tekstgedeelte ernaast. Een kalenderpop-up verschijnt, waaruit u de startdatum kunt kiezen. Kies de einddatum door dezelfde stappen te volgen.

9. Klik op Opslaan.

10. Klik in het tabblad Concepten op het instellingenpictogram  naast een aankondiging en klik op Verzenden.

Opmerking:

Als de multimediabijlage groot is, kan het uploaden enige tijd in beslag nemen. Nadat u op Opslaan hebt geklikt, ontvangt u een pop-up met een bericht terwijl uw upload wordt verwerkt. U ontvangt een melding nadat de bijlage met succes is geüpload.

Impressum

Wanneer u deze optie kiest, verschijnt elk mediabestand dat u kiest, als een impressum op de studentstartpagina. Het impressum fungeert als een oproep tot actie voor de studenten waarvoor het bedoeld is.

Impressum als aankondiging
Impressum als aankondiging

1. Blader en kies een afbeelding die past bij het impressum. De aanbevolen grootte is 1280 x 360 px.

2. Kies de landinstellingen waaraan u het impressum wilt toevoegen. U moet voor elke taal een impressumitem kiezen.

3. Voeg een URL toe in het veld Actieknop zodat studenten die op de knop op het impressum klikken, naar de URL worden geleid. Dit veld is optioneel.

4. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

5. In het gedeelte Geavanceerde instellingen hebt u de volgende opties:

• Klik op Onmiddellijk als u wilt dat de aankondiging direct wordt gepost.
    • Klik op Nooit als u niet wilt dat uw aankondiging verloopt.
    • Selecteer de Start- en Eind-datums voor de aankondiging.
    Geavanceerde instellingen
    Geavanceerde instellingen

Zit er een limiet aan de hoeveelheid live aankondigingen van Impressums?

U ziet alleen de 10 meest recente aankondigingen van Impressums

Aanbeveling

Wanneer u deze optie kiest, wordt elke training die u kiest aanbevolen aan vastgestelde gebruikersgroepen. De aanbevelingen worden aangestuurd door een Machine Learningalgoritme.

Aanbeveling als aankondiging
Aanbeveling als aankondiging

1. Kies de training die u wilt aanbevelen aan studenten. U kunt maximaal 10 trainingen toevoegen.

Opmerking:

Studenten zien in Aanbeveling per organisatie alleen de trainingen waarvoor zij nog niet staan ingeschreven. Gebaseerd op de zichtbaarheid van de catalogus, hebben studenten toegang om de training te bekijken.

2. Kies de doelgroepen of de beoogde leerobjecten. U kunt er per aankondiging maar één kiezen.

Begin met het typen van de naam van de gebruikersgroep in het tekstvak en kies uit de vervolgkeuzelijst. Kies op dezelfde manier de training door de objectnaam in het tekstvak te typen.

3. In het gedeelte Geavanceerde instellingen hebt u de volgende opties:

• Klik op Onmiddellijk als u wilt dat de aankondiging direct wordt gepost.
    • Klik op Nooit als u niet wilt dat uw aankondiging verloopt.
    • Selecteer de Start- en Eind-datums voor de aankondiging.
    Geavanceerde instellingen
    Geavanceerde instellingen

Wanneer u op Opslaan klikt, kunt u de aankondiging direct of later publiceren. De aankondiging blijft tot die tijd in een conceptstatus.

Opmerking:
  • Impressums/aanbevelingen activeren geen meldingen.
  • Impressums/aanbevelingen verschijnen niet in aankondigingen.

Lijst met concepten, gepland en verzonden

In Beheerdersaanmelding kunt u alle aankondigingen bekijken op drie tabbladen, te weten Concepten, Gepland en Verzonden.

Concepten, gepland en verzonden
Concepten, gepland en verzonden

Concept

In het tabblad Concepten kunt u alle aankondigingen bekijken die door een beheerder zijn gemaakt, maar nog niet zijn uitgezonden of nog niet gepland zijn voor uitzending.

Alle aankondigingen zijn standaard ingesteld op onmiddellijke uitzending. Als u in instellingen > verzendoptie kiezen voor een ongeplande aankondiging selecteert, dan wordt deze onmiddellijk uitgezonden. Om een aankondigingsuitzending te plannen, moet u onder Geavanceerde instellingen de begin- en einddatum kiezen.

Gepland

In het tabblad Gepland kunt u alle aankondigingen bekijken die gepland zijn voor uitzending op een later tijdstip.

Verzonden

Op het tabblad Verzonden kunt u alle aankondigingen bekijken die al zijn uitgezonden.