Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken

Dit document bestaat uit Help om cursusmodules, instanties en cursussen voor de beheerdersrol te maken.

Auteurs maken cursussen. Studenten kunnen de cursussen volgen en beheerders kunnen de prestaties van de studenten volgen op basis van gevolgde cursussen.

Overzicht

Auteurs maken cursussen. Studenten kunnen de cursussen dan volgen en beheerders kunnen de prestaties van de studenten volgen op basis van gevolgde cursussen. Beheerders kunnen de cursussen die door auteurs zijn gemaakt, zien en enkele activiteiten uitvoeren, zoals uitgelegd in deze sectie. Als beheerder kunt u unieke leerprogramma's maken met een vooraf gedefinieerde set cursussen voor studenten.

Voorbeeld van een cursus maken

Nadat een auteur een cursus heeft gemaakt, kunt u instanties van de cursus maken. Door Instanties van een cursus te maken, kunt u dezelfde cursus op verschillende tijdstippen aan uw cursisten aanbieden. Studenten kunnen een willekeurige instantie kiezen en zich inschrijven. U kunt elke instantie configureren met een eigen set badges, feedback en andere instellingen.

Als u een instantie wilt maken,

1. klikt u in de Administrator-webapp op Cursussen aan de linkerkant.

2. Kies in de lijst met cursussen de gewenste cursus en klik op Cursus weergeven.

Cursus weergeven

3. Klik op Instanties aan de linkerkant van het venster om instanties te maken. Elke cursus heeft standaard een instantie. U kunt de standaardinstantie wijzigen of instanties toevoegen. U kunt deze cursusinstantie niet verwijderen.

4. Klik op Nieuwe instantie toevoegen rechtsboven van de cursusinformatie om een instantie te maken. Er wordt een nieuwe instantie van de cursus weergegeven.

5. Voer de eigenschappen van de instantie in:

a.       Voer in het veld Instantienaam de naam van de instantie in die u aan de cursus wilt koppelen. Zorg ervoor dat u een unieke naam voor de instantie gebruikt.

b.       Vermeld de Deadline voor voltooiing voor de instantie. Studenten moeten hun cursus vóór deze datum voltooien.

c.       Klik op Meer opties weergeven om andere deadlineopties weer te geven.

d.     Deadline voor inschrijving: Dit is de datum waartegen een student zich moet hebben ingeschreven voor een leerobject bij zelfinschrijving.

e.     Deadline voor uitschrijving: U kunt ervoor kiezen om uitschrijving door de student zelf te beperken door een uitschrijvingsdeadline te hanteren.

Opmerking:

Een beheerder kan besluiten om voltooiingsdeadlines voor een leerprogramma in te stellen afhankelijk van vereisten. Het is echter raadzaam er een te hebben voor klassikale/virtuele klassikale trainingen.

Instantie maken

Eigenschappen van de instantie weergeven

Eigenschappen van een instantie

1. Modules: Het aantal modules dat door de auteur van de cursus is gemaakt
  2. Ingeschreven studenten: Het aantal studenten dat door de beheerder voor de cursus is ingeschreven.
  3. Sessies: Het aantal virtuele klassikale en klassikale modules in de cursus.
  4. Feedback ingeschakeld: Geeft aan of L1-, L2- en L3-feedback is ingeschakeld voor deze cursus.

Instantie archiveren

Voer de onderstaande stappen uit om een instantie te archiveren:

1. Klik op de instantie, klik op het vervolgkeuzemenu en kies de optie Instantie archiveren.

Instantie archiveren

2. Klik op het tabblad Gearchiveerd op de pagina Instanties om naar alle gearchiveerde instanties te zoeken.

Instantie herstellen

Voer de volgende stappen uit om een gearchiveerde instantie te herstellen naar een actieve status:

1. Klik op de instantie, klik op het vervolgkeuzemenu en kies de optie Instantie opnieuw openen.

Instantie opnieuw openen

2. De instantie wordt nu hersteld naar een actieve modus.

Escalatieniveau instellen

Als een beheerder de e-mailmeldingen wil verzenden, moet deze er expliciet voor kiezen om te escaleren naar:

• Manager
  • Manager en Niveau manager overslaan
Escalatiemelding instellen
Escalatiemelding instellen

Cursusmoderatie

Telkens wanneer een auteur modules toevoegt, bijwerkt of verwijdert en een cursus opnieuw publiceert, ontvangen alle beheerders hierover een melding. Als beheerder kunt u vervolgens de wijzigingen bekijken, de oude en nieuwe inhoud vergelijken door op de link te klikken, en de wijzigingen goedkeuren of afwijzen.

Klik op Instellingen > Algemeen om Cursusmoderatie in te schakelen. Selecteer het vakje Cursusmoderatie om deze functie in te schakelen.

Cursusmoderatie

Klik op de melding om te zien wat de auteur in de cursus heeft gewijzigd. Vervolgens moet u de aangebrachte wijzigingen goedkeuren of afwijzen. Als u deze goedkeurt, wordt de cursus opnieuw gepubliceerd. Als u de updates afwijst, wordt de vorige versie van de cursus behouden. In beide gevallen wordt de auteur een melding gestuurd.

Melding naar auteur verzonden

Als meerdere auteurs dezelfde cursus bijwerken, wordt de laatste of de laatst uitgevoerde wijziging in de beheerdersmelding weergegeven. U kunt dan de laatste wijzigingen goedkeuren of afwijzen.

L1- en L3-feedback toevoegen

U kunt L1- en L3-feedbackopties toevoegen terwijl u de cursussen maakt:

1. Klik op Cursussen in het linkerdeelvenster nadat u zich als Administrator hebt aangemeld. De lijst van alle cursussen verschijnt rechts op de pagina.
  2. Klik op de cursustegel waarvoor u L1- of L3-feedback wilt toevoegen.
  3. Klik op standaardinstantie in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op de cirkel op de wisselknop naast L1- of L3-feedback om deze in te schakelen.
  5. Voeg de L3-feedbackvraag in het tekstgebied onder L3-vraag toe.

Verplichte L1-feedback

U kunt alle vragen of de eerste vraag verplicht maken in een L1-feedback.

Alle vragen verplicht maken
Alle vragen verplicht maken

Nu kunt u de vragen maken, die nu verplicht worden.

Verplichte vragen maken
Verplichte vragen maken

Als de twee verplichte vragen, om een of andere reden, geen tekst bevatten, zullen de vragen niet op het feedbackformulier worden weergegeven.

Opmerking: het is niet voldoende om deze instellingen in de instantie van het leerprogramma in te schakelen. U moet deze instellingen ook inschakelen in de cursusinstantie voor elke cursus in het leerprogramma.

Op de pagina Standaardinstellingen instanties, als u Alle vragen verplicht maken inschakelt, zullen alle nieuwe instanties die daarna worden gemaakt deze instellingen overnemen.

Standaardinstellingen instanties - alle vragen verplicht maken
Standaardinstellingen instanties - alle vragen verplicht maken

L1-feedback op cursusniveau

In eerdere versies van Captivate Prime kon een beheerder L1-feedback voor het leerprogramma inschakelen.

In deze release van Captivate Prime kan de beheerder L1-feedback sturen voor alle cursussen die deel uitmaken van het leerprogramma. De beheerder moet ervoor zorgen dat L1-feedback is ingeschakeld voor alle cursussen op het niveau van de cursusinstantie.

1. Als u L1-feedback voor elke cursus wilt inschakelen, klikt u in de beheerdersapp op Leerprogramma's > Leerprogramma weergeven

2. Klik op Instanties > L1-feedback ingeschakeld

3. Schakel de optie Voor elke cursus inschakelen in.

L1-feedback voor cursus inschakelen
    L1-feedback voor cursus inschakelen

Alleen het inschakelen van deze wisselfunctie op leerprogrammaniveau zal de L1-feedback voor de cursussen binnen dit programma niet activeren. Als u de L1-feedback wilt inschakelen, gaat u naar elke cursus in het leerprogramma en klikt u op de wisselknop L1-feedback.

L1-reactiefeedback
    L1-reactiefeedback

Als L1-feedback voor alle cursussen is ingeschakeld, maar in het leerprogramma is uitgeschakeld, dan zal de L1-feedback niet worden geactiveerd voor de cursussen.

Taalspecifieke quizrapporten

Quizrapporten helpen bij het evalueren van de prestaties van een student na voltooiing van een leerprogramma of cursus.

Captivate Prime vergemakkelijkt momenteel het leren in 13 interfacetalen en 32 inhoudstalen. Hoewel deze optie gebruiksvriendelijk is en gemak biedt bij het ondersteunen van onze studenten wereldwijd, is het voor beheerders geen eenvoudige taak om rapporten op te halen over de pogingen die in verschillende landen zijn gedaan.

Quizrapporten geven gegevens in verschillende talen weer als de cursus in meerdere talen wordt aangeboden. Eerder werden door de beheerder gegenereerde rapporten onder elkaar weergegeven, ongeacht de taal waarin pogingen werden gedaan om de quiz te doen. Voorbeeld: Als een gebruiker een quiz in het Nederlands heeft gedaan, kan de beheerder alleen de quizrapporten die door gebruikers in het Nederlands zijn geprobeerd één voor één bekijken. De beheerder die Engels als interfacetaal heeft geselecteerd, kon geen rapporten voor alle gebruikers tegelijkertijd bekijken, ongeacht de taal waarin pogingen werden gedaan om de quiz te doen.

Dit is nu verholpen omdat de beheerder nu alle rapporten in de respectievelijke taal die de student heeft geprobeerd in één keer kan bekijken ongeacht de gekozen taalinstelling. De geprobeerde quiz wordt in verschillende talen toegevoegd als extra kolommen in het quizrapport.

L1-feedback op accountniveau inschakelen

Een beheerder kan L1-feedback geven voor nieuwe cursussen en leerprogramma's door deze instelling op accountniveau in te schakelen.Het inschakelen van deze instelling heeft echter geen invloed op de bestaande cursussen en leerprogramma's.

Indien ingeschakeld, wordt bij alle nieuwe trainingen en instanties de feedback standaard ingeschakeld. In het geval dat een auteur/beheerder de instantie opent, de instantie standaardinstellingen heeft en deze handmatig uitschakelt, dan wordt deze gehonoreerd.

Als u L1-feedback wilt inschakelen, klikt u in de beheerdersapp op Instellingen > Feedback.

L1-feedbackinstellingen
L1-feedbackinstellingen

Klik op Bewerken in de rechterbovenhoek en wissel de optie om L1-feedback in te schakelen.

Wanneer een auteur een cursus maakt, wordt op de pagina Instantie van de beheerdersapp L1-feedback automatisch ingeschakeld voor de nieuwe cursus.

L1-feedback ingeschakeld
L1-feedback ingeschakeld

U kunt de L1-feedback ook uitschakelen door op Inschakelen te klikken, zoals hieronder weergegeven:

L1-feedback uitschakelen
L1-feedback uitschakelen

Beschrijvende vragen toevoegen voor L1- en L3-feedback

Als onderdeel van de november-release van Captivate Prime is er nu een optie om beschrijvende vragen toe te voegen. Beheerders kunnen deze vragen aan studenten toevoegen. Deze is in aanvulling op de standaard vragenreeks van Captivate Prime. U kunt deze desgewenst ook verplicht maken door de optie onder de vraag te kiezen.

U kunt twee beschrijvende vragen toevoegen voor L1-feedback en één vraag voor L3-feedback.

Nadat u L1 feedback hebt ingeschakeld, ziet u de opties zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

Feedback

Als de vragenlijst onmiddellijk na afloop van de cursus moet verschijnen, kiest u de bijpassende optie.

Hieronder vindt u ter referentie een voorbeeld van de L1-vragenlijst. Studenten kunnen de vragenlijst in de onderstaande indeling bekijken. Test-1 en Test-2 zijn de beschrijvende vragen.

L1-uitvoer

Nadat u L3 feedback hebt ingeschakeld, ziet u de opties zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding:

L3-feedback

Vraag 2 is de beschrijvende vraag voor L3-feedback. U kunt deze verplicht maken door op de bijpassende optie onder de vraag te klikken.

Hieronder vindt u ter referentie een voorbeeld van de L3-vragenlijst. Studenten kunnen de vragenlijst in de onderstaande indeling bekijken.

L3-uitvoer

Vragenlijst voor L1- en L3-feedback instellen

U kunt de vragenlijst voor L1- en L3-feedback instellen evenals herinneringen op accountniveau.

1. Klik op Instellingen en vervolgens op Feedback in het linkerdeelvenster nadat u zich als Beheerder hebt aangemeld.
    De pagina Feedbackinstellingen verschijnt met twee tabbladen: L1 -feedback en L3-feedback.
    Het tabblad L1-feedback bestaat uit een lijst met standaard vragenlijsten voor L1-feedback voor klaslokalen en cursussen op eigen tempo, samen met herinneringsinstellingen. Op het tabblad L3-feedback kunt u de standaardinstellingen voor verklaringen en herinneringen voor L3-feedback bekijken.

2. Klik op Bewerken rechtsboven op de pagina om de bestaande vragenlijst aan te passen.
    Op het tabblad L1-feedback kunt u elke vraag in-/uitschakelen door op de wisselknop Ja/Nee te klikken.
    Op het tabblad L3-feedback kunt u de standaard feedbackverklaring wijzigen.
    Klik op Nieuwe herinnering toevoegen onder aan de pagina en kies wanneer u de herinneringen wilt verzenden.

3. Klik op Opslaan rechtsboven op de pagina.

In L1-feedback ziet u twee sets vragenlijsten met een standaardvraag. De eerste set vragenlijsten heeft betrekking op cursussen op eigen tempo die ook kunnen worden gebruikt voor cursussen die op activiteiten zijn gebaseerd. Tweede set vragenlijsten kan worden gebruikt voor cursussen van het type klaslokaal en virtueel klaslokaal.

Gegevens controlelijst exporteren

Open in de lijst met cursussen een cursus waarin een controlelijst is opgenomen. U ziet een optie Controlelijst in het linkerdeelvenster.

Optie Controlelijst op een cursuspagina
Optie Controlelijst op een cursuspagina

Klik op de optie en voer op de cursuspagina het volgende uit:

1. Selecteer de instantie en de module.
  2. Klik op Acties > Exporteren en exporteer vervolgens het controlelijstrapport van de student.

Op de pagina Controlelijst kan een docent het rapport van de controlelijst exporteren vanuit de vervolgkeuzelijst Acties.

Het CSV-rapport bevat de volgende velden:

• Gebruikersnaam
  • E-mailadres van gebruiker
  • Naam en e-mailadres van manager
  • Trainingsnaam
  • Trainingsinstantie
  • Naam en e-mailadres van docent
  • Ingediend op
  • Evaluatiestatus
  • Vragen-met werkelijke tekst
  • Gebruikersstatus
  • Profiel
  • Actief veld (actieve velden)

Wanneer u een rapport downloadt nadat u een statusfilter hebt geselecteerd, bevat het gedownloade rapport Studenttranscript de studentgegevens op basis van het toegepaste statusfilter. Dit toegevoegde filter wordt ook weergegeven voor een aangepaste beheerder en manager als zij op het punt staan om een Studenttranscript te genereren.

Cursussen weergeven

Als beheerder kunt u een lijst van alle beschikbare cursussen bekijken.   Klik op Cursussen in het linkerdeelvenster om de lijst van cursussen met zoek- en filteropties weer te geven. U kunt ook het effectiviteitspercentage voor elke cursus bekijken op de cursusminiaturen.

Opmerking
U kunt een cursus archiveren nadat deze door studenten is voltooid of wanneer u een bepaalde cursus na publicatie wilt uitstellen. U kunt een cursus alleen archiveren wanneer deze de status Gepubliceerd heeft. Klik op het tabblad Gearchiveerd om een lijst van alle gearchiveerde cursussen weer te geven.

Quizscores weergeven

1. Klik op de naam van de cursus op de cursusminiatuur.
  2. Klik op Quizscore in het linkerdeelvenster.

U kunt de quizscores van een bepaalde cursus bekijken op basis van de gebruikersnaam of op basis van elke vraag. Kies het bijbehorende tabblad Op gebruiker of Op vraag.

Kies het type instantie uit de vervolgkeuzelijst om de scores weer te geven op basis van elke instantie van de cursus.

Studenten voor een cursus beheren

1. Klik op de naam van de cursus op de cursusminiatuur.
  2. Klik op Studenten in het linkerdeelvenster.
Studenten voor een cursus beheren
Studenten voor een cursus beheren

Op de pagina Studenten kunt u de volgende acties uitvoeren:

• Selecteer de student die u wilt verwijderen en klik op Acties > Verwijderen.
  • Selecteer de student wiens aanwezigheid u wilt markeren en klik op Acties > Voltooiing markeren.

Klik op Opnieuw instellen om studenten in staat te stellen een module opnieuw in te stellen en de module opnieuw te volgen. Klik op Ja in het pop-upvenster om de actie te bevestigen. Modules die zijn voltooid, kunnen niet opnieuw worden ingesteld. Alleen mislukte of onvolledige modules kunnen opnieuw worden ingesteld.

U kunt de lijst met studenten ook naar Excel-blad exporteren. Klik op Acties > Exporteren om de lijst met studenten te exporteren.

Opmerking
Als er meerdere instanties voor een cursus zijn, staan de lijsten met studenten in Excel voor elke instantie op een apart tabblad. In de lijst met studenten staan naam, status en selectiecriteria van de student. De status van studenten kan Niet gestart, In voortgang of Voltooid zijn.

Aanwezigheid van studenten exporteren

U kunt voor elk klaslokaal en elke VC-cursus de lijst met studenten downloaden die deze cursus hebben bijgewoond, voor elke instantie.

Klik op de pagina Cursusdetails in het rechterdeelvenster op Aanwezigheid en scores.

Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op de vervolgkeuzelijst Acties. Klik vervolgens op de optie Studentenlijst exporteren (PDF).

Lijst met studenten exporteren
Lijst met studenten exporteren

In de PDF kunt u dezelfde set studenten bekijken als een docent.

Wanneer u de PDF downloadt, kunt u de tijdzone (UTC) zien die is gebruikt bij het maken van de cursus.

Studenten exporteren met de status In afwachting van goedkeuring

Een beheerder, manager of aangepaste beheerder kan gegevens van studenten exporteren die de status In afwachting van goedkeuring voor inschrijving hebben. U kunt de gegevens exporteren via het tabblad Cursus > Student en op de vervolgkeuzelijst Actie klikken.

De optie is aanwezig als er geen student is ingeschreven of als een student niet in afwachting van goedkeuring is voor de door de manager goedgekeurde cursus. Er wordt dan een leeg rapport gegenereerd. U kunt gegevens ook exporteren wanneer studenten de status In afwachting van goedkeuring, de status Ingeschreven, de status Openstaand en de status Niet ingeschreven hebben.

Het rapport bevat gegevens van actieve, verwijderde en geblokkeerde gebruikers als ze in afwachting van goedkeuring zijn. Het rapport bevat ook gegevens van interne en externe gebruikers die de status In afwachting van goedkeuring hebben.

Als een student die eerder de status In afwachting van goedkeuring had, zich uitschrijft, zal zijn/haar record niet aanwezig zijn in het rapport. Ook als een student die eerder de status In afwachting van goedkeuring had, is ingeschreven voor de cursus door een beheerder/manager/aangepaste beheerder, dan is zijn/haar record aanwezig in het rapport.

L1- en L3-feedback weergeven

U kunt de L1-feedback van studenten voor een cursus en de L3-feedback van de managers voor studenten weergeven.

1. Klik op een willekeurige tegel in de lijst Cursussen.
  2. Klik op L1-feedback of L3-feedback in het linkerdeelvenster om de ontvangen feedback te bekijken.
  3. Selecteer een instantie in de vervolgkeuzelijst om de feedback voor die specifieke instantie te bekijken.

Voorbeeld van cursussen bekijken

Beheerders kunnen een voorbeeld van cursussen zien door op de optie Voorbeeld bekijken als student te klikken terwijl ze de cursusmodules bekijken.

1. Klik op Cursussen in het linkerdeelvenster nadat u zich als beheerder hebt aangemeld.
  2. Klik op een willekeurige cursustegel in de lijst met cursussen op de pagina.
  3. Klik op Voorbeeld bekijken als student in het linkerdeelvenster. Klik vervolgens op de naam van de module op de pagina om een voorbeeld van de cursusmodule in de speler weer te geven.

Cursuseffectiviteit

De effectiviteit van de cursus wordt geëvalueerd om inzicht te krijgen in het nut van de cursus voor de student. Het is een combinatie van de resultaten van feedback over de cursusinhoud van de student, de quizresultaten voor een student en feedback van de manager na evaluatie van de student op basis van de verworven kennis.

Beheerders kunnen de effectiviteitsscore van de cursus op de cursusminiaturen zien, zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding. U ziet de score voor deze cursus als 100.

De effectiviteitsscore van de cursus wordt bepaald aan de hand van de L1-, L2- en L3-feedbackwaarden. Klik op de waarde voor de effectiviteit van de cursus om deze uitgesplitst op feedback te bekijken. Er verschijnt een pop-up, zoals hieronder weergegeven.

In dit voorbeeld heeft 1 van de 5 gebruikers alle drie de feedbacks ontvangen, vandaar dat de score 100/100 is. Deze tabel laat u zien dat als een van de drie feedbacks (L1, L2 en L3 ) niet wordt gegeven voor een cursus, dit een negatief effect heeft op de algehele effectiviteit. Klik op het omlaagwijzende pijltje in de rechterbenedenhoek van het pop-upvenster om te zien hoe de effectiviteit van de cursus wordt berekend.

Zoals te zien in het bovenstaande taartdiagram wordt er meer gewicht gegeven aan de L3-feedback van de manager.

Zoeken naar cursussen en leerprogramma's

Adobe Captivate Prime maakt het u gemakkelijker snel de gewenste cursussen/leerprogramma's te vinden. U kunt op twee manieren naar uw cursussen zoeken:

1. Met behulp van het zoekveld. Klik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een zoekveld. Typ de naam van de cursus of eventuele trefwoorden die bij uw cursussen horen om uw cursussen/leerprogramma's te vinden. U kunt ook zoeken met vooraf gedefinieerde tags zoals Captivate, C, Java en HTML. U kunt naar tags zoeken via het veld Zoeken, wat betekent dat de tags in het veld worden weergegeven terwijl u ze typt.
  2. Door de lijst van cursussen/leerprogramma's met behulp van de filters te filteren. U kunt de cursussen filteren op status zoals Alle, Gepubliceerd, Concept en Gearchiveerd. In de modus Beheerders wordt het conceptfilter niet weergegeven.

U kunt zoeken op basis van competenties door op Competenties te klikken en ze te kiezen. Als beheerder kunt u de cursussen op vier manieren sorteren om de gewenste cursus sneller te vinden. Klik op Sorteren op en kies alfabetische oplopende volgorde, alfabetische aflopende volgorde, datum waarop cursus is bijgewerkt of effectiviteit van cursussen:

U kunt leerprogramma's op drie manieren sorteren: alfabetisch oplopend, alfabetisch aflopend en op basis van datum waarop deze is bijgewerkt.

Studenten inschrijven

Opmerking:

U kunt dezelfde stappen volgen om studenten in te schrijven voor cursussen, leerprogramma's en certificeringen. Managers kunnen ook studenten onder zich inschrijven via de volgende stappen.

Beheerder schrijft sommige studenten in voor verplichte cursussen volgens de vereisten van de organisatie:

1. Beweeg met de muis over alle gepubliceerde cursustegels en klik op Studenten inschrijven.
    U kunt ook op de tegel van een gepubliceerde cursus klikken en in het linkerdeelvenster op de studenten klikken. Er verschijnt een pagina met een lijst van studenten. Klik op Inschrijven.
    Het dialoogvenster Studenten inschrijven verschijnt.
  2. Selecteer de instantie in de vervolgkeuzelijst Instantie. In de vervolgkeuzelijst staan alle instanties, inclusief de actieve, gearchiveerde,en verlopen instanties.

Opmerking
De beheerder kan alle geregistreerde studenten van een cursus verwijderen door op de studentenpagina op het pijltje van de vervolgkeuzelijst te klikken en vervolgens op Acties > Verwijderen te klikken.

Studenten inschrijven
Studenten inschrijven

Gebruikers

Selecteer de gebruikersgroepen en individuele studenten (met behulp van e-mail-ID of naam) die u wilt opnemen. Voeg alle gebruikersgroepen toe in een doorsnede onder dezelfde set. Gebruik een nieuwe opnameset om een andere gebruikersgroep in unie toe te voegen.

Selecteer de gebruikersgroepen en individuele studenten (met behulp van e-mail-ID of naam) die u wilt uitsluiten. Voeg alle gebruikersgroepen toe in een doorsnede onder dezelfde set. Gebruik een nieuwe opnameset om een andere gebruikersgroep in unie toe te voegen.

E-mail-ID van gebruiker

Kopieer en plak e-mail-ID's van studenten die u wilt inschrijven, gescheiden door puntkomma's, komma's of regeleindes. Gebruik de optie E-mail-ID's valideren om de items te valideren. Alle ongeldige items worden rood gemarkeerd. Verwijder of corrigeer deze items en ga verder door op Doorgaan te klikken.

E-mail-ID van gebruiker
E-mail-ID van gebruiker

Het dialoogvenster Overzicht verschijnt met het aantal gebruikers uit de opnameset, de uitsluitingsset en de gebruikers die al voor de cursusinstantie zijn ingeschreven.

Opmerkingen toevoegen tijdens het inschrijven van studenten

Dialoogvenster Overzicht
Dialoogvenster Overzicht

Als beheerder of manager kunt u opmerkingen toevoegen terwijl u studenten voor een cursus inschrijft. U kunt aanvullende informatie geven over de groep gebruikers die zich inschrijven. Deze gegevens worden geëxporteerd in cursusrapporten.

De opmerking wordt niet aan de student getoond.

Wanneer een beheerder het cursusrapport van de student genereert, verschijnen alle opmerkingen, indien toegevoegd, in het rapport. Het dialoogvenster Overzicht verschijnt met het aantal gebruikers uit de opnameset, de uitsluitingsset en de gebruikers die al voor de cursusinstantie zijn ingeschreven.

Vouw in het dialoogvenster Studenten inschrijven de optie Geavanceerde opties uit. Voer in het veld Extra opmerking de gewenste opmerking in.

Opmerking voor leerling
Opmerking voor leerling

Naar ingeschreven gebruikers zoeken

Zoek naar ingeschreven gebruikers in de sectie Student van het leerobject met automatisch aangevulde zoeksuggesties. Met behulp van automatisch aangevulde zoeksuggesties, kunt u geleidelijk aan naar ingeschreven gebruikers zoeken op naam, e-mail-id en uuid.

Ingeschreven gebruikers zoeken

Dit type zoekopdracht wordt ook wel typeahead zoeken, automatisch invullen, incrementeel zoeken, zoeken terwijl u typt, inline zoeken of onmiddellijke zoekfunctie genoemd.

Terwijl u een student of een gebruikersgroep in het zoekveld typt, worden een of meer overeenkomsten voor de zoekterm(en) gevonden en onmiddellijk weergegeven.

Dit is sneller en minder omslachtig dan meerdere zoekopdrachten achter elkaar uitvoeren.

Na een zoekopdracht worden studenten of gebruikersgroepen in alle instanties weergegeven. Voor elke student wordt de instantie waarvoor deze is ingeschreven, in de kolom Instantie weergegeven.

Zoekresultaat
Zoekresultaat

Met behulp van automatisch aangevulde zoeksuggesties kunt u:

• alle gebruikers die zijn ingeschreven weergeven, ongeacht instanties.
  • alle gebruikersgroepen met één of meer ingeschreven gebruikers weergeven.
Opmerking:

Na het uitvoeren van een zoekopdracht kunt u studenten niet op instanties filteren. De optie om een instantie te selecteren in de vervolgkeuzelijst Instantie selecteren is uitgeschakeld.

Daarnaast kunt u met behulp van de zoekresultaten een student of gebruikersgroep kiezen en de volgende acties uitvoeren:

• Uitschrijven
  • Voltooiing markeren
  • Module opnieuw instellen
Opmerking:

Tijdens het uitvoeren van een zoekopdracht is de optie Uitschrijven > Bulk in de vervolgkeuzelijst Acties uitgeschakeld voor de cursus/het leerprogramma.

QR-code delen met studenten voor inschrijven, voltooien of beide

Beheerders in Adobe Captivate Prime kunnen de QR-codes met studenten delen zodat deze zich snel voor de cursus kunnen inschrijven. De drie verschillende QR-codes worden gebruikt om de 'inschrijving', 'voltooiing' of 'inschrijving en voltooiing' van een cursus te markeren.

Studenten kunnen gewoon de Adobe Captivate Prime-apparaattoepassing gebruiken om de betreffende QR-code te scannen.

Doe het volgende om de QR-code te downloaden:

1. Klik op Cursussen in de sectie Leermateriaal in het linker navigatiepaneel.

2. Selecteer een cursus > Cursus weergeven.

3. Klik op Instanties > Meer > QR-code.

Meer opties
    Meer opties

4. Schakel de QR-code in en klik vervolgens op de downloadpictogrammen 'Inschrijven', 'Voltooien' en 'Inschrijven en voltooien' om een PDF te downloaden met de relevante QR-code. De admin kan de QR-code vervolgens met de studenten delen.

QR-code voor inschrijven, voltooien, en inschrijven en voltooien
    QR-code voor inschrijven, voltooien, en inschrijven en voltooien

Levenscyclus van cursus

De levenscyclus van een cursus ziet er meestal als volgt uit:

Concept: wanneer een auteur een cursus heeft gemaakt en opgeslagen. Een cursus met deze status is nog niet beschikbaar voor studenten. U kunt de cursus op dit punt verwijderen.

Gepubliceerd – Wanneer een auteur een cursus heeft gepubliceerd. Studenten kunnen zich inschrijven voor een cursus met deze status.

Gearchiveerd – Een auteur kan een cursus na publicatie archiveren als hij/zij niet wil dat de cursus in de cursuscatalogus voor studenten verschijnt.  U kunt de cursus op dit punt opnieuw publiceren of verwijderen.

Verwijderd – Een cursus heeft de status verwijderd wanneer deze volledig uit de Adobe Captivate Prime-toepassing is verwijderd. Auteurs kunnen alleen cursussen met conceptstatus verwijderen. U kunt ook cursussen met gearchiveerde status verwijderen.

Meldingsinstellingen

Als beheerder kunt u de meldingsinstellingen aanpassen. Zie Meldingen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik als beheerder een module opnieuw instellen?

Kies op de pagina Studenten voor een cursus de student of studenten of een groep en klik op Acties > Modules opnieuw instellen.

Optie voor het opnieuw instellen van modules
Optie voor het opnieuw instellen van modules

Nadat u op de optie hebt geklikt, wordt de status van modules van alle geselecteerde studenten opnieuw ingesteld. De modules die zijn voltooid, worden niet opnieuw ingesteld.

2.Hoe kan ik een cursus-URL toevoegen zodat studenten direct naar de cursus worden omgeleid?

Ga met de muis over een cursuskaart en klik op URL kopiëren. Nadat u de URL hebt gekopieerd, hebben studenten rechtstreeks toegang tot de cursus met de URL.

3. Hoe kan ik een instantie opnieuw openen?

Als u een gearchiveerde instantie opnieuw wilt openen, klikt u op het vervolgkeuzemenu in de instantie en klikt u op Instantie opnieuw openen.