De Captivate Prime-toepassing stuurt e-mailmeldingen naar meerdere rollen van gebruikers op basis van gebeurtenissen.

Als beheerder kunt u e-mailsjablonen aanpassen door inhoud toe te voegen of te wijzigen en meldingen naar gebruikers te sturen voor verschillende gebeurtenissen die door activiteiten van studenten, managers en auteurs worden geactiveerd. Beheerders kunnen er ook voor kiezen om voor bepaalde gebeurtenissen geen e-mailmeldingen te sturen.

Lees verder om te weten te komen hoe u e-mailmeldingen configureert en verzendt.

Instellen van e-mailmeldingen

1. Klik op E-mailsjablonen in het linkerdeelvenster. De pagina E-mailsjablonen verschijnt met de volgende tabbladen: Algemeen, Leermateriaal en activiteit, Herinneringen en updates, en Instellingen.
  2. Klik op het gewenste tabblad om de lijst met gebeurtenissen te bekijken.
  3. Klik op de naam van de gebeurtenis om de sjabloon in de voorbeeldmodus te bekijken.
Sjabloon weergeven
Sjabloon weergeven

1. U kunt elke sjabloon aanpassen door op de tekst in de hoofdtekst van de sjabloon te klikken. U kunt variabelen in de tekst invoegen door op de toepasselijke pictogrammen te klikken, zoals te zien in de afbeelding. Beweeg uw muis over elk pictogram om de namen te bekijken.
Aanmeldingsgegevens invoeren
Aanmeldingsgegevens invoeren

Opmerking
U kunt het bericht op de standaardinhoud terugzetten door op Origineel herstellen boven de sjabloon te klikken.
Zoals te zien bovenaan de sjabloon, kunt u de sjabloon voor meerdere rollen aanpassen (manager, student enz.)  , afhankelijk van het type e-mailmelding.

1. Klik op Opslaan onderaan de pagina met sjablonen.
  2. Klik op de pagina E-mailsjablonen op de schuifknop Ja/Nee om de melding te verzenden of uit te schakelen.
Algemene instellingen
Algemene instellingen

Opmerking
Als de schuifknop bij elke gebeurtenisnaam op Ja staat (blauwe achtergrond), is de melding ingeschakeld. Staat de knop op Nee (grijze achtergrond), dan is de melding uitgeschakeld.

Instellingen aanpassen

1. Klik op E-mailsjablonen in het linkerdeelvenster. De pagina E-mailsjablonen verschijnt met de volgende tabbladen: Algemeen, Leermateriaal en activiteit, Herinneringen en updates, en Instellingen.

2. Klik op Instellingen om de instellingenpagina te openen. U kunt nu uw e-mailsjablonen aanpassen.

3. Bewerk de optie Naam en e-mailadres van afzender en klik op Opslaan om aan te passen van welke naam en e-mail-ID de studenten e-mails ontvangen.

4. Pas uw e-mailbanner aan met de optie E-mailbanner. Wijzig de kleur van de banner door Bannerachtergrondte selecteren. Selecteer de optie Aangepaste afbeelding om een aangepaste afbeelding als banner te gebruiken. Klik op Opslaan nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Banner in effen kleur
    Banner in effen kleur
    Aangepaste afbeelding als banner
    Aangepaste afbeelding als banner

Opmerking:

De aangepaste afbeelding moet 1240x200px groot zijn en .JPG, .JPEG en .PNG ondersteunen.

5. Bewerk uw e-mailhandtekening door op Bewerken naast de optie E-mailhandtekening te klikken. Klik vervolgens op Opslaan.

E-mailhandtekening bewerken
    E-mailhandtekening bewerken
  6. Klik op de optie Account-URL om deze URL te bewerken. De link van de account-URL wordt in alle e-mails weergegeven, vlak voor de handtekening. Voer de gewenste URL in en klik op Opslaan. Alleen interne gebruikers kunnen deze URL zien.

Account-URL bewerken
    Account-URL bewerken
  7. Configureer of managers ook e-mails ontvangen die naar hun directe rapporten worden verzonden met behulp van het selectievakje onder de optie Optionele manager-e-mails.

E-maildomein aanpassen

Neem contact op met de helpdesk van Captivate Prime en geef de gegevens op van het domein dat u wilt toevoegen evenals uw nieuwe e-mail-ID om het e-maildomein en de e-mail-ID waarvan uw studenten meldingen ontvangen aan te passen. Uw verzoek wordt verwerkt en u ontvangt een bevestigingslink op het nieuwe e-mailadres dat u hebt opgegeven. Klik op de verificatielink in de e-mail om het verificatieproces te bevestigen en te voltooien.

E-mail op Niet storen instellen

Als beheerder kunt u selecteren wie e-mails van Captivate Prime ontvangt. U kunt hiervoor de optie Niet storen onder het tabblad Instellingen gebruiken. Voeg gebruikers toe door hun naam, e-mail-ID of unieke gebruikers-ID op de lijst te zetten.

DND van e-mail
DND van e-mail

Via de vervolgkeuzelijst Geblokkeerde e-mails kunt u voor elke gebruiker instellen welke e-mails moetenwordengeblokkeerd. Dit zijn de beschikbare opties:

• Directe e-mails naar student: beperkt het aantal e-mails dat naar de student wordt verzonden.
  • Escalatiemails naar Managers van Student beperkt het aantal e-mails dat naar de manager van de student wordt verzonden.
  • Informatie over directe ondergeschikten beperkt het aantal inkomende escalatiemails dat naar de gebruikers wordt verzonden over hun directe ondergeschikten.
  • Informatie over ondergeschikten op 2e niveau beperkt het aantal inkomende escalatiemails dat naar de gebruikers wordt verzonden over hun onderschikten op 2e niveau.

Als een gebruiker uit de lijst moet worden verwijderd, kan de beheerder dit doen op het tabblad Gebruiker met de verwijderingsoptie die voor iedere gebruiker beschikbaar is.

U kunt gebruikers aan de DND-lijst toevoegen met behulp van CSV's. Voeg de waarden True/False/Blank (Waar/Onwaar/Leeg) voor de volgendekolommentoe:

• Directe e-mails blokkeren
  • Gebruikersescalaties blokkeren
  • Binnenkomende directe escalaties blokkeren
  • Binnenkomende overgeslagen escalaties blokkeren

Voer true (waar) in het veld Waarde in om te voorkomen dat gebruikers e-mails ontvangen voor de geselecteerde optie. Als false (onwaar) als waarde wordt ingevoerd, wordt de blokkering van de gebruikers opgeheven. Als de kolom leeg wordt gelaten, worden er geen wijzigingen in de vorige selecties aangebracht.