Lees meer over de instellingen van het Captivate Prime-account die u als beheerder kunt configureren.

U kunt uw profielinstellingen voor beheerder wijzigen en uw accountinstellingen bijwerken. Bekijk uw profielgegevens, voeg een profielfoto toe of wijzig deze, en pas de inhoud van Over mij aan. Update uw bedrijfsinformatie, stel aanmeldingsmethoden voor gebruikers in en stel integratie via accountinstellingen in.

Accountinstellingen

Klik op Instellingen in het linkerdeelvenster om de accountinstellingen van uw organisatie bij te werken.

Basisinformatie (Bedrijfsinformatie)
Klik op Wijzigenop de pagina en bewerk instellingen voor land, tijdzone, locale en financieel jaar.

Contact met beheerder configureren

Als u de e-mailadressen van de ondersteuningsbeheerders voor uw organisatie wilt toevoegen of wijzigen, kunt u deze configureren door op Algemeen in het linkerdeelvenster te klikken. Klik op Wijzigen naast E-mail-ID van ondersteuning en voeg de e-mail-ID's toe. Deze beheerders ontvangen een e-mail wanneer de student op Contact opnemen met beheerder in de voettekst van de pagina klikt.

Voeg extra e-mail-ID's toe met een puntkomma als scheidingsteken.

Aanmeldingsmethoden
Beheerders kunnen kiezen met welke modus uw interne of externe gebruikers het account openen.

• Interne gebruikers: voor interne gebruikers kunt u Adobe ID of eenmalige aanmelding als aanmeldingsmodus instellen.
  • Externe gebruikers: voor externe gebruikers kunt u Adobe ID, eenmalige aanmelding of Captivate Prime ID instellen. Als u Captivate Prime ID selecteert, kunnen externe gebruikers zich bij dit account aanmelden nadat ze hun Captivate Prime-gebruikersnaam en -wachtwoord hebben gemaakt.

Opmerking: Als er meerdere externe profielen zijn ingesteld, kunnen alle profielen één type aanmelding hebben. Als Adobe ID bijvoorbeeld als aanmeldingstype is ingesteld, kunnen alle profielen zich alleen met Adobe ID aanmelden. Een profiel kan geen eigen aanmeldingstype hebben.

U kunt de Captivate Prime-toepassing openen met behulp van Adobe ID of eenmalige aanmelding. Eenmalige aanmelding is een mechanisme waarmee een gebruiker zich eenmalig kan authenticeren om meerdere keren toegang te krijgen tot meerdere toepassingen. Deze configuratie is niet verplicht voor de organisatie. Als uw organisatie een SAML 2.0 gebaseerde SSO-provider heeft, kunt u deze gebruiken om de Captivate Prime-toepassing te configureren. De configuratie is vereist op organisatieniveau en op Captivate Prime-niveau. Kiest u voor SSO, neem dan contact op met de Adobe-ondersteuning voor configuratie-instructies.

Feedback

Klik op Feedback in het linkerdeelvenster om de vragenlijst in te stellen om na afloop van een cursus feedback van studenten te verzamelen. Raadpleeg de Help-inhoud voor de cursusfunctie over het maken van L1- en L3-feedback.

Module herstellen

Klik op Algemeen in het linkerdeelvenster en selecteer het selectievakje Module herstellen om studenten in staat te stellen hun modules te resetten. Wanneer u deze optie selecteert, kunnen studenten hun modules herstellen als ze deze niet hebben gehaald, of als ze de module gedeeltelijk hebben voltooid en opnieuw willen beginnen.

Cursusmoderatie

Klik in het linkerdeelvenster op Algemeen en selecteer de optie Cursusmoderatie om de functie Cursusmoderatie in te schakelen. Zie Cursusmoderatie om meer te weten te komen over deze functie.

Discussieboard

Als u het selectievakje Discussiebord inschakelt, kunnen de studenten en docenten opmerkingen plaatsen voor cursussen via het tabblad Discussie op de pagina Cursussen in de Learner-app. Als de instellingen op cursusniveau echter aangeven dat deze functie niet is geselecteerd, hebben deze instellingen voorrang op de beheerdersinstellingen.

Studentendashboard

Klik op Studentendashboard in het linkerdeelvenster. Op deze pagina kunt u de widgets kiezen die u op de pagina Studenten wilt weergeven. Selecteer de widgets die u op de pagina Studenten wilt inschakelen. De widgets die niet zijn geselecteerd, verschijnen niet op de pagina Studenten.

Adobe Connect
Klik op Adobe Connect in het linkerdeelvenster om het Adobe Connect-account te configureren voor het hosten van virtuele klassikale sessies. Raadpleeg voor meer informatie de Help van Adobe Connect

Multi attempts

Select Settings > General > Multiple Attempts.

If you enable the ‘Multi Attempts’ check box, then the Authors can set ‘Multiple attempts’ for interactive e-learning courses or modules .On selecting the second checkbox, administrators can set ‘Infinite attempts’ by default for any newly created interactive e-learning courses.

multi attempts configuration by admin
Enable/ Disable multi attempts

Course Moderation

Click General from the left pane, and select the Course Moderation option to enable the Course Moderation functionality. To know more about this feature, see Course Moderation.

Discussion Board

If you enable the Discussion Board check box, then the learners and instructors can post comments for courses using the Discussion tab from the Courses page in the Learners App. However, if course level settings indicate that this feature is not selected, then the course level settings take precedence over administrator settings.

Learner Dashboard

From the left pane, click Learner Dashboard. This page allows you to choose the widgets that you want to display on the Learners page. Select the widgets that you want to enable in the Learners Page. The widgets that are not selected will not appear on the Learners page.

Adobe Connect

Click Adobe Connect on the left pane to configure Adobe Connect account to host virtual classroom sessions. For more information, refer to Adobe Connect feature help.

Instellingen in-/uitschakelen vanuit de Captivate Prime-beheerdersapp
Instellingen in-/uitschakelen vanuit de beheerdersapp

Naam van leerobjecten wijzigen

Opmerking:

Deze functie is alleen beschikbaar in hetEngels.

Beheerders kunnen de naam van leerobjecten in Captivate Prime nu wijzigen. De naam van het volgende kan worden gewijzigd.

Module
Cursus
Leerprogramma
Certificering
Leerplan
Taakhulp
Catalogus
Vaardigheid
Badge
Aankondiging
Mijn leerervaring
Leaderboard
Effectiviteit
Vereiste
Voorbereidend werk
Kerninhoud
Test
Eigen tempo
Blended
Klaslokaal
Virtueel klaslokaal
Activiteit

U kunt dit als volgt doen.

1. Klik als beheerder op Instellingen > Algemeen > Productterminologie. De optie voor productterminologie wordt geopend.

Productterminologie
    Productterminologie
  2. Wijzigingen kunnen worden aangebracht door een aangepaste sjabloon voor productterminologie te uploaden. Klik op de optie Hier downloaden om het voorbeeld CSV-bestand te downloaden.

3. Het gedownloade CSV-bestand bevat de naam van de objecten inkolom A.Kies in kolom B de naam die u aan het respectieve object wilt toewijzen. Houd er rekening mee dat u de enkelvouds- en meervoudsvorm van de naam moet scheiden door een (|).

4. U kunt ervoor kiezen om een of meer rijen aan te passen. U kunt de ongewijzigde rijen behouden of uit het CSV-bestand verwijderen voordat u ze uploadt.

5. Upload het gewijzigde CSV-bestand en klik op Opslaan. Captivate Prime wordt vernieuwd om uw veranderingen te weerspiegelen.

6. Als u de standaardterminologieën wilt herstellen, klikt u op Productterminologie herstellen.

Productterminologie herstellen
    Productterminologie herstellen

Profielinstellingen

1. Klik op het omlaagwijzende pijltje in de rechterbovenhoek naast uw foto/account en kies Profielinstellingen.

Profielinstellingen
    Profielinstellingen

2. In het pop-upvenster kunt u een foto toevoegen/wijzigen door de muis erop te zetten. Klik vervolgens op Bewerken in het profielfotogebied.

3. U kunt inhoud voor Over toevoegen/wijzigen door ernaast op Bewerken te klikken.

4. Klik op Opslaan.