Auteurs kunnen virtuele klassikale cursussen maken met Adobe Connect tijdens het maken van cursussen. U moet contact opnemen met de beheerder van uw organisatie om Adobe Connect voor uw Captivate Prime-account in te schakelen.

Virtuele klassikale cursus maken met Adobe Connect

1. Klik op de pagina Mijn cursussen op Modules toevoegen en kies Virtueel klaslokaal. Het dialoogvenster Virtueel klaslokaal maken verschijnt.
  2. In het dialoogvenster>Conferentiesysteem selecteert u Adobe Connect.

Virtueel klaslokaal maken
    Virtueel klaslokaal maken
  3. Voer titel, beschrijving, VK-datum, begin- en eindtijd in.

Opmerking:

Als Adobe Connect niet is geconfigureerd voor uw account, verschijnt er een waarschuwingsbericht zoals te zien in de bovenstaande screenshot. Sjabloon, docenten en andere Adobe Connect-opties zijn uitgeschakeld. U moet contact opnemen met uw beheerder om Adobe Connect voor uw account te configureren.

4. De Adobe Captivate Prime-toepassing haalt de standaardsjablonen (vergadering, training en gebeurtenis) en de lijst met docenten (gebruikers met hostrechten) op van Adobe Connect. Kies de gewenste sjabloon.

5. Kies de docent voor uw VK-cursus uit de lijst met docenten.

Docent selecteren
    Docent selecteren
  6. Geef het voltooiingscriterium voor de VK-cursus op. Voltooiingscriterium is het percentage van de totale duur van de cursus dat een student moet volgen om de cursus als voltooid te beschouwen. Stel dat de duur van de cursus 1 uur is. Als u 50% als het voltooiingscriterium opgeeft, hoeft de student maar 30 minuten van de cursus te volgen om deze te voltooien.

7. Klik op Klaar.

Gedeelde sjablonen van Adobe Connect

Standaard worden alle gedeelde sjablonen die in Adobe Connect zijn gemaakt, in de Captivate Prime-toepassing opgehaald. U kunt aangepaste sjablonen toevoegen door deze als gedeelde sjablonen in Adobe Connect-account te maken.