Taakhulpen is een opslagplaats van trainingsinhoud die zonder enige inschrijvings- of voltooiingscriteria toegankelijk is voor studenten. Studenten kunnen deze taakhulpen gebruiken om een activiteit of taak in een organisatie uit te voeren.

Taakhulpen kunnen onafhankelijk of in combinatie met gevolgde cursussen worden gebruikt in Captivate Prime.

Auteurs kunnen taakhulpen maken voor studenten. Gebruik taakhulpen om studenten referentiemateriaal zoals tips, checklists of handleidingen te bieden die ze voortdurend kunnen gebruiken om hun taken te voltooien.

Taakhulp maken

1. Klik in auteursaanmelding op Taakhulpen in het linkerdeelvenster.
  2. Klik op Maken in de rechterbovenhoek van de pagina die verschijnt.

Taakhulpen maken
    Taakhulpen maken

3. Voer de naam, beschrijving en tags in. Kies de vaardigheden en de bijbehorende niveaus. Selecteer de inhoud als privé als u niet wilt dat andere auteurs de taakhulp kunnen toewijzen aan hun cursussen.

Opmerking:

Alleen bestaande vaardigheden kunnen worden gebruikt voor taakhulpen. Vaardigheden zijn niet verplicht.

4. Upload de taakhulpinhoud in de sectie voor inhoud.

Videobestanden, pdf, pptx en docx zijn ondersteunde bestandsindelingen voor uploaden. ZIP-bestanden van projecten of interactieve inhoud worden niet ondersteund voor uploaden.

5. Klik op Opslaan.
    De taakhulp wordt gepubliceerd.

Soorten ondersteunde taakhulpen

De bestandsindelingen die worden ondersteund voor taakhulpen zijn als volgt:

• PDF
  • PPT
  • PPTX
  • XLS
  • XLSX
  • DOC
  • DOCX
  • Alle videobestandsindelingen

Opmerking: ZIP-bestanden en afbeeldingsbestanden worden niet ondersteund.

Taakhulpen intrekken / opnieuw publiceren

U kunt de gepubliceerde taakhulp intrekken door op het instellingenpictogram naast de taakhulp te klikken en intrekken te selecteren.

Opties bewerken
Opties bewerken

Ingetrokken taakhulpen weergeven door op het ingetrokken tabblad te klikken. U kunt de ingetrokken taken opnieuw publiceren door op het instellingenpictogram te klikken en Publiceren te kiezen.