Ondersteuning voor aangepast domein

Overzicht

Met ondersteuning voor aangepast domein kunnen klanten de volledige controle krijgen over de domeinnaam die ze kunnen gebruiken voor hun account in Captivate Prime. De klant moet het aangepaste domein afzonderlijk aanschaffen en met een Adobe-team samenwerken om het in te stellen als aanmeldings-URL voor het leerplatform.

Hiermee kan de klant de aanmeld- en toegangservaring blanco maken, zodat gebruikers de aanwezigheid van Adobe of Adobe Captivate Prime niet zien.

Bijvoorbeeld: u wilt uw domein dusdanig aanpassen dat uw gebruikers dezelfde ervaring hebben als wanneer ze in het Adobe-domein zijn. Als ABC Inc. zijn klanten wil trainen, wil het graag dat zij op een domein genaamd abc.com/mylearning terechtkomen in plaats van captivateprime.adobe.com/abc-inc/mylearning

Hiervoor moet u het domein eerst verplicht registreren, waarna Adobe u begeleidt bij het aanpassen van de url.

Opmerking:

De functie Aangepast domein is beschikbaar tegen een meerprijs. Neem contact op met uw Customer Success Manager voor meer informatie.

<customer_custom_domain> is het aanpasbare deel.

Een aangepast domein instellen voor een account

Opmerking:

Een klant moet een domeinnaam bezitten en het domein van een provider kopen.

Laten we als voorbeeld aannemen dat een klant een fictief domein bezit, genaamd acme.com. De klant wil Captivate Prime-content leveren op learning.acme.com.

Volg de onderstaande stappen om een aangepast domein in te stellen.

1. De klant moet drie CNAME-bestanden toevoegen aan het domein:

• learning.acme.com: openbaar eindpunt ALB van Captivate Prime gedeeld door Adobe
    • lrs.learning.acme.com: openbaar eindpunt ALB aangewezen door learning.acme.com
    • cdn.learning.acme.com: CDN-eindpunt gedeeld door Adobe
  2. De klant moet SSL-certificaten leveren voor deze domeinen:

• learning.acme.com
    • lrs.learning.acme.com
    • cdn.learning.acme.com
  3. Adobe uploadt deze SSL-certificaten naar AWS ALB voor het leveren van verzoeken aan de domeinen.

4. Adobe voegt learning.acme.com toe aan zijn SAN-certificaat.

5. Adobe genereert de SP-metadata voor de klant, aangezien de metadata de URL's van de aangepaste domeinen bevatten.

• Als de klant over aanmelden via sociale media wenst te beschikken, moet Adobe de patronen van de omleidings-URL's van de socialemediasites toevoegen aan de lijst met toegestane URL's.
    • Als de klant SSO heeft ingeschakeld, moet de klant met zijn IDP samenwerken om zijn domeinen toe te voegen aan de omleidings-URL's. De klant moet de XML met IDP-metadata delen met Adobe. Adobe moet vervolgens de SSO-instellingen van het account van de klant bijwerken.
  6. Adobe wijzigt dan de S3 CORS-regels zodat het domein van de klant wordt toegevoegd.