Lees dit artikel om te weten te komen hoe u als docent modules kunt beheren in Captivate Prime.

Bekijk het sessie-overzicht

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aanstaande sessie.

2. Selecteer in de lijst van uw aanstaande sessies de sessie waarvan u de details wilt bekijken.

De app toont het Sessie-overzicht met details zoals de naam van de sessie, de locatie, de tijdstippen, de inschrijvingslimiet, de wachtlijstlimiet etc.

De details van de aanstaande sessies bekijken
    De details van de aanstaande sessies bekijken

Sessiedetails configureren

1. Klik in het linkerdeelvenster op Aanstaande sessie.

2. Selecteer de sessie die u wilt bijwerken.

3. Klik op Bewerken in de rechterbovenhoek.

Klik op Bewerken om de sessiedetails te bewerken
    Klik op Bewerken om de sessiedetails te bewerken
  4. Op de pagina Sessieoverzicht kunt u de sessietijden, de datum, de locatie en dergelijke aanpassen. U kunt daarnaast de volgende sessiedetails bewerken of toevoegen:

• Specificeer de Inschrijvingslimiet om het maximale aantal studenten dat voor de sessie is toegestaan, in te stellen.
    • Specificeer de wachtlijstlimiet als u het maximale aantal studenten op de wachtlijst voor de sessie wilt instellen.
    • Selecteer in het veld Inzendingen toestaan Ja om studenten in staat te stellen opdrachten in te zenden. Als u Nee selecteert, kunnen de studenten geen opdrachten uploaden voor de sessie.
    Sessiedetails voor uw module bewerken
    Sessiedetails voor uw module bewerken
  5. Klik op Opslaan.

Opmerking:

U kunt het docentenveld van deze pagina niet bewerken.

Leermiddelbestanden uploaden voor uw sessie

Als docent kunt u leermiddelbestanden uploaden, zoals opdrachtbestanden of presentaties voor de modules, of activiteitenbestanden voor de module. Gebruik het menu Leermiddelbestanden om leermiddelbestanden aan uw module of sessie toe te voegen.

1. Klik in de Docenten-app op Aanstaande sessies > Leermiddelbestanden.

U kunt de pagina Leermiddelbestanden bekijken, die al een link bevat naar de leermiddelen die de auteurs mogelijk hebben geüpload voor de cursus die bij uw module hoort. Daarnaast kunnen docenten ook leermiddelbestanden voor modules uploaden.

2. Klik op Toevoegen.

Leermiddelbestanden toevoegen voor uw sessie
    Leermiddelbestanden toevoegen voor uw sessie
  3. Blader naar het juiste bestand op uw computer. Selecteer het bestand en klik op Openen.

4. Nadat het bestand is geüpload, kunt u het bestand zien, samen met de datum waarop het is toegevoegd.

Studenten die zich voor deze module hebben ingeschreven, kunnen uw bestanden zien zodra ze zijn geüpload, in de rubriek Leermiddelen onder Cursussen.

Opmerking:

Selecteer de te verwijderen bestanden om een of meerdere leermiddelbestanden te verwijderen. Klik op de pagina Leermiddelen op Acties > Bestand verwijderen.

Bestand inzenden voor activiteitenmodules

De activiteitenmodule ondersteunt de workflow Bestanden inzenden. Maak als auteur een activiteitenmodule en selecteer de optie Bestanden inzenden. Dit stelt de studenten in staat om een bestand in te zenden.

Deze bestanden kunnen door de docenten van de module worden goedgekeurd/afgewezen. De module wordt pas voltooid nadat de docent de inzending heeft goedgekeurd.

Modulepagina
Modulepagina
Bestand inzenden
Bestand inzenden

Add scores and comments for activity modules

To add scores and comments for activity modules that have been sent for submission, follow the below steps:

1. From the left pane, click Learner.

Learners page
    Learners page
  2. From the Learner's page, click Actions > Edit Scores & Comments.

Edit Scores & Comments
    Edit Scores & Comments

Opmerking:

For learners who have not completed the course, the score and comments input field will not appear.

Adding scores & comments in input fields
    Adding scores & comments in input fields
  3. Click Save.