Overzicht

Salesforce™ is een van de populairste CRM-oplossingen onder verkoop- en marketingteams. Met behulp van de Adobe Captivate Prime-app in Salesforce kunt u de gebruikers toegang geven tot hun gehele leerinhoud vanuit de Salesforce-interface. Gebruikers hebben toegang tot de leerinhoud die aan hen is toegewezen, zoals cursussen, leerprogramma's, taakhulpen, enzovoort, vanuit Salesforce. Gebruikers kunnen ook meldingen ontvangen over hun inschrijvingen en aankondigingen van de beheerder.

Opmerking:

Op dit moment is de Salesforce-app nog niet beschikbaar omdat deze wacht op goedkeuring van Salesforce App Exchange. Als u geïnteresseerd bent in een preview van de bètaversie van de app, neemt u contact op met uw Account Manager of het Captivate Prime-ondersteuningsteam op captivateprimesupport@adobe.com.

Installeren en instellen

Volg de onderstaande stappen om de Captivate Prime-app voor Salesforce te installeren en in te stellen.

Vereisten

1. De integratiebeheerder van uw organisatie moet de Salesforce-app goedkeuren. Deze app is te vinden in de sectie met uitgelichte toepassingen van de Captivate Prime-toepassing voor de rol Integratiebeheerder.
  2. Toegang tot het Salesforce-account van uw organisatie, waar de app geïnstalleerd moet worden. Meestal is de Salesforce-beheerder in uw organisatie de persoon die dergelijke apps installeert. Als u een Captivate Prime-integratiebeheerder bent en geen Salesforce-account hebt, neemt u contact op met de Salesforce-beheerder van uw organisatie.

Installatiestappen

1. Vraag uw Account Manager of Customer Success Manager om het gebruik van deze app met uw account mogelijk te maken door uw Prime-account-ID te verstrekken. Vraag ook de CSM om het installeerbare pakket van de Captivate Prime Learner-app voor Salesforce.

2. Meld u als integratiebeheerder aan bij uw Captivate Prime-account en zorg ervoor dat de Salesforce-app voor uw account is ingeschakeld.

3. Gebruik het installeerbare pakket van uw Account Manager of Customer Success Manager om de Prime-app in uw Salesforce account te installeren. U moet beheerdersrechten hebben voor het Salesforce-account waar u deze app wilt installeren.

4. Kies de juiste optie voor u, zoals weergegeven in getoond in de afbeelding en klik op Installeren.

Installatieopties
    Installatieopties

Kiest u voor Installeren voor specifieke profielen, selecteer dan een of meer profielen in de lijst.

5. Klik op Doorgaan in het pop-upvenster dat verschijnt om de toegang van derden te bevestigen.

Er verschijnt een bericht dat bevestigt dat de app is geïnstalleerd. Klik op Klaar.

Meldingsonderdeel aan de startpagina toevoegen

Het Captivate Prime-team beveelt aan dat de Salesforce Administrator ook het meldingsonderdeel van Captivate Prime aan de lay-out van de startpagina toevoegt. Dit onderdeel stelt Salesforce-gebruikers in staat om meldingen over opdrachten en andere aankondigingen van Captivate Prime te ontvangen, zelfs wanneer deze niet binnen de context van de Learner-app vallen.

Volg de stappen om het Captivate Prime-meldingsonderdeel aan de lay-out van de startpagina toe te voegen:

1. Klik op Instellen in de rechterbovenhoek. De optie Lay-out van startpagina verschijnt in het linkerdeelvenster, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Lay-out van startpagina
Lay-out van startpagina

2. Kies de gewenste lay-out en klik op Bewerken.

3. Selecteer de optie voor Adobe Captivate Prime-meldingen die op de pagina verschijnt en klik op Volgende

4. Kies de volgorde van de onderdelen die in het linkerdeelvenster verschijnen, bekijk een voorbeeld en klik op Opslaan

Raadpleeg de Help-inhoud van de Salesforce-app voor instructies om u aan te melden bij de Captivate Prime-app en deze als student in Salesforce te gebruiken.