Lees dit artikel om te weten te komen hoe u cursussen weergeeft en volgt in Captivate Prime. Neem deel aan discussies en geef feedback.

Auteurs maken cursussen. Studenten kunnen de cursussen volgen en beheerders kunnen de prestaties van de studenten volgen op basis van gevolgde cursussen.

Overzicht

Via Adobe Captivate Prime kunnen studenten cursussen, leerprogramma's en certificeringen openen. Studenten kunnen door alle beschikbare cursussen bladeren met behulp van catalogi of zich inschrijven voor cursussen. Op het tabblad Leermateriaal kunnen studenten alle cursussen zien waarvoor ze zijn ingeschreven of die aan hen zijn toegewezen.

Opmerking
Studenten kunnen ook de Captivate Prime iPad-app installeren via de Apple Store en de Captivate Prime Android-app via Google Play voor toegang tot cursussen op mobiele apparaten. Alle functies van de studentrol zijn ook beschikbaar in de app. Studenten kunnen ook offline cursussen volgen en ze vervolgens even gemakkelijk online openen. Raadpleeg iPad- en Android-tabletgebruikers voor meer informatie.

Cursussen weergeven

Als student kunt u een lijst van alle beschikbare cursussen bekijken. Klik op Mijn leerervaring op de startpagina of in het linkerdeelvenster om alle cursussen waarvoor u bent ingeschreven te bekijken.

De cursussen via de Learner-app weergeven
De cursussen via de Learner-app weergeven

Als u nog niet met de cursus bent begonnen, kunt u naast de cursus op de knop Start klikken. Als u al met de cursus bent begonnen, kunt u op de knop Doorgaan klikken.

Klik op de knop Opnieuw bekijken naast de cursus om een voltooide cursus te bekijken.

Er kunnen meerdere instanties van een cursus zijn. Klik op de cursusnaam om de details te bekijken. In het rechterdeelvenster ziet u de deadline voor elke instantie van de cursus.

Details van de cursus weergeven
Details van de cursus weergeven

Cursuseffectiviteit

Aan de hand van de score voor cursuseffectiviteit kunnen studenten de cursussen oppakken met de effectiefste scores voor hun leerbehoeften. De effectiviteit van de cursus wordt geëvalueerd om inzicht te krijgen in het nut van de cursus voor de student. Deze wordt berekend op basis van de feedback die van een aantal gebruikers voor een bepaalde cursus is ontvangen. Als het percentage deelnemers dat feedback geeft hoger is, is de effectiviteitsscore van de cursus hoog.

Het is een combinatie van de resultaten van feedback over de cursusinhoud van de student, de quizresultaten voor een student en feedback van de manager na evaluatie van de student op basis van de verworven kennis.

Een student kan op de pagina Cursussen de effectiviteitsscore van de cursus op de cursusminiaturen zien, zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding. U ziet de score voor deze cursus als 14.

Cursusminiaturen
Cursusminiaturen

Klik op de waarde voor cursuseffectiviteit om de details hiervan te bekijken. Er verschijnt een pop-up, zoals hieronder weergegeven.

Cursuseffectiviteit
Cursuseffectiviteit

Klik op het omlaagwijzende pijltje in de rechterbenedenhoek van het pop-upvenster om te zien hoe de effectiviteit van de cursus wordt berekend.

Berekening van cursuseffectiviteit
Berekening van cursuseffectiviteit

Zoeken naar cursussen en leerprogramma's

Adobe Captivate Prime maakt het u gemakkelijker snel de gewenste cursussen te vinden. U kunt als volgt naar uw cursussen zoeken:

1. Klik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een zoekveld. Typ de naam van de cursus/het leerprogramma of eventuele trefwoorden voor uw cursussen. U kunt naar cursussen zoeken op metagegevens, notities, vaardigheden, badges of tags. U kunt naar tags zoeken via het veld Zoeken, wat betekent dat de tags in het veld worden weergegeven terwijl u ze typt.
  2. De student kan de zoekresultaten op de cataloguspagina verfijnen aan de hand van type, vaardigheden, tags en status.

U kunt de cursussen op relevantie, naam of publicatiedatum sorteren door op Sorteren op te klikken en een keuze te maken in het vervolgkeuzemenu.

Inschrijven voor cursussen

Studenten worden op de volgende drie manieren voor een cursus ingeschreven:

1. De beheerder/manager schrijft sommige studenten in voor verplichte cursussen op basis van de behoeften van de organisatie.
  2. De manager wijst enkele cursussen aan voor hun teamleden. U krijgt een melding met de optie om de cursus/het leerprogramma te accepteren of te weigeren. Als studenten de aanwijzing accepteren, worden ze voor de cursus/het leerprogramma ingeschreven.
  3. Studenten kunnen zichzelf rechtstreeks inschrijven voor een cursus/leerprogramma:
    1. Als de cursus/het leerprogramma van het type zelfinschrijving is, wordt de student onmiddellijk ingeschreven.
    2. Als de cursus/het leerprogramma van het type goedgekeurd door manager is, krijgt de student de status In afwachting van goedkeuring. Na goedkeuring van de manager wordt de student voor de cursus ingeschreven.
    3. Als studenten zich inschrijven voor een cursus met een wachtlijst (in geval van een klaslokaal), moeten ze wachten tot er iemand uitvalt of tot de beheerder hen goedkeurt voor de cursus.

Afhankelijk van hun keuze kunnen studenten zich voor een scala aan cursussen inschrijven. Op het tabblad Cursussen worden alle ingeschreven/aangewezen cursussen weergegeven.

U kunt de weergegeven cursussen onder Catalogi doorkijken door uw muis erop te zetten en op Verkennen te klikken. De inschrijvingspagina verschijnt. Klik op Inschrijven in de rechterbovenhoek van de pagina, om de cursus in de lijst Cursussen op te nemen.

Een cursus/leerprogramma kan meerdere instanties/sessies hebben. Klik in de catalogus op de tegelnaam van de cursus/het leerprogramma om de details te bekijken. U kunt het aantal inschrijvingen voor de instantie van een cursus/leerprogramma op basis van de deadline voor elke instantie zien.

Interesse voor cursussen aangeven

U kunt aangeven dat u geïnteresseerd bent in klassikale cursussen zonder geplande sessies. U krijgt bericht wanneer de cursus begint om deze te volgen.

Een cursus volgen

Nadat u zich voor een cursus hebt ingeschreven, kunt u de cursus volgen door op de cursus op Start te klikken. U kunt ook op het tabblad Cursussen in Leermateriaal klikken. Kies een cursus die u interesseert.

Als u nog niet met de cursus bent begonnen, kunt u naast de cursustitel op de knop Start klikken.

U kunt alle modules voor de cursus in een browservenster bekijken.

Spelerfuncties

Inhoudsopgave – Wanneer u een cursus volgt, toont de speler een inhoudsopgave voor de cursus in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster. U kunt op een willekeurig onderwerp klikken om hier direct naartoe te gaan.

Bladwijzers - Als een van de cursusmodules de module Inhoudsopgave heeft, kunt u onderwerpen in deze module een bladwijzer geven. Wanneer er een zwart lintje bij een ingang in de inhoudsopgave staat, is er een bladwijzer aan de ingang gekoppeld. Klik nogmaals op dit lintje om een bladwijzer te verwijderen.

Notities – U kunt notities opnemen terwijl u de cursus volgt. Nadat u de notities hebt opgenomen, kunt u deze opslaan en als PDF-bestand downloaden. U kunt de notities ook e-mailen naar de e-mail-ID's van geregistreerde studenten. Wanneer u op Opslaan klikt, kunt u kiezen waar u het PDF-bestand wilt opslaan.

notes

Ondertiteling – Als voor cursussen die voor Adobe Captivate zijn ontwikkeld, ondertiteling wordt ingeschakeld tijdens het ontwikkelen van de cursus, kan de student deze zien. Klik op CC onderaan de speler. De ondertitelingsoptie is alleen beschikbaar voor Captivate 8.0.2 HTML-inhoud. Voor alle andere modules staat de CC-optie niet op de afspeelbalk.

Cursus opnieuw bekijken – U kunt in twee modi met twee mogelijke scenario's teruggaan naar een cursus:

• Klik op Opnieuw bekijken wanneer de cursus voltooid is.
  • Klik op Doorgaan wanneer de cursus nog niet is voltooid.

Volledig scherm Klik op het pictogram Volledig scherm in de rechterbenedenhoek van de speler om de cursus op volledig scherm weer te geven.

Navigatieknoppen U kunt op de pijl omhoog of omlaag klikken om door de dia's in pdf-, docx- en pptx-inhoud te gaan. Met schuifpijlen kunt u in allerlei inhoud naar volgende onderwerpen gaan.

Cursus sluiten Klik op het kruisje (x) rechtsboven in de speler om de cursus te sluiten.

Hebt u de cursus gesloten, dan kunt u deze opnieuw openen door op de knop Cursus opnieuw bekijken te klikken op de pagina met de cursusbeschrijving.

Cursusinstantie kiezen

Als u als student bent ingeschreven voor een cursusinstantie waarvan de sessie is verlopen, kunt u nu overschakelen naar een andere sessie om vooruitgang te boeken. Dit kan alleen als de LP flexibel is.

Volg deze stappen om van cursus te veranderen:

1. Open Catalogi > Leerprogramma.

Leerprogramma
    Leerprogramma
  2. Gebruik de keuzerondjes om te bepalen of u alle cursussen of cursussen met niet-geselecteerde instanties wilt bekijken. Houd er rekening mee dat als de student de instantie heeft voltooid, deze niet naar een andere kan overstappen.

Keuzerondjes om weer te geven cursussen te kiezen
    Keuzerondjes om weer te geven cursussen te kiezen
  3. In het vervolgkeuzemenu van de cursus worden de beschikbare instanties weergegeven. Kies de instantie uit de vervolgkeuzelijst.

Vervolgkeuzelijst met instanties
    Vervolgkeuzelijst met instanties
  4. Klik op Inschrijving bijwerken om de geselecteerde instantie toe te passen. De optie Inschrijving bijwerken staat rechtsboven op de pagina.

De zojuist geselecteerde instantie wordt ingeschreven. Als een student is ingeschreven voor een cursusinstantie die deel uitmaakt van een ander LO, en de cursusinstantie bijwerkt die deel uitmaakt van het flexibele leerprogramma, wordt hij na een waarschuwing automatisch uitgeschreven van de andere leerobjecten.

Een cursus voltooien

Als student kunt u het vereiste aantal modules in een cursus voltooien om de cursus af te ronden. Het voltooiingscriterium voor de cursus is afhankelijk van het aantal modules dat door de auteur verplicht is gesteld. Wanneer u zich inschrijft voor een cursus waarvoor minimale voltooiingscriteria gelden, kunt u de criteria in het rechterdeelvenster van de pagina Cursus bekijken.

X van de Y modules voltooien om cursus af te ronden
X van de Y modules voltooien om cursus af te ronden

Als het voltooiingscriterium voor een bepaalde cursus bijvoorbeeld is dat één van de twee modules moet worden voltooid, is het voltooien van één module voldoende om de cursus af te ronden. In dit geval geeft de voortgangsbalk 100% aan als voltooiingsstatus wanneer u de eerste module heeft voltooid.

Als de auteur modules in een bepaalde volgorde heeft gezet, moet u het vereiste aantal modules op volgorde voltooien, te beginnen bij de eerste. Staan de modules niet op volgorde, dan kunt u het opgegeven aantal modules in een willekeurige volgorde voltooien.

Nadat u een cursus hebt afgerond met het vereiste aantal modules kunt u, als u de optionele modules wilt afronden, teruggaan naar de cursus.

Deelnemen aan discussies en deze weergeven

Als student kunt u via het tabblad Discussies communiceren met andere studenten en uw docenten. U kunt de berichten zien van elke cursus die u bekijkt of waarvoor u zich inschrijft. Als een beheerder discussies voor een cursus heeft ingeschakeld, ziet u voor die cursus het tabblad Discussies naast het tabblad Notities.

Wanneer u op het tabblad Discussies klikt, kunt u de bestaande berichten en opmerkingen voor die cursus zien. Als u zich al voor de cursus hebt ingeschreven, kunt u ook berichten of opmerkingen typen die andere gebruikers kunnen zien. Klik nadat u het bericht hebt getypt op Plaatsen. Uw bericht moet ten minste 10 tekens bevatten.

Het bericht is direct zichtbaar op het tabblad Discussies. U kunt de berichten sorteren op Nieuwste eerst, Oudste eerst, en de berichten die u hebt geschreven verwijderen. Zelfs nadat u zich hebt afgemeld van de cursus, kunt u nog steeds alle berichten bekijken en berichten die u hebt geschreven verwijderen.

Opmerkingen plaatsen via het tabblad Discussies
Opmerkingen plaatsen via het tabblad Discussies

Opmerking:

Het tabblad Discussies is niet ingeschakeld voor externe gebruikers.

Leerprogramma
Leerprogramma

Levenscyclus van cursus

De levenscyclus van een cursus ziet er meestal als volgt uit:

Concept – Wanneer een auteur een cursus heeft gemaakt en opgeslagen. Een cursus met deze status is nog niet beschikbaar voor studenten.

Gepubliceerd – Wanneer een auteur een cursus heeft gepubliceerd. Studenten kunnen zich inschrijven voor een cursus met deze status.

Gearchiveerd – Een auteur kan een cursus na publicatie archiveren als hij/zij niet wil dat de cursus in de cursuscatalogus voor studenten verschijnt.

Verwijderd – Een cursus heeft de status verwijderd wanneer deze volledig uit de Adobe Captivate Prime-toepassing is verwijderd. Auteurs kunnen alleen cursussen met de status Concept of Gearchiveerd verwijderen.

Levenscyclus van cursus
Levenscyclus van cursus