Handboek Annuleren

Learner-app voor mobiele telefoons en tablets

1. Captivate Prime-gebruikershandleiding
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime
    4. Captivate Prime-naleving van AVG
    5. Toegankelijkheid in Captivate Prime
    6. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Captivate Prime
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en factureringen van Captivate Prime beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Captivate Prime-integratie met Slack
    35. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    36. Aangepaste rollen
    37. Cataloguslabels
    38. xAPI in Captivate Prime
    39. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    40. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    41. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Captivate Prime-connectoren
    3. Captivate Prime integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Captivate Prime installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Captivate Prime-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Captivate Prime
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Captivate Prime-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Captivate Prime
    19. Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Captivate Prime
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Captivate Prime
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met Captivate Prime-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Captivate Prime
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Captivate Prime
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Captivate Prime

Lees dit artikel om te weten te komen hoe u de Learner-app van Captivate Prime voor smartphones en tablets kunt downloaden. Lees hoe u cursussen kunt volgen via uw mobiele telefoon of tablet.

Overzicht

De Captivate Prime-app voor studenten is beschikbaar voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. Ga naar de Google Play Store (Android OS) of iTunes (macOS) en download de Captivate Prime-app.

Nadat u deze app hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u zich met uw studentengegevens bij de app aanmelden. Wanneer u de mobiele app Captivate Prime opent, wordt standaard het volgende scherm weergegeven.

Startpagina Captivate Prime-app op telefoon
Startpagina Captivate Prime-app op telefoon

Startpagina

Alle accounts waarbij de optie Insluitende schermindeling is ingeschakeld, hebben een gloednieuwe startpagina voor de configuratie Insluitende schermindeling. De startpagina is geordend als een lijst met kaarten voor de volgende onderdelen:

Lijst met Mijn leermateriaal
Lijst met mijn leermateriaal

Aanbevolen op basis van uw interessegebieden
Aanbevolen op basis van uw interessegebieden

Agenda
Agenda

Niveaus en leaderboard
Niveaus en leaderboard

Feed van sociale media
Feed van sociale media

Feedbackbeoordeling

Captivate Prime vraagt de student om feedback te geven over hun ervaring met de mobiele app. Deze feedback verschijnt één keer per maand en biedt zo genoeg tijd zodat gebruikers de app kunnen gebruiken voordat ze feedback geven.

Feedbackbeoordeling
Feedbackbeoordeling

Opmerking bij feedback
Opmerking bij feedback

Bestaande gebruikers zouden het pop-upvenster voor feedback moeten zien zodra ze de Speler voor het eerst sluiten nadat ze de app hebben bijgewerkt naar de nieuwste versie.

De feedback wordt anoniem verzameld en wordt alleen weergegeven voor gebruikers die de optie Gebruiksgegevens delen hebben ingeschakeld via een configuratie in de app-instellingen.

Badge downloaden

Studenten kunnen hun badges downloaden als een PDF-bestand of een Image-bestand. Scroll naar beneden in het gedeelte Gebruikersprofiel en klik op een link om een badge te downloaden. De gedownloade badge wordt opgeslagen in de standaardmap van het apparaat. Met de app kunt u de map of het bestand onmiddellijk openen nadat het downloaden is voltooid.

Badge downloaden
Badge downloaden

Responsieve weblay-out op mobiel

Een volledig responsieve webervaring op mobiel die ervoor zorgt dat studenten hun apparaten gebruiken voor cursussen, zelfs als ze de mobiele app niet hebben geïnstalleerd.

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt in de learner app via de browser op uw apparaat, verschijnt de leerapplicatie in de vorm van een mobiel-vriendelijke, responsieve schermindeling.

Opmerking:

De mobiele webresponsieve support voor de gebruikersinterface is alleen beschikbaar wanneer een account is geconfigureerd voor alleen een insluitende schermindeling. De responsieve gebruikersinterface is niet beschikbaar voor de klassieke schermindeling.

Startpagina

Startpagina
Startpagina

Bekijk de opties

Bekijk de opties
Bekijk de opties

Start cursus

Start een cursus
Start een cursus

Lijst met mijn leermateriaal

Lijst met Mijn leermateriaal
Lijst met Mijn leermateriaal

Bekijk de catalogus

Bekijk de catalogus
Bekijk de catalogus

Filters toepassen

Filters toepassen
Filters toepassen

Aanbevelingen op basis van interesse

Lijst met Mijn leermateriaal
Lijst met Mijn leermateriaal

Bekijk meldingen

Bekijk meldingen
Bekijk meldingen

URL delen

URL delen
URL delen

Niet-ondersteunde functies in de insluitende ervaring op mobiel

De volgende workflows verschijnen in de klassieke ervaring voor een student:

• Multi-Attempt
  • Flexi LP
  • Scenario's voor het uploaden van bestanden
  • Het verstrekken van L1-feedback

Andere functies van de app die niet worden ondersteund:

• Sociale app: een student wordt omgeleid naar de klassieke ervaring als hij/zij op de sociale widget op de startpagina klikt
  • Profielinstellingen/profiel bewerken
  • Badge/vaardigheden weergeven
  • Leaderboard: een student wordt omgeleid naar de klassieke ervaring als hij/zij op de Leaderboard-widget op de startpagina klikt
  • Taakhulpen downloaden.
  • Filteropties in Zoeken.

Sociaal leren ondersteunt nu de insluitende webervaringen op mobiel.

Er zijn enkele functies die niet worden ondersteund in de insluitende mobiele app. Deze zijn:

Gebied Niet ondersteund
Board  Board maken, Board bewerken, URL kopiëren, Verwijderen, Rapporteren, Sorteren, Filteren
Bericht  Poll-bericht maken, Bewerken, Meerdere bijlagen bij het bericht, URL kopiëren, Vastmaken aan bovenkant
Opmerking/antwoord  Bewerken, Als het juiste antwoord markeren, Afbeelding/video/audio uploaden in opmerking of antwoord
Media Audio vastleggen; alleen audiobestand uploaden
Overige Meldingen, Berichtweergave, Sociaal leaderboard, Mensen die ik volg, Gebruikersprofiel

Studenten in staat stellen taakhulpen te downloaden

In de mobiele insluitende modus kan een student een taakhulp downloaden. Tik op Instellingen en tik vervolgens op Catalogi. Download een taakhulp uit de lijst die wordt weergegeven.

Een taakhulp downloaden
Een taakhulp downloaden

Studenten in staat stellen studenttranscripten te downloaden

In de mobiele insluitende modus kan een student de studenttranscripten downloaden.

Menu Instellingen
Menu Instellingen

Studenttranscripten downloaden
Studenttranscripten downloaden

Badges en vaardigheden weergeven

Badges, vaardigheden en gamificationpunten bekijken

Het standaardscherm toont direct onder uw profielinformatie uw recent behaalde badges, vaardigheden en gamificationpunten. Als u een telefoon gebruikt, worden de recent behaalde badges weergegeven. Veeg naar rechts voor meer informatie.

Mijn openstaande leermateriaal

Standaard worden op het scherm de cursussen weergegeven waarvoor u bent ingeschreven. In de donutgrafiek worden het achterstallige leermateriaal, het bijna voltooide leermateriaal en het leermateriaal dat op schema ligt weergegeven.

Tik op een cursus om de details van de cursus te bekijken, uw voltooi ingsda tum (indien van toepassing). U kunt de cursus voortzetten of opnieuw bezoeken vanaf dit scherm, afhankelijk van uw voltooiingsstatus.

Openstaande leermateriaal bekijken
Openstaande leermateriaal bekijken

Catalogi bekijken

Tik op het pictogram naast het boekpictogram onderin het scherm. U kunt de catalogus met alle bijbehorende leerobjecten direct bekijken. U kunt ervoor kiezen om ze te bekijken in rooster- lay-out of in gedetailleerde weergave. Selecteer aanbevelingen om de aanbevelingen van de cursus te zien op basis van uw leergeschiedenis.

Catalogi bekijken

Leerobjecten sorteren en filteren

Sorteren en filteren

Klik op het sorteerpictogram in de rechterbovenhoek van het cursus- of catalogusscherm om de leerobjecten alfabetisch (oplopend of aflopend) of op gepubliceerde datum te sorteren. U kunt de leerobjecten ook filteren op type, voltooiingsstatus, vaardigheden of op tags. Tik en selecteer het filter en tik op Toepassen om het filter toe te passen.

De zoekfunctie gebruiken

Rechtsboven op uw telefoonscherm ziet u een zoekpictogram. Tik op dat pictogram om naar leerobjecten te zoeken op basis van cursusmetagegevens, unieke ID, vaardigheden, en dergelijke.

Profiel, instellingen en meldingen beheren

Tik op het menupictogram  linksboven in het scherm om uw profiel, meldingen en accountinstellingen te bekijken.

U kunt via dit menu ook de QR-code scannen om de aanwezigheid van studenten bij de cursussen te markeren.

U hoeft alleen maar op de optie QR-code scannen te tikken en de code te scannen.

Offline cursussen volgen

Wanneer u gedownloade cursussen volgt terwijl u online bent, gaat Prime naar de gedownloade cursus in plaats van verbinding te maken met de server.

QR-code scannen voor inschrijving

U kunt een QR-code scannen en u inschrijven voor een cursus. Nadat de Leermateriaalbeheerder een QR-code heeft gegenereerd, kunt u de QR-code uit de app scannen en u inschrijven voor een cursus.

1. Tik op  linksboven in het scherm om de QR-code te scannen.
  2. Tik op QR-code scannen.

Met de functie om QR te scannen kan een student een van de onderstaande acties uitvoeren, afhankelijk van de QR-code die door de Leermateriaalbeheerder is gegenereerd:

• Inschrijving: Hiermee kan de student zich voor een cursus inschrijven door de QR-code te scannen.
  • Voltooiing: Hiermee kan de student de cursus als voltooid markeren door de QR-code te scannen.
  • Inschrijving en voltooiing: Hiermee kan de student zich zowel inschrijven als voltooiing markeren door de QR-code te scannen.
  • Aanwezigheid markeren: Hiermee kan de student aanwezigheid voor een bepaalde sessie markeren door de QR-code te scannen.

Naam van leerobjecten wijzigen

Beheerders kunnen terminologie van leerobjecten wijzigen.  Zie Naam van leerobjecten wijzigen om de naam te wijzigen.

Sociaal leren

Opmerking:
In deze update worden de volgende functies niet ondersteund.  Het volgende is niet mogelijk:
  • Een board maken of volgen.
  • Een URL naar een bericht kopiëren.
  • Een bericht als verhaal toevoegen of een bericht als favoriet toevoegen of vastmaken aan de bovenkant.
  • Een sociaal leaderboard weergeven.

Sociaal leren is een platform in de mobiele Captivate Prime-app waarin gebruikers ideeën en zinvolle inzichten kunnen delen in een informele omgeving. Deze methode is een aanvulling op de notie van traditioneel leren.

Met Sociaal leren kunnen gebruikers de expertise om hen heen benutten om juiste en beknopte informatie te verkrijgen. Studenten kunnen die informatie snel toepassen om taken te voltooien en doelen te bereiken.

Met de mobiele app kunnen gebruikers interactief met elkaar omgaan door inhoud te delen en bevestiging te krijgen over de gedeelde inhoud.

Op dit platform kunnen verschillende inhoudstypen worden gedeeld: video, audio, screenshots, tekst, vragen en polls. Gebruikers kunnen hun online leermateriaal ook met hun collega's delen.

Opmerking:

Deze functie is pas beschikbaar in de app nadat de beheerder Sociaal leren voor het account heeft ingeschakeld.

Sociaal leren openen in de app

Tik bij het starten van de app op het pictogram Sociaal.

Pictogram Sociaal
Pictogram Sociaal

Een bericht maken op een board

Net als op andere sociale platforms kunt u in de mobiele Captivate Prime-app berichten op een board plaatsen zodat alle studenten die deel uitmaken van hetzelfde board uw bericht kunnen zien, erop kunnen reageren en een bestand bij hun opmerking kunnen uploaden.

Tik op het pictogram () rechtsboven op het scherm om een bericht te maken.

Het volgende scherm wordt weergegeven.

Bericht toevoegen
Bericht toevoegen

Schrijf een bericht of plak een URL.

Maak een foto met uw mobiele camera en upload deze bij uw bericht.

Neem een video op met uw mobiele camera.

Neem audio op met uw mobiel.

Upload een document of bestand op het board.

Stel een vraag.

Voeg een poll toe aan uw bericht.

Ondersteunde inhoudsindeling

Inhoudstype

Extensies

Video

wmv, f4v, asf, 3gp, 3g2, avi, mov, h264, m4v, mp4, MPEG, mpg

Audio

mp3, amr, m4a, wav, wma, aac

Statische bestanden

PDF, ppt, pptx, doc, docx, xls, xlsx

Afbeelding

jpg, jpeg, png, bmp, gif

Nadat u een bericht hebt gemaakt, kiest u het board waarop u het bericht wilt uploaden. Tik op Board selecteren en zoek het gewenste board.

Nadat u een bericht hebt gemaakt, tikt u op Posten en plaatst u uw opmerking zodat andere studenten uw bericht kunnen zien.

Opmerking:

In de mobiele app kunt u geen boards maken.  Om boards te maken moet u zich als student aanmelden bij de web-app.  Voor meer informatie over het maken van boards ziet u Sociaal leren in Captivate Prime.

Acties die op een bericht kunnen worden uitgevoerd

• Plaats een opmerking bij een bericht en bekijk het bericht op het board, afhankelijk van de machtigingen.
  • Bewerk of verwijder opmerkingen op een board.
  • Bewerk of verwijder een bericht, afhankelijk van de machtigingen.
  • Meld misbruik van een bericht als het de privacy schendt of als de inhoud ongepast is. Nadat een bericht is gerapporteerd, wordt een melding naar de beheerder en moderators van het board gestuurd voor verdere actie.
  • Een bericht  wel of niet leuk vinden .
  • Een opmerking  wel of niet leuk vinden .

Een bericht plaatsen op andere boards

U kunt ook een bericht op andere boards plaatsen.

Tik op Alle boards om de activiteiten van andere studenten op het board te bekijken.

Alle boards
Alle boards

Navigeer naar het gewenste board en plaats uw opmerking.

Media op een board delen

Delen
Media delen

Deel afbeeldingen, documenten, audio- of videobestanden op een board zodat andere boardleden uw bericht kunnen zien en een interactie kunnen starten. Om media te delen:

1. Open de media die u wilt delen.

2. Tik op de knop Delen en kies Captivate Prime.

3. Kies het board waarop u de media wilt delen.

4. Tik op Posten.

U kunt ook inhoud van een externe app posten, zo kunt u bijvoorbeeld een opmerking van Reddit of Quora delen.

Items in extern certificaat uploaden als bewijs van voltooiing

Volg onderstaande stappen:

1. Meld u aan bij de apparaat-app met uw studentgegevens.

2. Zoek het certificaat op dat de auteur heeft gemaakt.

3. Kies het benodigde certificaat in de lijst met externe certificaten en schrijf u in voor het certificaat.

4. Tik op Bewijs van voltooiing en upload een bestand, zoals een PDF of een afbeelding.

Bewijs van voltooiing indienen
    Bewijs van voltooiing indienen

Een bestand uploaden
    Een bestand uploaden

5. Nadat u het bestand hebt geüpload, tikt u op Verzenden. Er verschijnt een bevestigingsbericht.

Een bestand uploaden

1. Na het uploaden van een bestand tikt u op Inzenden.

Opmerking:

U kunt er maar één bestand uploaden als bewijs van voltooiing. Wanneer u meer bestanden probeert te uploaden, ziet u het volgende bericht:

De wijzigingen die u hebt aangebracht, gaan verloren. Wilt u doorgaan?

2. De status verandert in In afwachting van goedkeuring (oranje).

Opmerking:

U kunt het geüploade bestand niet weergeven of downloaden in de mobiele app.

Wanneer de manager de inzending goedkeurt, verandert de status in Goedgekeurd (groen).

Wanneer de manager de inzending afwijst, verandert de status in Afgewezen (rood).

Status - In afwachting van goedkeuring
Status - In afwachting van goedkeuring

Status: Goedgekeurd
Status: Goedgekeurd

Status: Afgewezen
Status: Afgewezen

Cursussen volgen van LinkedIn Learning

Captivate Prime ondersteunt al cursussen van LinkedIn Learning binnen het studieplatform. Studenten kunnen nu dergelijke cursussen van LinkedIn Learning volgen in de mobiele app van Captivate Prime.Zoek in de apparaat-app naar een cursus en start deze vervolgens.

Als de LinkedIn-app reeds is geïnstalleerd, wordt de cursus geopend in de app. Zo niet, dan wordt de cursus geopend in de standaard browser waar u zich moet aanmelden met behulp van uw LinkedIn-gegevens.

Als u de cursus volgt via de LinkedIn-app, wordt uw voortgang niet gevolgd in Captivate Prime.Het wordt dan ook geadviseerd om de cursus in de browser te starten in plaats van in de LinkedIn Learning-app.

Opmerking: u kunt de cursus alleen volgen wanneer u beschikt over een actieve internetverbinding.

Stap 1: De cursus starten
Stap 1: De cursus starten

Stap 2: Inschrijven voor de cursus
Stap 2: Inschrijven voor de cursus

Stap 3: Aanmelden met uw LinkedIn-gegevens
Stap 3: Aanmelden bij LinkedIn

Opmerking:

De tijd die wordt besteed aan cursussen van LinkedIn Learning wordt via het LinkedIn Content/LinkedIn-platform doorgegeven aan het Captivate Prime-studieplatform.

In het geval dat LinkedIn Learning de studietijd niet doorstuurt, kan deze tijd niet door ons studieplatform worden geregistreerd. In dergelijke gevallen wordt de studietijd in Captivate Prime weergegeven als nul.

Bestanden inzenden voor klassikale en activiteitsmodules

Als student kunt u bestanden naar uw docent sturen als bewijs van voltooiing. De docent kan uw inzending vervolgens goedkeuren of weigeren op basis van de inhoud van het bestand.

Nadat de student een cursus is gestart, ziet de student de status Bestand inzenden als 'in afwachting', samen met de link om bestanden te uploaden, zoals in het onderstaande screenshot.

In afwachting van goedkeuring
Bestandsupload in afwachting

Klik op Bestand uploaden om het bestand te uploaden.

Upload een bestand en klik op Indienen .

Bestand uploaden voor inzending
Bestand uploaden voor inzending

Bestand in afwachting van goedkeuring
Bestand in afwachting van goedkeuring

Ondersteunde bestandstypen voor uploaden

Inhoudstype

Extensies

Video

wmv, f4v, asf, 3gp, 3g2, avi, mov, h264, m4v, mp4, MPEG, mpg

Audio

mp3, amr, m4a, wav, wma, aac

Statische bestanden

PDF, ppt, pptx, doc, docx, xls, xlsx

Afbeelding

jpg, jpeg, png, bmp, gif

Goedkeuring of afwijzing van inzending

Nadat u het bestand hebt geüpload, verandert de status in In afwachting van goedkeuring. De docent bekijkt dan de lijst van openstaande inzendingen en keurt ze goed of wijst ze af via de web-app voor docenten.

Wanneer de docent de inzending goedkeurt, verandert de status in de mobiele app voor studenten in Goedgekeurd.

Goedgekeurd
Inzending goedgekeurd

Wanneer de docent de inzending afwijst, verandert de status in de mobiele app voor studenten in Afgewezen

Afgewezen
Inzending afgewezen

Om het bestand opnieuw in te dienen, klikt u op de link Bestand uploaden.