Handboek Annuleren

Leerprogramma's

1. Captivate Prime-gebruikershandleiding
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime
    4. Captivate Prime-naleving van AVG
    5. Toegankelijkheid in Captivate Prime
    6. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Captivate Prime
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en factureringen van Captivate Prime beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Captivate Prime-integratie met Slack
    35. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    36. Aangepaste rollen
    37. Cataloguslabels
    38. xAPI in Captivate Prime
    39. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    40. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    41. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Captivate Prime-connectoren
    3. Captivate Prime integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Captivate Prime installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Captivate Prime-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Captivate Prime
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Captivate Prime-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Captivate Prime
    19. Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Captivate Prime
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Captivate Prime
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met Captivate Prime-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Captivate Prime
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Captivate Prime
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Captivate Prime
Let op:

Captivate Prime leerprogramma's zijn hernoemd naar Leerpaden.Deze wijziging vindt onmiddellijk na de release van oktober 2021 plaats en de terminologie van Leerpaden is weergegeven in alle rollen.

Leer hoe u leerprogramma's kunt bekijken en volgen met behulp van de Learner-app in Captivate Prime.

Leerprogramma's zijn een reeks uniek ontworpen cursussen die voldoen aan specifieke leerdoelen. Beheerders maken deze leerprogramma's voor studenten. U kunt deze leerprogramma's als student bekijken.

Overzicht

Via Adobe Captivate Prime kunnen studenten cursussen en leerprogramma’s openen. Studenten kunnen door alle beschikbare leerprogramma's bladeren met behulp van catalogi of zich inschrijven voor de leerprogramma's. Op het tabblad Cursussen kunnen studenten alle cursussen zien waarvoor ze zijn ingeschreven of die aan hen zijn toegewezen.

Opmerking
Studenten kunnen ook de Captivate Prime iPad-app installeren via de Apple Store en de Captivate Prime Android-app via Google Play voor toegang tot cursussen op mobiele apparaten. Alle functies van de studentrol zijn ook beschikbaar in de app. Studenten kunnen ook offline cursussen volgen en ze vervolgens even gemakkelijk online openen.

Leerprogramma

Leerprogramma's zijn een reeks uniek ontworpen cursussen die voldoen aan specifieke leerdoelen. U kunt de leerprogramma's die aan u zijn toegewezen, bekijken onder Mijn leerervaring.

De auteur en beheerder kunnen leerprogramma's maken.

Leerprogramma's bekijken

U kunt een lijst van alle beschikbare leerprogramma's als student bekijken. De leerobjectwidget toont alle leerprogramma's waarvoor een student ingeschreven is en die aan hem/haar toegewezen zijn. Klik in het linkerdeelvenster op Catalogus en filter de leerprogramma's om alle beschikbare leerprogramma's te bekijken.

Op de pagina Mijn leermateriaal kunt u de cursus waarvoor u zich ingeschreven heeft filteren op de tijdsduur van de cursussen en op de indeling van de cursussen.

U kunt het effectiviteitspercentage van elke cursus bekijken op de Catalogus-pagina. Een cursus/leerprogramma kan meerdere instanties/sessies hebben. Klik op de cursus of het leerprogramma om de details te bekijken. U kunt ook de einddatum van elke cursus of elk leerprogramma zien.

Zoeken naar cursussen en leerprogramma's

Adobe Captivate Prime maakt het u gemakkelijker snel de gewenste cursussen te vinden. U kunt op de volgende manieren naar uw leerprogramma's zoeken:

1. Met behulp van het zoekveld. Klik op de zoekbalk bovenaan de pagina. Typ de naam van de cursus/het leerprogramma of eventuele trefwoorden die bij uw cursussen horen om uw leerprogramma's te vinden. U kunt ook zoeken met behulp van vooraf gedefinieerde tags zoals Captivate, C, Java, HTML, en dergelijke. U kunt naar tags zoeken via het veld Zoeken, wat betekent dat de tags in het veld worden weergegeven terwijl u ze typt.
  2. De student kan naar leerobjecten zoeken op basis van de voltooiingsstatus van de cursus: alles, nog te starten, voltooid, in voortgang.
  3. De student kan vanuit de Cataloguspagina zoeken met behulp van filters en sorteren op competentie en type.

U kunt zoeken op basis van competenties door op Competenties te klikken en ze te kiezen. U kunt de cursussen sorteren door op Sorteren op te klikken en een van de beschikbare opties te kiezen.

Inschrijven voor leerprogramma's

Studenten worden op de volgende manieren ingeschreven voor een leerprogramma:

1. De beheerder/manager schrijft sommige studenten in voor verplichte leerprogramma's op basis van de behoeften van de organisatie.
  2. Studenten kunnen zichzelf rechtstreeks inschrijven voor een cursus/leerprogramma. Als de cursus/het leerprogramma van het type zelfinschrijving is, wordt de student onmiddellijk ingeschreven.

Studenten kunnen zich inschrijven voor een brede lijst van leerprogramma's op basis van hun keuze. De widget Aanbevolen leermateriaal geeft alle cursussen, leerprogramma's, taakhulpen of certificeringen weer waarvoor u ingeschreven bent of die aan u toegewezen zijn. U kunt op Verkennen klikken en naar de leerobjectpagina gaan om u in te schrijven.

U hebt ook de mogelijkheid om een willekeurig leerprogramma te bekijken op de pagina Catalogus door op Verkennen te klikken. De inschrijvingspagina verschijnt. Klik op Inschrijven in de rechterbovenhoek van de pagina, om de cursus in de lijst Cursussen op te nemen.

Een cursus/leerprogramma kan meerdere instanties/sessies hebben. Klik in de catalogus op de tegelnaam van de cursus/het leerprogramma om de details te bekijken. U kunt het aantal inschrijvingen voor de instantie van een cursus/leerprogramma op basis van de deadline voor elke instantie zien.

Leerprogramma's voltooien

Als student kunt u de leerprogramma's voltooien op basis van de instellingen van het betreffende leerprogramma. U moet alle cursussen afronden om bepaalde leerprogramma's te kunnen voltooien, terwijl het voor andere leerprogramma’s volstaat om X aantal cursussen uit Y te voltooien.

Als het voltooiingscriterium dat door de beheerder is ingesteld 2 van de 4 is dan geeft de voortgangsbalk 50% van de voltooiingsstatus weer wanneer u één van de vereiste twee cursussen voltooit. Na voltooiing van twee cursussen wordt weergegeven dat het leerprogramma met succes is voltooid.

U kunt het leerprogramma altijd opnieuw bekijken om ook de optionele cursussen op te nemen.