Handboek Annuleren

Delen naar Sociaal Leren

1. Captivate Prime-gebruikershandleiding
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime
    4. Captivate Prime-naleving van AVG
    5. Toegankelijkheid in Captivate Prime
    6. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Captivate Prime
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en factureringen van Captivate Prime beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Captivate Prime-integratie met Slack
    35. Inhoudscatalogus Captivate Prime
    36. Aangepaste rollen
    37. Cataloguslabels
    38. xAPI in Captivate Prime
    39. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    40. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    41. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Captivate Prime-connectoren
    3. Captivate Prime integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Captivate Prime installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Captivate Prime-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Captivate Prime
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Captivate Prime-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Captivate Prime
    19. Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Captivate Prime-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Captivate Prime
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Captivate Prime
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met Captivate Prime-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Captivate Prime
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Captivate Prime
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Captivate Prime

Leer hoe je de sociale bookmarklet gebruikt om het online leermateriaal van een gebruiker direct op het sociale web te delen.

Delen naar Sociaal leren is een bookmarklet waarmee studenten hun online leermateriaal als webpagina's en blogs met hun collega's kunnen delen. Deze functie wordt alleen ondersteund op desktopbrowsers.

Als u op dit bookmarklet klikt vanuit de bladwijzerbalk, opent dit als een pop-upvenster met of binnen de webpagina, afhankelijk van de browser die moet worden gedeeld.

Venster Delen naar Sociaal
Venster Delen naar Sociaal

Opmerking:

Zorg ervoor dat pop-upvensters zijn toegestaan in uw browser.

Opmerking:

Als u bij Captivate Prime bent aangemeld, logt de bookmarklet automatisch in bij uw account. Is dit niet zo, dan moet u zich als student aanmelden met uw Captivate Prime-referenties.

Voeg een beschrijving toe voor uw post en selecteer vervolgens het board waarop u wilt posten en klik op Posten. Het board wordt op uw dashboard geplaatst en kan worden bekeken door op Ga naar bericht te klikken.

Bookmarklet Delen naar Sociaal aan de bladwijzerbalk toevoegen

Doe het volgende om deze bookmarklet aan de bladwijzerbalk van uw browser toe te voegen:

1. Zorg ervoor dat het tabblad Bladwijzers is ingeschakeld in de browser.

2. Meld u als student aan bij Captivate Prime.

3. Klik op Sociaal leermateriaal in het linker navigatiepaneel. Is het niet zichtbaar, neem dan contact op met uw beheerder.

4. Sleep het pictogram Delen naar Sociaal naar de bladwijzerbalk in uw browser.

Opmerking:

In enkele browsers, zoals Chrome in Mac en  Microsoft Edge op Windows, werkt slepen en neerzetten niet. Klik hier voor meer informatie.

Bookmarklet naar bladwijzerbalk slepen
    Bookmarklet naar bladwijzerbalk slepen

De bladwijzerbalk in verschillende browsers inschakelen

Chrome

• Klik op de drie puntjes van de hoofdmenuknop in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  • Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu. U kunt het instellingenscherm ook openen door chrome://settings in de adresbalk van de browser in te voeren.
  • Zoek de sectie Vormgeving. Hierin vindt u de optie Bladwijzerbalk weergeven, die u kunt in- of uitschakelen. Zorg dat de optie is ingeschakeld om de bladwijzerbalk altijd weer te geven wanneer u een pagina laadt. U kunt de functie altijd weer  uitschakelen.

Mozilla Firefox

• Klik op de menuknop en selecteer aanpassen.
  • Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en kies de bladwijzerwerkbalk.
  • Klik op Klaar.

Internet Explorer

• Klik met de rechtermuisknop op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van de browser. Of gebruik Alt + C op het toetsenbord om de werkbalk Favorieten te openen.
  • Om de werkbalk Favorieten weer te geven in de browser, klikt u op Werkbalk Favorieten.

Microsoft Edge

• Klik op de drie puntjes van de hoofdmenuknop in de rechterbovenhoek > Instellingen > Werkbalk Favorieten.
  • Klik op de aan-uitschakelaar om de werkbalk Favorieten in te schakelen.

Safari

• Klik op het menu Weergave > Toon favorietenbalk. (Toetsenbordsneltoets: Command + Shift + B)

Handmatig bookmarklets toevoegen aan de bladwijzerbalk in verschillende browsers

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Delen naar Sociaal > Copy link address (Linkadres kopiëren) en volg de onderstaande procedure om handmatig bladwijzers toe te voegen aan de bladwijzerbalk:

Chrome in Mac OS

1. Klik op het samengevouwen menupictogram van uw browser >  Bladwijzers > Bladwijzerbeheer.

2. Klik op de opties van het Bladwijzermenu  > Nieuwe bladwijzer toevoegen.

3. In het pop-upvenster verschijnen twee invoervelden. Voer een naam in voor de bladwijzer, zoals Delen naar Sociaal, in het eerste veld.

4. Plak het linkadres Delen naar Sociaal in het tweede veld.

Microsoft Edge in Windows

1. Zorg voor dat de balk Favorieten wordt weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op de balk Favorieten > Nieuwe map maken.

2. Klik op het hubpictogram Bladwijzers > pictogram Bladwijzers

3. Sla een online pagina op in de map en wijzig de naam in Delen naar Sociaal.

4. Selecteer het hubpictogram voor bladwijzers   > Delen naar Sociaal > URL bewerken.

5. Plak het linkadres in en druk op de Enter-toets.