Dit document bestaat uit informatie over leerobjecten voor managers.

Een manager kan de studenten onder hem inschrijven voor cursussen, leerprogramma's en certificeringen. Raadpleeg Studenten inschrijven voor meer informatie over de inschrijfprocedure en de te volgen stappen.

Cursussen

Cursussen weergeven

Als manager kunt u een lijst van alle beschikbare cursussen bekijken. Klik op Cursussen in het linkerdeelvenster om de lijst van cursussen met zoek en filteropties weer te geven. U kunt ook het effectiviteitspercentage voor elke cursus bekijken op de cursusminiaturen. Let op: U kunt alleen teamleden inschrijven voor cursussen die zichtbaar zijn voor u onder de studententoepassing.

Opmerking
Klik op het tabblad Gearchiveerd om een lijst van alle gearchiveerde cursussen weer te geven.

Quizscores weergeven

1. Klik op de naam van de cursus op de cursusminiatuur.
  2. Klik op Quizscore in het linkerdeelvenster.

U kunt de quizscores van een bepaalde cursus bekijken op basis van de gebruikersnaam of op basis van elke vraag. Kies het bijbehorende tabblad Op gebruiker of Op vraag. U kunt alleen de quizscore van uw teamleden zien.

Kies het type instantie uit de vervolgkeuzelijst om de scores weer te geven op basis van elke instantie van de cursus.

Studenten voor een cursus beheren

Als manager kunt u de studentenlijst voor uw teamleden beheren.

1. Klik op de naam van de cursus op de cursusminiatuur.
  2. Klik op Studenten in het linkerdeelvenster.
Studenten voor een cursus beheren
Studenten voor een cursus beheren

Op de pagina Studenten kunt u de volgende acties uitvoeren:

• Selecteer de student die u wilt verwijderen en klik op Acties > Verwijderen.
  • Selecteer de student wiens aanwezigheid u wilt markeren en klik op Acties > Voltooiing markeren.

Klik op Opnieuw instellen om studenten in staat te stellen een module opnieuw in te stellen en de module opnieuw te volgen. Klik op Ja in het pop-upvenster om de actie te bevestigen. Modules die zijn voltooid, kunnen niet opnieuw worden ingesteld. Alleen mislukte of onvolledige modules kunnen opnieuw worden ingesteld.

U kunt de lijst met studenten ook naar Excel-blad exporteren. Klik op Acties > Exporteren om de lijst met studenten te exporteren.

Opmerking
Als er meerdere instanties voor een cursus zijn, staan de lijsten met studenten in Excel voor elke instantie op een apart tabblad. In de lijst met studenten staan naam, status en selectiecriteria van de student. De status van studenten kan Niet gestart, In voortgang of Voltooid zijn.

L1- en L3-feedback weergeven

U kunt de L1-feedback van de studenten voor een cursus en de L3-feedback van de leden van uw team bekijken.

1. Klik op een willekeurige tegel in de lijst Cursussen.
  2. Klik op L1-feedback of L3-feedback in het linkerdeelvenster om de ontvangen feedback te bekijken.
  3. Selecteer een instantie in de vervolgkeuzelijst om de feedback voor die specifieke instantie te bekijken.

Voorbeeld van cursussen bekijken

Managers kunnen een voorbeeld van cursussen zien door op de optie Voorbeeld bekijken als student te klikken terwijl ze de cursusmodules bekijken.

1. Klik op Cursussen in het linkerdeelvenster nadat u zich hebt aangemeld.
  2. Klik op een willekeurige cursustegel in de lijst met cursussen op de pagina.
  3. Klik op Voorbeeld bekijken als student in het linkerdeelvenster. Klik vervolgens op de naam van de module op de pagina om een voorbeeld van de cursusmodule in de speler weer te geven.

Cursuseffectiviteit

De effectiviteit van de cursus wordt geëvalueerd om inzicht te krijgen in het nut van de cursus voor de student. Het is een combinatie van de resultaten van feedback over de cursusinhoud van de student, de quizresultaten voor een student en feedback van de manager na evaluatie van de student op basis van de verworven kennis.

U kunt de effectiviteitsscore van de cursus op de cursusminiaturen zien, zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding. U ziet de score voor deze cursus als 100.

course-effectiveness-tag1

De effectiviteitsscore van de cursus wordt bepaald aan de hand van de L1-, L2- en L3-feedbackwaarden. Klik op de waarde voor de effectiviteit van de cursus om deze uitgesplitst op feedback te bekijken. Er verschijnt een pop-up, zoals hieronder weergegeven.

course-effectiveness

In dit voorbeeld heeft 1 van de 5 gebruikers alle drie de feedbacks ontvangen, vandaar dat de score 100/100 is. Deze tabel laat u zien dat als een van de drie feedbacks (L1, L2 en L3 ) niet wordt gegeven voor een cursus, dit een negatief effect heeft op de algehele effectiviteit. Klik op het omlaagwijzende pijltje in de rechterbenedenhoek van het pop-upvenster om te zien hoe de effectiviteit van de cursus wordt berekend.

course-effectiveness-calculations

Zoals te zien in het bovenstaande taartdiagram wordt er meer gewicht gegeven aan de L3-feedback van de manager.

Zoeken naar cursussen, leerprogramma's en certificeringen

Adobe Captivate Prime maakt het u gemakkelijker snel de gewenste cursussen/leerprogramma's te vinden. U kunt op twee manieren naar uw cursussen zoeken:

1. Met behulp van het zoekveld. Klik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek. Er verschijnt een zoekveld. Typ de naam van de cursus of eventuele trefwoorden die bij uw cursussen horen om uw cursussen/leerprogramma's te vinden. U kunt ook zoeken met vooraf gedefinieerde tags zoals Captivate, C, Java en HTML. U kunt naar tags zoeken via het veld Zoeken, wat betekent dat de tags in het veldzoekenworden weergegeven terwijl u ze typt. Het zoeken kan ook worden uitgevoerd door gebruik te maken van een uniek ID.
  2. Door de lijst van cursussen/leerprogramma's/certificeringen met behulp van de filters te filteren. U kunt de cursussen filteren op status zoals Alle, Gepubliceerd en Gearchiveerd.

U kunt zoeken op basis van competenties door op Competenties te klikken en ze te kiezen. Als manager kunt u de cursussen op vier manieren sorteren om de gewenste cursus sneller te vinden. Klik op Sorteren op en kies alfabetische oplopende volgorde, alfabetische aflopende volgorde, datum waarop cursus is bijgewerkt of effectiviteit van cursussen:

admin-sortby

U kunt leerprogramma's op drie manieren sorteren: alfabetisch oplopend, alfabetisch aflopend en op basis van datum waarop deze is bijgewerkt.

Studenten inschrijven voor cursussen

De manager schrijft sommige studenten in voor verplichte cursussen volgens de vereisten van de organisatie:

1. Beweeg met de muis over alle gepubliceerde cursustegels en klik op Studenten inschrijven.
    U kunt ook op de tegel van een gepubliceerde cursus klikken en in het linkerdeelvenster op de studenten klikken. Er verschijnt een pagina met een lijst van studenten. Klik op Inschrijven.
    Het dialoogvenster Studenten inschrijven verschijnt.
  2. Voer de naam of het profiel van de studenten in om de studenten te kiezen en klik op Opslaan.

Let op
U kunt alleen studenten inschrijven die tot uw team behoren.

Leerprogramma's

Opmerking:

De manager kan inschrijven, quizscores bekijken, L1- en L3-feedback bekijken en alleen zijn rapporteurs uitschrijven.

Deelnemers toevoegen aan een leerprogramma

1. Klik in de managermodus op Leerprogramma's in het linkerdeelvenster.
  2. Selecteer het gepubliceerde leerprogramma waaraan u de studenten wilt toevoegen uit de lijst met tegels.
  3. Klik op Studenten in het linkerdeelvenster onder de categorie Programmarapporten. Opmerking: Het leerprogramma moet worden gepubliceerd voordat u studenten kunt toevoegen.
  4. Klik op de link Inschrijven op de pagina.
  5. Begin met het typen van de naam of het profiel van de student en kies de studenten uit de vervolgkeuzelijst van studenten. Klik op Opslaan.

Quizscores weergeven

1. Klik op een willekeurige tegel van een leerprogramma.

2. Klik op Quizscore in het linkerdeelvenster.

U kunt de quizscores van een bepaald leerprogramma bekijken op basis van een gebruikersnaam of op basis van elke vraag. Kies het bijbehorende tabblad Op gebruiker of Op vraag. Er verschijnen quizscores voor één cursus per keer. Wijzig de naam van de cursus uit de vervolgkeuzelijst om de quizscores voor andere cursussen te bekijken. U kunt ook quizscores van elke cursus exporteren. Kies het type instantie uit de vervolgkeuzelijst om de scores weer te geven op basis van elke instantie van het leerprogramma.

Uitschrijving voor studenten

De manager kan een student uitschrijven als de student nog niet is gestart met het leerprogramma.

Voltooiing markeren

Een manager kaneen LPvoor studenten als voltooid markeren. Zie Voltooiing markeren voor meer informatie.

Certificeringen

Studenten inschrijven voor de certificering

U kunt studenten op twee manieren inschrijven voor de certificering. Volg de onderstaande stappen om studenten in te schrijven.

1. Klik op Certificeringen in het linkerdeelvenster nadat u zich hebt aangemeld als manager. Beweeg de muis over elke certificering in de lijst met gepubliceerde tabbladen en klik op Studenten inschrijven. U kunt ook op een gepubliceerde certificeringstegel klikken en in het linkerdeelvenster op Studenten klikken. Klik op + Inschrijven aan de rechterkant van de studentenpagina om te beginnen met het toevoegen van de studenten.
  2. U kunt het pop-upvenster Studenten inschrijven bekijken nadat u bij elk van de twee bovenstaande stappen op de optie Studenten inschrijven hebt geklikt. Begin met het typen van de naam en het profiel van de student, kies de naam van de student in de vervolgkeuzelijst en klik op Opslaan.

Uitschrijving voor studenten

De manager kan een student uitschrijven als de student nog niet met de certificering is gestart.

Voltooiing markeren

Een manager kan de voltooiing van de certificering markeren. Zie Voltooiing markeren voor meer informatie.

Optionele indiening voor externe certificeringen

In eerdere versies van Captivate Prime, moest een manager het dossier dat een student had ingediend accepteren om externe certificering te voltooien. De Manager krijgt pas een melding nadat de student het bestand heeft ingediend.

Een manager ziet nu een lijst van studenten die zich voor de externe certificering hebben ingeschreven op de pagina Indieningen in Externe certificering, en kan deze accepteren of afwijzen zonder op een kennisgeving te wachten.

Wanneer de beheerder accepteert zonder te wachten tot het bestand is ingediend, ziet de student een nieuw bericht dat de beheerder heeft geaccepteerd, en de student hoeft het bestand niet in te dienen. Weigert de manager zonder dat het bestand is ingediend, dan kan de Manager het bestand opnieuw accepteren zonder op het bestand te wachten.

Als de student het bestand indient, kan de Manager het bekijken via de pagina Indieningen en het accepteren of afwijzen.

Optionele indiening
Optionele indiening

Taakhulpen

De manager kan Taakhulpen voor zijn/haar rapporteurs toewijzen. Maar als manager kunt u alleen de gepubliceerde taakhulpen zien, terwijl een beheerder ook de ingetrokken taakhulpen kan zien.