Op 28 februari 2016 is er een nieuwe release van Adobe Captivate Prime uitgegeven. We hebben nieuwe functies geïntroduceerd en de bestaande functies aanzienlijk verbeterd. Lees verder voor meer informatie over de functies.

Nieuwe functies

De volgende nieuwe functies zijn in de Captivate Prime-release van april 2017 geïntroduceerd.

Taakhulpen

Taakhulpen is een opslagplaats van trainingsinhoud die zonder enige inschrijvings- of voltooiingscriteria toegankelijk is voor studenten. Studenten kunnen deze taakhulpen gebruiken om een activiteit of taak in een organisatie uit te voeren.

Raadpleeg de Help voor taakhulpen voor meer informatie over deze functie

Aankondigingen

Een aankondiging is een multimediabericht (tekst, beeld of video) dat een beheerder kan maken en uitzenden naar een specifieke groep gebruikers. Gebruik aankondigingen om studenten te motiveren om trainingen te volgen en zo een leercultuur op te bouwen.

Raadpleeg de Help voor aankondigingen voor meer informatie over deze functie

Tin Can API-ondersteuning

Adobe Captivate Prime ondersteunt de Tin Can API-specificatie (ook bekend als Experience API of xAPI). U kunt Tin Can API-compatibele content uploaden en volgen op dezelfde manier als u SCORM- en AICC-inhoud volgt.

Neem voor meer informatie contact op met het ondersteuningsteam van Adobe.

Cursusreeksen

U kunt een leerpad creëren door automatisch een vervolgcursus of leeractiviteit toe te wijzen.

Gebeurtenissen voor leerplannen zijn bijgewerkt. Er zijn enkele nieuwe gebeurtenissen toegevoegd. Raadpleeg de functie Leerplannen voor meer informatie.

Herinnering voor notities

Als u notities maakt terwijl u een cursus volgt, herinnert Captivate Prime u hier na 15 dagen aan door u een bericht te sturen om de notities te bekijken.

Gamification op groepsniveau

Beheerders kunnen de omvang van gamification definiëren door de omvangsinstellingen te wijzigen. U kunt gamification selectief inschakelen onder vergelijkbare profielgebruikers, groepen of locaties. Raadpleeg de functie Gamification voor meer informatie.

Ondersteuning voor Frans en Duits

De Captivate Prime-toepassing is beschikbaar in het Frans en Duits. U kunt de taal aanpassen voor feedback, cursusinstanties en communicatie.

Verbeteringen

De bestaande kenmerken van Captivate Prime zijn aanzienlijk verbeterd. Enkele van de belangrijkste verbeteringen zijn:

Gebruikers toevoegen met behulp van CSV-upload

Er zijn belangrijke wijzigingen in de beperking voor verplichte velden in de CSV-uploadfunctie. Raadpleeg de veelgestelde vragen over CSV voor meer informatie.

Cursuslijstweergave

U kunt cursussen standaard als kaarten bekijken. In deze release is een lijstweergave geïntroduceerd. U kunt op het pictogram met de drie balkjes naast het zoekveld klikken om de weergave te wijzigen.

Vereisten voor cursussen verplichten

U kunt studenten verplichten om aan vereisten te voldoen voordat ze aan een cursus beginnen.

Cursussen, leerprogramma's en certificeringen verwijderen

U kunt nu cursussen, leerprogramma's en certificeringen in de fasen concept en gearchiveerd verwijderen. Als een cursus wordt verwijderd en als deze deel uitmaakte van een ander leerobject, verschijnt een passende melding voor de gebruiker. Raadpleeg de functie Cursussen voor meer informatie.