Informatie over het annuleren van verschillende soorten Creative Cloud-lidmaatschappen.

We vinden het jammer dat je weggaat. Lees de lidmaatschapsvoorwaarden van Adobe voordat je het lidmaatschap annuleert.

Je lidmaatschap zelf annuleren

De manier waarop je je lidmaatschap annuleert, is afhankelijk van hoe je het hebt aangeschaft.

Aangeschaft bij Adobe

Als je je Creative Cloud-lidmaatschap rechtstreeks bij Adobe hebt aangeschaft, kun je je lidmaatschap zelf op elk gewenst moment online annuleren.

1. Meld je aan bij je Adobe ID-account met je Adobe ID en wachtwoord.

Opmerking:

Je Adobe ID is het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld voor het lidmaatschap.

2. Klik onder Lidmaatschappen en producten op Lidmaatschap beheren voor het lidmaatschap dat je wilt annuleren.

Lidmaatschap beheren
    Lidmaatschap beheren
  3. Klik onder Lidmaatschapsgegevens op Lidmaatschap annuleren en volg de aanwijzingen op het scherm om door te gaan.

Opmerking:

Zie je de knop Lidmaatschap annuleren niet? Neem contact met ons op om je lidmaatschap te annuleren.

Lidmaatschap annuleren
    Lidmaatschap annuleren
  4. Geef de reden aan waarom je het lidmaatschap wilt annuleren en klik op Doorgaan of Mijn lidmaatschap houden.

Reden voor annulering aangeven
    Reden voor annulering lidmaatschap
  5. Volg de instructies op het scherm om je huidige lidmaatschap te behouden, te chatten met de klantenondersteuning of je lidmaatschap te annuleren.

Je lidmaatschap houden of annuleren of overstappen op een ander lidmaatschap
    Je lidmaatschap houden of annuleren of overstappen op een ander lidmaatschap
  6. Als je je lidmaatschap annuleert, ontvang je per e-mail een bevestiging van de annulering. Als je een Creative Cloud-lidmaatschap opnieuw wilt starten, ga je naar de pagina Creative Cloud-lidmaatschappen.

Annulering bevestigen
    Annulering bevestigen

Als je een jaarlidmaatschap (met betaling per maand) binnen de eerste 14 dagen van je bestelling annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na 14 dagen opzegt, wordt 50% van je resterende contractverplichting in rekening gebracht en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode van die maand.

Als je een jaarlidmaatschap (met vooruitbetaling) binnen de eerste 14 dagen van je bestelling annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na 14 dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de gecontracteerde termijn.

Als je een maandlidmaatschap binnen 14 dagen na de bestelling annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na 14 dagen opzegt, kan je betaling niet worden gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode van die maand.

Opmerking:

De terugbetaling geldt alleen voor de 14 dagen na de oorspronkelijke aanschaf, niet voor de volgende verlengingen.

Aangeschaft bij Amazon, iTunes, Best Buy of andere leverancier

Als je je lidmaatschap bij een andere verkoper dan Adobe hebt aangeschaft, neem je contact op met de verkoper.

Heb je je oorspronkelijke lidmaatschap verlengd?

Als je je lidmaatschap hebt verlengd door je betalingsgegevens aan Adobe te verstrekken, kun je wellicht je lidmaatschap online annuleren. Volg de stappen onder Aangeschaft bij Adobe. Als de optie om je lidmaatschap te annuleren niet wordt weergegeven, neem je contact met ons op om te annuleren.

Gratis lidmaatschap

Je kunt een gratis lidmaatschap niet annuleren tijdens de gratis periode. Als je het lidmaatschap aan het einde van de gratis periode niet wilt voortzetten, maar betalingsgegevens hebt verstrekt toen het lidmaatschap inging, kun je contact met ons opnemen om de verlenging te annuleren.

Als je geen betalingsgegevens hebt toegevoegd toen je de code voor het gratis lidmaatschap inwisselde, verloopt je lidmaatschap aan het einde van de gratis periode.

Een lidmaatschap voor ondernemingen annuleren

Neem contact op met je accountmanager om een lidmaatschap voor ondernemingen te annuleren.