De Creative Cloud-desktopapp loopt vast bij het opstarten

De Creative Cloud-desktopapp loopt direct vast wanneer u deze op macOS start.

Probeer de volgende oplossingen in deze volgorde om het probleem op te lossen:

Oplossing 1: schakel Safari-extensies uit

1. Start Safari.

2. Kies Safari > Voorkeuren > Extensies.

3. Schakel alle extensies uit.

4. Start de Creative Cloud-desktopapp.

5. Als het probleem niet wordt opgelost met de bovengenoemde stappen, gaat u naar /Library/Input Managers (of ~ /Library/Input Managers), verwijdert u alle inhoud uit de map en start u de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 2: geef volledige bevoegdheden aan de Library-map

1. Navigeer in de Finder naar Ga > Ga naar map en typ /Library.

2. Control-klik op de map en kies Toon info.

3. Vouw het deel Delen en bevoegdheden uit.

4. Klik op het pictogram Vergrendelen in de rechteronderhoek. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord als beheerder in wanneer u dit wordt gevraagd en klik op OK.

5. Geef uzelf lees- en schrijfbevoegdheid voor de map.

6. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Toepassen op ingesloten item. Sluit het dialoogvenster Toon info.

7. Navigeer in de Finder naar Ga > Ga naar map, typ ~/Library en herhaal stap 2 t/m 6.

8. Start de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 3: schakel de hoofdgebruiker in en meld u aan als hoofdgebruiker

Schakel de hoofdgebruiker in, meld u aan als hoofdgebruiker en probeer de Creative Cloud-desktopapp te starten. Zie De rootgebruiker inschakelen en gebruiken in Mac OS X voor meer informatie.