Wanneer u probeert de Creative Cloud-desktopapp op Mac te installeren, stopt het installatieprogramma met reageren en verdwijnt het installatiescherm van de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 1: geef de juiste machtigingen aan de /tmp-map

Het probleem treedt op wanneer u niet de juiste rechten voor de /tmp-map hebt. Volg deze stappen om machtigingen aan de /tmp-map te geven:

1. Navigeer naar Ga > Hulpprogramma's en start Terminal.

navigate
  2. Typ de volgende opdracht en druk op Return.

sudo chmod 1777 /tmp

3. Voer het wachtwoord in en druk op Return.

terminal_v1

De juiste machtigingen zijn nu ingesteld voor de /tmp-map. Probeer de Creative Cloud-desktopapp opnieuw te installeren.

Oplossing 2: schakel SIP (System Integrity Protection) uit

Als het probleem niet wordt opgelost met de bovenstaande stappen, schakelt u SIP op het systeem uit door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Schakel uw Mac (opnieuw) in en houd Command-R op het toetsenbord ingedrukt om de herstelmodus te starten. Laat de toetsen los wanneer u het Apple-logo ziet.

2. Navigeer naar Ga > Hulpprogramma's en start Terminal.

3. Typ de volgende opdracht en druk op Return.

csrutil disable

4. Start de computer opnieuw op in normale modus.

5. Volg de stappen in oplossing 1 om de juiste machtigingen aan de /tmp-map te geven.