Enterprise-klanten met geserialiseerde producten die na 15 oktober 2018 zijn bijgewerkt, worden als proef gelanceerd, omdat ons nieuwe licentiemodel geen ondersteuning biedt voor oude geserialiseerde licenties. Als u de nieuwste producten wilt gebruiken, moet u overgaan op gebruikerslicenties op naam.  Het installeren van de oudere producten met serialisatie is nog steeds geldig zolang uw contract dit toestaat.

Raadpleeg 'Updates en deelvenster Apps uitschakelen voor de Creative Cloud-producten' voor meer informatie over het uitschakelen van updates.

Eindgebruiker

Spreek eerst met uw systeembeheerder voordat u aanvullende producten bijwerkt.  Uw systeembeheerder moet bepalen of u wordt teruggezet naar de vorige versie, bijgewerkt naar gebruikerslicenties op naam.

Eén consolebeheerder (systeembeheerder)

U kunt de toegang tot toepassingen op drie manieren herstellen. Educatieve klanten kunnen dit probleem ook tegenkomen met apparaatlicenties. Onze nieuwe licentietechnologie biedt geen ondersteuning voor geserialiseerde of op apparaat gebaseerde licenties.  Uiteindelijk moeten alle systemen worden bijgewerkt naar onze nieuwere licentieoplossingen.

Naar gebruikerslicenties op naam migreren

Gebruikerslicenties op naam wijzen een licentie toe wanneer een gebruiker zich aanmeldt.  Licenties zijn gekoppeld aan een individuele gebruiker en kunnen een licentie krijgen voor maximaal twee computers.  Alle functies zijn beschikbaar met gebruikerslicenties op naam.

Gebruikers moeten onder een productrecht aan de console worden toegevoegd en vervolgens inloggen bij de Creative Cloud-desktopapp om de nieuwste producten te licentiëren.

Zie 'Geserialiseerde licentie toepassen en verifiëren | Creative Cloud Enterprise' voor informatie over het overschakelen van geserialiseerde licenties.

Terugkeren naar het oudere product met geserialiseerde licenties

We stoppen geleidelijk met geserialiseerde licenties, maar deze kunnen nog steeds worden gebruikt zolang het contract dit toelaat.  De meeste klanten moeten uiterlijk 30 november 2018 naar licenties op naam zijn overgeschakeld.  Geserialiseerde licenties werken niet met Creative Cloud-producten die na 15 oktober 2018 zijn uitgekomen.  U kunt updates en het deelvenster Apps in de Creative Cloud-desktopapp (CCDA) uitschakelen om te voorkomen dat eindgebruikers bijwerken voordat een nieuw licentiemodel is geïmplementeerd.  Raadpleeg 'Updates en het deelvenster Apps uitschakelen voor de Creative Cloud' voor meer informatie over het uitschakelen van updates.

Nadat het product is bijgewerkt, moet u het bestaande product verwijderen en een pakket dat de oudere productversie met de geserialiseerde licentie bevat opnieuw installeren.

Belangrijk: het uitvoeren van de AdobeSerialization-toepassing om geserialiseerde licentieverlening opnieuw toe te passen, verleent GEEN licentie voor de nieuwere producten.  Het nieuwe licentiemodel ondersteunt GEEN serialisatie.  U moet de producten terugzetten naar een oudere versie.

Zie 'Creative Cloud-producten verwijderen' voor informatie over het verwijderen van oudere producten in een beheerde omgeving.

Originele installatiebestanden

Als u uw oudere pakket met de geserialiseerde licentie hebt, kan dit worden gebruikt om het product opnieuw te installeren.  Schakel handmatig updates uit nadat u uw originele pakket hebt geïnstalleerd.  Raadpleeg 'Updates en het deelvenster Apps uitschakelen voor de Creative Cloud-producten' voor meer informatie over het uitschakelen van updates.

Nieuwe installatiebestanden

U kunt met de oudere productversies een geserialiseerd pakket maken.  Hiervoor moet u de Creative Cloud Packager downloaden en een geserialiseerd pakket maken.

Zie 'Pakketten maken' voor stappen voor het maken van een pakket in de Creative Cloud Packager.

Bij het maken van het pakket:

• Serienummers moeten worden verkregen via de licentiewebsite.
  • Selecteer Serienummerlicentie onder Licentietype.
  • Schakel de Creative Cloud-desktopapp uit door het uit te schakelen op het scherm Pakketdetails.
UncheckCCD
  • Schakel updates uit door te klikken op Wijzigen in het scherm Pakketdetails. Selecteer Adobe Update Manager is uitgeschakeld... op het scherm Geavanceerde configuraties en klik op Opslaan.
DisableUpdates
  • Schakel op het scherm Toepassingen en updates Gearchiveerde versies weergeven in.  Blader naar Gearchiveerde toepassingen en selecteer het gewenste product uit de vorige versie.
ArchivedVersions

Nadat u het pakket hebt gemaakt, kunt u het handmatig installeren of de toepassing pushen met een systeembeheertool.

Terugkeren naar oudere producten met apparaatlicenties

Een vervanger voor apparaatlicenties wordt volgend jaar uitgebracht. Met apparaatlicenties kunt u niet bijwerken naar de laatste versie.

Nadat het product is bijgewerkt, moet u het bestaande product verwijderen en een pakket dat de oudere productversie met apparaatlicenties bevat opnieuw installeren.

Belangrijk: het uitvoeren van de AdobeSerialization-toepassing om geserialiseerde licentieverlening opnieuw toe te passen, verleent GEEN licentie voor de nieuwere producten.  Het nieuwe licentiemodel ondersteunt GEEN apparaatlicenties.  U moet de producten terugzetten naar een oudere versie.

Zie 'Creative Cloud-producten verwijderen' voor informatie over het verwijderen van oudere producten in een beheerde omgeving.

Originele installatiebestanden

Als u uw oudere pakket met de apparaatlicentie hebt, kan dit worden gebruikt om het product opnieuw te installeren.  Schakel handmatig updates uit nadat u uw originele pakket hebt geïnstalleerd.  Raadpleeg 'Updates en het deelvenster Apps uitschakelen voor de Creative Cloud-producten' voor meer informatie over het uitschakelen van updates.

Nieuwe installatiebestanden

U kunt met de oudere productversies een apparaatlicentiepakket maken.  Hiervoor moet u de Creative Cloud Packager downloaden en een apparaatlicentiepakket maken.

Zie 'Pakketten maken' voor stappen voor het maken van een pakket in de Creative Cloud Packager.

Bij het maken van het pakket:

• Aanmelden als Creative Cloud voor onderwijs
  • Selecteer Apparaatlicentie onder Licentietype.
  • Schakel de Creative Cloud-desktopapp uit door het uit te schakelen op het scherm Pakketdetails.
  • Schakel updates uit door te klikken op Wijzigen in het scherm Pakketdetails. Selecteer Adobe Update Manager is uitgeschakeld... op het scherm Geavanceerde configuraties en klik op Opslaan.
  • Schakel op het scherm Toepassingen en updates Gearchiveerde versies weergeven in.  Blader naar Gearchiveerde toepassingen en selecteer het gewenste product uit de vorige versie.

Nadat u het pakket hebt gemaakt, kunt u het handmatig installeren of de toepassing pushen met een systeembeheertool.