Fout “Activeringsserver niet beschikbaar: activering niet geslaagd...”

Wordt het foutbericht “Activeringsserver niet beschikbaar” weergegeven wanneer u een CS2-toepassing start? Als gevolg van een technisch probleem heeft Adobe de activeringsserver voor CS2-toepassingen, waaronder Acrobat 7 en Audition 3, uitgeschakeld. (Zie deze forumdiscussie voor een volledige lijst met betrokken toepassingen.)

CS3 of Acrobat 8

Krijgt u een activerings- of verbindingsfout in een CS3- of Acrobat 8-toepassing? Zie Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.

Oplossing: verwijder de CS2-versie en installeer een versie die geen activering vereist

CS2-toepassingen moeten worden geactiveerd om te kunnen worden uitgevoerd. Als u een CS2-toepassing wilt uitvoeren, verwijdert u uw bestaande CS2-toepassing en installeert u een speciale versie die niet vereist hoeft te worden. U kunt niet opnieuw installeren vanaf uw oorspronkelijke schijven.

Opmerking:

Adobe biedt geen ondersteuning meer voor CS2-toepassingen, die zijn uitgebracht in 2005. Adobe raadt ten sterkste aan niet-ondersteunde en verouderde software niet uit te voeren.

Activeringsserver niet beschikbaar

Installatie-instructies

Voer deze stappen uit om versies van CS2, CS2-toepassingen, Acrobat 7 of Audition 3 die niet geactiveerd hoeven te worden, te downloaden en installeren.

1. Verwijder bestaande CS2-toepassingen.

Als CS2, CS2-toepassingen, Acrobat 7 of Audition 3 op uw computer zijn geïnstalleerd, verwijdert u deze toepassingen.

Opmerking: Als u CS2 hebt geïnstalleerd, moet u alle toepassingen in de suite verwijderen.

Windows

• Klik op Start, klik op Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Software. Selecteer de CS2-toepassingen die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Mac OS

• Sleep de programmamappen naar de prullenmand. Zoek op uw harde schijf naar extra CS2-onderdelen en verwijder deze. Voor Photoshop CS2 bijvoorbeeld staan de onderdelen in de volgende locaties:
    • Programma's/Adobe Photoshop CS2
    • Gebruikers/[gebruikersnaam]/Bibliotheek/Preferences/Adobe Photoshop CS2 Settings
    • Gebruikers/[gebruikersnaam]/Bibliotheek/Preferences/Adobe Photoshop CS2 Path

2. Download en installeer CS2-toepassingen.

U kunt de serienummers die als onderdeel van de download worden verstrekt, alleen gebruiken als u CS2, CS2-toepassingen, Acrobat 7 of Audition 3 wettelijk hebt aangeschaft.

1. Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan deze vereisten:

• Mac OS X 10.2.8–10.3.8. PowerPC® G4- of G5-processor
    • Microsoft® Windows® 2000/Windows XP. Intel® Pentium® III- of 4-processor
  2. Meld u aan met uw Adobe ID (meestal uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Als u geen Adobe-id hebt, klikt u op Ontvang een Adobe-id

Opmerking:

Hulp nodig bij uw Adobe ID? Zie Hulp bij Adobe ID, aanmelden en account.

Aanmelden
  3. Lees de sectie Lezen voordat u een CS2-product downloadt zorgvuldig.

4. Ga naar de taal en de toepassing die u wilt installeren en maak een aantekening van het serienummer (rechts naast de downloadkoppelingen). Het serienummer is vereist tijdens installatie.

Opmerking:

De serienummers bij uw oorspronkelijke CS2-toepassingen, werken niet met deze versies van de CS2-toepassingen.

Downloadpagina met CS2-toepassingen
  5. Klik op de downloadkoppeling voor de toepassing of toepassingen die u wilt installeren.

Klik op de downloadlink
  6. Pak het gedownloade bestand uit of dubbelklik erop en volg de instructies op het scherm om de toepassing te installeren.

Opmerking:

Klik op CS2_install_Win.pdf (Windows) of CS2_install_Mac.pdf (Mac OS) op de CS2-downloadpagina voor installatie-instructies voor Creative Suite 2 Premium en Standard.

Problemen?

Ik ondervind problemen bij het downloaden of uitpakken.

• Probeer opnieuw te downloaden met een andere webbrowser.
  • Probeer de bestanden opnieuw uit te pakken.
  • Als er een bericht wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd om schijf twee te plaatsen, volgt u deze instructies voor het uitpakken:
    In de Engelse versie van de software, wordt het bestand CreativeSuiteCS2Disc2 uitgepakt naar C:\Creative Suite\Adobe Creative Suite 2.0\. CreativeSuiteCS2Disc1 en CreativeSuiteCS2Disc3 worden allebei uitgepakt naar C:\Creative Suite CS2\Adobe Creative Suite 2.0\.
    Kopieer de inhoud van de map C:\Creative Suite\Adobe Creative Suite 2.0\ naar de map C:\Creative Suite CS2\Adobe Creative Suite 2.0\. Nu wordt u niet meer gevraagd om schijf twee te plaatsen.

Ik ondervind problemen bij het installeren.

Fout met ongeldig serienummer

• Zorg ervoor dat u het serienummer gebruikt dat bij de download is verstrekt (niet uw oorspronkelijke CS2-serienummer).

Waarschuwing “Plaats schijf twee”

1. Kopieer de inhoud van de map C:\Creative Suite\Adobe Creative Suite 2.0\ naar de map C:\Creative Suite CS2\Adobe Creative Suite 2.0\.

2. Installeer de toepassing opnieuw.

Ik zoek naar invoegtoepassingen of sjablonen.

Deze extra's maken geen deel uit van de downloads voor CS2-pointproducten (alleen de installatiebestanden worden meegeleverd). Roep deze extra bestanden op via uw oorspronkelijke media; ze werken probleemloos met de software die u hebt gedownload.

Ik ondervind nog steeds problemen.

Zoek op het forum Downloaden, installeren en instellen naar antwoorden. Maak indien nodig een thread in het forum en neem de volgende informatie op:

• Welke toepassing probeert u te installeren?
  • Welk besturingssysteem gebruikt u?
  • Was de toepassing eerder al op uw computer geïnstalleerd?
  • Welke foutmeldingen krijgt u?