Adobe Creative Suite 6 en Adobe Creative Cloud hebben een automatische updatefunctie dat deel uitmaakt van de Adobe Application Manager en Adobe Creative Cloud-desktopapp. Deze updatefunctie gebruikt standaard een internetverbinding om op Adobe-servers naar beschikbare updates voor geïnstalleerde CS6- of Creative Cloud-toepassingen te zoeken. In bepaalde omstandigheden willen systeembeheerders deze verbindingen uitschakelen. U kunt deze verbindingen tijdens de implementatie uitschakelen met behulp van functies in de Creative Cloud Packager

In dit document wordt besproken hoe u de verbindingen na implementatie uitschakelt, of wanneer u andere implementatiemethoden gebruikt.

Op alle computers uitschakelen

Als beheerders toegang tot updates voor alle gebruikers op een bepaalde computer wilt uitschakelen, kunnen ze een bestand met beheerdersvoorkeuren maken. (Dit bestand schakelt automatische updatecontroles uit, evenals toegang tot updates in het menu Help > Updates.)Maak een bestand met tekst zonder opmaak met de naam AdobeUpdaterAdminPrefs.dat en de volgende inhoud:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<Preferences>

<Suppressed>1</Suppressed>

</Preferences>

Zet het bestand op de volgende locatie:

Mac OS <Startup Disk>/Library/Application Support/Adobe/AAMUpdaterInventory/1.0/AdobeUpdaterAdminPrefs.dat
Windows 7.0 en hoger (32-bits)  C:\Program files\common files\adobe\AAMUpdaterInventory\1.0\AdobeUpdaterAdminPrefs.dat
Windows 7.0 en hoger (64-bits)  C:\Program files(x86)\common files\adobe\AAMUpdaterInventory\1.0\AdobeUpdaterAdminPrefs.dat

Opmerking: hiermee wordt ook voorkomen dat beheerders op updates controleren en updates via die controle installeren. U kunt dit eenvoudig oplossen door het bestand AdobeUpdaterAdminPrefs.dat een nieuwe naam te geven, de updatecontrole en installatie met de Adobe Application Manager uit te voeren, en de oorspronkelijke naam van het bestand te herstellen.

Wanneer updates op het hele systeem zijn uitgeschakeld, kunnen beheerders updates installeren door ze te downloaden via de Adobe-pagina met productupdates

Gebruikersaccount uitschakelen

Opmerking: met deze methode wordt alleen de automatische updatecontrole en -melding uitgeschakeld. Gebruikers kunnen nog steeds handmatig controle en installatie van updates starten via de updracht Updates in het menu Help in een willekeurige Adobe Creative Suite 6- of Creative Cloud-toepassing. Als het nodig is om te voorkomen dat gebruikers updatecontroles en installaties uitvoeren, gebruikt u de bovenstaande methode voor het volledige systeem.

Het uitschakelen van updates op basis van gebruikersaccounts varieert al naar gelang de actie tidjens de installatie plaatsvindt of na de installatie en het gebruik van het product. In beide gevallen maakt u een bestand met tekst zonder opmaak met de naam AdobeUpdaterPrefs.dat en inhoud die varieert al naar gelang de situatie:

Tijdens de installatie

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<Preferences>

<UpdaterPrefSchedCheckFreq>3</UpdaterPrefSchedCheckFreq>

<IsScheduledTaskAdded>0</IsScheduledTaskAdded>

<IsScheduledTaskNeeded>0</IsScheduledTaskNeeded>

</Preferences>

Na installatie en gebruik van het product

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<Preferences>

<UpdaterPrefSchedCheckFreq>3</UpdaterPrefSchedCheckFreq>

<Automatic>3</Automatic>

</Preferences>

In beide bovenstaande gevallen zet u het bestand op de volgende locatie, waarbij u in het tweede geval het bestaande bestand overschrijft:

Mac OS /Users/<gebruikersnaam>/Library/Application Support/Adobe/AAMUpdater/1.0/AdobeUpdaterPrefs.dat
Windows 7.0 en hoger   C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Adobe\AAMUpdater\1.0\AdobeUpdaterPrefs.dat
Windows XP  C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Local Settings\Application Data\Adobe\AAMUpdater\1.0\AdobeUpdaterPrefs.dat