Wanneer u een update van een app naar een winkel verzendt, moet het versienummer hoger zijn dan het versienummer van de bestaande app. In de meeste gevallen is het niet nodig de versie te overschrijven bij het ontwikkelen van apps. Als u echter een andere methode gebruikt om uw app te ontwikkelen, kunt u de automatische nummering negeren en een versienummer opgeven. Nadat u dit één keer hebt gedaan, kunt u de functie voor overschrijven uitschakelen zodat het versienummer automatisch wordt aangepast wanneer u een app maakt of bewerkt.

1. Zoek het huidige versienummer van de app op.

Als u bijvoorbeeld een app-versie bijwerkt via Digital Publishing Suite, opent u de toepassing DPS App Builder en noteert u het versienummer van de bestaande app.

In de bureaubladversie van DPS App Builder is het versienummer het getal dat voorafgaat aan de laatste punt ( . ). Als de versie van de app bijvoorbeeld 3.4.0.17.23948 is, is het versienummer van de huidige app 17. In de volgende stap kunt u dus het versienummer 18 of hoger opgeven.

Opmerking:

Als u een oplossing van derden gebruikt om uw app te ontwikkelen in plaats van Desktop DPS App Builder, kunt u het beste een hoog nummer opgeven (bijvoorbeeld “3000002”) wanneer u de app opnieuw ontwikkelt. Neem contact op met de ondersteuning van Adobe als u geen versienummer kunt opgeven dat hoog genoeg is om uw bestaande app te vervangen.

2. Tijdens het ontwikkelen van de app in het gedeelte Apps van de portal selecteert u “Override the App Version Number”. Geef een recentere versie op.

Als u Woodwing of een oplossing van derden gebruikt om uw app te ontwikkelen, is het meestal vereist dat u een hoog nummer opgeeft.

Geef voor iOS- of Windows-apps een hogere marketingversie op.

Versienummer overschrijven voor iOS of Windows
    Versienummer overschrijven voor iOS of Windows

Geef voor Android een hogere waarde op bij Version Code.

Versienummer overschrijven voor Android
    Versienummer overschrijven voor Android

3. Ontwikkel de app. Schakel nadat de app is gemaakt de optie “Override the App Version Number” uit zodat het versienummer in de toekomst automatisch wordt gegenereerd.

U kunt het versienummer van de app op elk moment wijzigen.

Zie iOS-apps ontwikkelen voor AEM Mobile voor informatie over het ontwikkelen van iOS-apps.

Zie Android-apps ontwikkelen voor AEM Mobile voor informatie over het ontwikkelen van Android-apps.

Zie Windows-apps ontwikkelen voor AEM Mobile voor informatie over het ontwikkelen van Windows-apps.