Configureer Adobe Livefyre voor gebruik met Adobe Experience Manager, zodat u Livefyre-onderdelen kunt toevoegen aan artikelen in AEM Mobile-apps.

Adobe Livefyre is een socialmediaservice die oplossingen biedt waarmee u door gebruikers gegenereerde inhoud kunt beheren en de betrokkenheid van doelgroepen kunt vergroten. Livefyre is onderdeel van Adobe Experience Manager (AEM) en is geïntegreerd in Adobe Marketing Cloud-oplossingen. Door Livefyre te configureren voor gebruik in AEM, kunt u Livefyre-onderdelen toevoegen aan artikelen die in AEM Mobile-apps worden weergegeven.

Vereisten

• AEM 6.1 of hoger
  • Hoofdbeheerdersaccount van AEM Mobile
  • API-sleutels voor AEM Mobile
  • Livefyre Studio-account

Livefyre instellen voor gebruik met AEM en AEM Mobile

Als u Livefyre wilt gebruiken in AEM Mobile-apps, moet u AEM configureren voor gebruik met zowel AEM Mobile als Livefyre. Artikelen die u maakt in AEM, kunnen dan Livefyre-onderdelen bevatten.

1. Configureer AEM voor gebruik met AEM Mobile.

Gebruik de informatie over de API-sleutels die u van Adobe hebt gekregen om AEM te configureren voor gebruik met AEM Mobile. Maak vervolgens in AEM een app die werkt met een project in AEM Mobile On-Demand Services.

2. Gebruik Tools > Deployment > Package Share om het AEM Communities Livefyre Feature Pack te downloaden en te installeren.

Configureer AEM vervolgens zodanig dat de referenties van uw Livefyre-licentie worden gebruikt.

Zie Livefyre configureren voor Adobe Experience Manager (Engels) in de Livefyre-documentatie.

3. Ga naar Livefyre Studio om de app en de inhoud voor uw app in te stellen.

Voor meer informatie over het instellen van apps in Livefyre Studio raadpleegt u Apps (Engels) in de Help van Livefyre.

Enkele gangbare onderdelen zijn Media Wall, Carousel, Mosaic en Single Card. Kaarten en onderdelen waarvoor verificatie is vereist, zoals Chat, Comments en LiveBlog, zijn niet volledig getest.

Artikelen maken die Livefyre-onderdelen gebruiken

Nadat u AEM hebt geconfigureerd voor gebruik met Livefyre en AEM Mobile, kunt u artikelen in AEM maken die Livefyre-onderdelen bevatten.

1. Gebruik het app-dashboard in AEM om een artikel te maken.

Klik in AEM 6.2 op Adobe Experience Manager > Navigation (pictogram) > Mobile. Klik op de AEM Mobile-app die u bewerkt om het app-dashboard weer te geven. Gebruik vervolgens het gedeelte Manage Articles om een artikel te maken. Geef de metagegevens en de afbeelding voor het artikel op.

Zie Handelingen voor inhoudsbeheer (Engels) in de Help van AEM 6.2.

2. Bewerk het artikel om inhoud in AEM te maken. U kunt dit doen door te klikken op Edit Article nadat u het artikel hebt gemaakt of door te klikken op het artikel in het dashboard en Edit te kiezen.

3. Terwijl u het artikel bewerkt, kiest u Design in het menu rechtsboven, klikt u op het pictogram Page Information linksboven en kiest u Open Properties.

4. Klik in Page Properties op Cloud Services en selecteer uw Livefyre-configuratie. Klik vervolgens op het vinkje rechtsboven om op te slaan.

5. Klik in het artikel op het gebied waar u Livefyre-onderdelen wilt inschakelen (zoals Drag component here) en klik op het pictogram Configure. Schuif omlaag, selecteer Livefyre om deze onderdelen beschikbaar te maken en klik op OK.

6. Kies Edit in het menu rechtsboven. Voeg vervolgens Livefyre-onderdelen aan uw artikel toe.

7. Upload het artikel naar AEM Mobile On-Demand Services, voeg het toe aan een collectie en bekijk een voorvertoning van het artikel.

Ga zo nodig naar Livefyre Studio om de app voor het gekozen onderdeel in te stellen. Voor informatie over het instellen van apps in Livefyre Studio raadpleegt u Apps (Engels) in de Help van Livefyre.

Voor informatie over het toevoegen van verificatie voor gebruik met Livefyre Chat en Livefyre Comments raadpleegt u Verificatie toevoegen en Uw identiteitsservice (beide Engels) in de Livefyre-documentatie.