Er zijn twee manieren om artikelen voor AEM Mobile-apps te maken.

• Met HTML (responsieve HTML)
  • Met InDesign (vaste lay-out)

Als u HTML-artikelen maakt, kan de inhoud schermvullend worden weergegeven, ongeacht het apparaat of platform en zonder letterboxing.

Als u artikelen met InDesign maakt, hebben de artikelen een vaste lay-out, zoals 768x1024 pixels. Wanneer het artikel wordt weergegeven op een tablet of mobiele telefoon, wordt de inhoud geschaald en worden er zo nodig stroken aan de onder- en bovenkant weergegeven (letterboxing).

Responsieve HTML
In dit HTML-artikel wordt de inhoud dynamisch aangepast aan de afmetingen van het apparaat.

Vaste HTML
In dit artikel met vaste lay-out uit InDesign wordt de inhoud die is ontworpen voor de tablet, geschaald op de telefoon en voorzien van stroken.

Responsieve HTML-inhoud maken

U kunt een aantal verschillende ontwerpmethoden gebruiken, waaronder Dreamweaver en Muse, om HTML-bronbestanden voor AEM Mobile-artikelen te maken. Voor een optimaal resultaat kunt u het beste CSS-mediaquery's gebruiken om responsief gedrag in te schakelen. Zie HTML-artikelen maken voor AEM Mobile.

Inhoud met een vaste lay-out maken

U kunt InDesign CS6 of hoger gebruiken om artikelen met een vaste lay-out te maken. Maak de lay-out in InDesign en kies vervolgens Bestand > Exporteren. Vervolgens kunt u de indeling van het Adobe Experience Manage Mobile-artikel selecteren om een artikelbestand te exporteren dat u kunt uploaden. Dit artikel kan op elk gewenst apparaat worden weergegeven en wordt zo nodig geschaald en voorzien van stroken. Zie AEM Mobile-artikelen maken in InDesign voor meer informatie.

Artikelen maken met CMS

U kunt inhoudsbeheersystemen (Content Management Systems; CMS) zoals Adobe Experience Manager (AEM), WordPress en Drupal gebruiken om HTML-artikelen te maken. Zie Systemen van derden integreren met AEM Mobile voor meer informatie.