Experience Manager biedt een omgeving voor auteurs om inhoud te maken en te beheren voor mobiele apps. Bedrijven kunnen via verschillende methoden Experience Manager Mobile implementeren om met klanten en medewerkers te communiceren via mobiele apps .

Wat is er inbegrepen bij AEM Mobile?

Wanneer u een licentie van Adobe Experience Manager Mobile aanschaft, hebt u toegang tot de on-demandservices van Adobe Experience Manager (AEM Mobile) en tot exemplaren van Adobe Experience Manager (AEM) zoals gedefinieerd in de licentieovereenkomst.

AEM

Adobe Experience Manager biedt een omgeving voor auteurs om inhoud voor mobiele apps te maken en te beheren, zonder IT of ontwerpers te betrekken bij de dagelijkse werking.

De licentieovereenkomst voor AEM geeft het aantal exemplaren aan dat kan worden geïmplementeerd in een productieomgeving. U kunt Experience Manager-exemplaren instellen en onderhouden die specifiek zijn bedoeld voor gebruik met AEM Mobile of u kunt bestaande Experience Manager-sites of -middelen een licentie geven voor gebruik met AEM Mobile.

AEM Mobile On-Demand Services

De AEM Mobile On-Demand Services bieden de volgende mogelijkheden:

• Projecten, instellingen, rollen, gebruikers en toegang beheren.
  • Binaire appl-bestanden maken die worden geïmplementeerd op individuele apparaten.
  • Weergaven voor organisatie, visualisatie en navigatie van inhoud definiëren.
  • Inhoud distribueren naar mobiele apps.
  • Machtigingen voor inhoud (abonnementen, producten, beperkte collecties) beheren.
  • Tekstmeldingen beheren.
  • De inhouds- en meldingsservices worden zichtbaar gemaakt via de Experience Manager Mobile On-Demand Services-API. Met deze API kunnen systemen van derden worden geïntegreerd met Experience Manager Mobile On-Demand Services.

Experience Manager Mobile On-Demand Services zijn beschikbaar via een webbrowser (https://aemmobile.adobe.com) of via de Experience Manager Mobile On-Demand Services-API.

AEM Mobile On-Demand Portal

Aanvullende Adobe-producten kunnen goed worden geïntegreerd met AEM Mobile

Analytics Essentials is inbegrepen bij een AEM Mobile-licentie. Daarnaast werken de volgende producten goed samen met AEM Mobile, maar hiervoor zijn wel aanvullende licenties vereist:

• Adobe Target-integratie
  • Adobe Mobile Analytics
  • Mobile Marketing, inclusief berichten in de app, pushmeldingen en verwerving bijhouden

Adobe Target, Adobe Mobile Analytics en Berichten in de app zijn onderdeel van Adobe Marketing Cloud.

Zie Marketing Cloud-integratie met AEM Mobile.

Methoden voor de implementatie van AEM Mobile

U kunt een aantal verschillende methoden gebruiken om AEM Mobile-apps te implementeren. Deze scenario's sluiten elkaar niet uit en kunnen samen worden gebruikt.

Methode 1: Experience Manager gebruiken om inhoud te beheren

In dit scenario gebruikt een inhoudsauteur Experience Manager om de inhoud in een of meer mobiele apps te beheren.

Methode 2: InDesign, Acrobat en andere ontwerpgereedschappen gebruiken om inhoud te beheren

In dit scenario kunnen auteurs inhoud maken met Adobe Creative Cloud-toepassingen zoals Adobe InDesign, deze inhoud exporteren als een artikelbestand en dit artikel importeren in Experience Manager Mobile On-Demand Services.

Daarnaast biedt Adobe Document Cloud (Adobe Acrobat) directe integratie met Experience Manager Mobile On-Demand Services.

Methode 3: Een systeem van derden gebruiken om inhoud te beheren

In dit scenario gebruikt de auteur een systeem van een derde partij om inhoud te beheren in de Experience Manager Mobile-app. De aanbieder van het systeem implementeert de Experience Manager Mobile Mobile On-Demand Services-API om inhoud in te voeren en bij te werken in Experience Manager Mobile Mobile On-Demand Services.

Methode 4: Experience Manager gebruiken om een PhoneGap- of Cordova-app bij te werken

In dit scenario geeft een gebruiker de broncode van een PhoneGap- of Cordova-app op in een
auteursexemplaar van Experience Manager. De auteur kan de inhoud beheren via Experience Manager en updates voor goedkeuring en distributie in fases klaarzetten voor de mobiele runtime. De updates van de inhoud worden gedistribueerd via een Publish-exemplaar. Zie Mobiele apps ontwikkelen in AEM.

Workflow voor AEM Mobile met on-demandservices

Lees dit PDF-bestand (alleen in het Engels) voor meer informatie over de implementatiemethoden van AEM Mobile.

Downloaden

De basisbeginselen leren

DPS en Experience Manager Mobile

U kunt zowel Adobe Experience Manager Mobile als Digital Publishing Suite (DPS) gebruiken om apps te ontwikkelen. Voor nieuwe apps raden we u aan om AEM Mobile te gebruiken.

• Als u een DPS app-maakt, kunt u de deelvensters Overlays en Folio Builder in InDesign (CC of CC 2014) gebruiken om folio's en artikelen te maken. Daarnaast kunt u met het DPS-dashboard (https://digitalpublishing.acrobat.com) inhoud publiceren en andere DPS-services gebruiken. De DPS-workflow blijft ongewijzigd.
  • Als u een app maakt met Experience Manager Mobile, gebruikt u de On-Demand Portal (https://aemmobile.adobe.com) om uw artikelen en inhoud te maken en te beheren en artikelbestanden te uploaden die vanuit InDesign of andere ontwerpsystemen zijn geëxporteerd.