Deze pagina bevat beschrijvingen van de nieuwe functies in elke release. Nieuwe functies worden ongeveer om de drie weken uitgebracht.

Zie Aan de slag met AEM Mobile voor bronnen om meteen aan de slag te gaan.

Zie ook Historie van opmerkingen bij de release met nieuwe functies.

Nieuwe functies in de release 2017.4 (11 april)

Deze release bevat foutoplossingen en prestatieverbeteringen. Zie Opmerkingen bij de release met opgeloste problemen voor de lijst met opgeloste problemen en aanvullende verbeteringen.

Nieuwe functies in de release 2017.3 (14 maart)

Lay-outs kopiëren naar een ander project

U kunt nu lay-outsjablonen kopiëren van het ene naar het andere project. Als het doelproject een lay-outsjabloon met dezelfde naam bevat, kunt u aangeven of u de bestaande lay-out wilt overschrijven.

App-instellingen voor navigatiegebaren

U hebt nu meer controle over veeggebaren in uw iOS- en Android-apps. U kunt gebaren voor knijpen-om-te-zoomen in- of uitschakelen in vaste artikelen met een vaste lay-out en PDF- en HTML-artikelen in iOS- en Android-apps. In iOS-apps kunt u het gebaar voor knijpen-om-te-sluiten in- of uitschakelen, evenals vegen vanaf de rand (vegen vanaf links om een niveau terug te gaan of het app-menu weer te geven).

Nieuwe API's voor aankopen en het downloaden van collecties

U kunt aankoop-API's aan de clientzijde gebruiken die de aankoopstatus van de gebruiker voor iOS- en Android-apps in de App Store of voor directe machtiging bepalen. U kunt deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om verschillende soorten inhoud weer te geven in een dynamische banner of een artikel op basis van het feit of de gebruiker een abonnement heeft, nog nooit een abonnement heeft gehad of zich heeft aangemeld met een verlopen abonnement.

Daarnaast kunt u API's voor het downloaden van collecties gebruiken om te bepalen of een collectie kan worden gedownload en kunt u gebruikers een interface bieden waarmee een collectie kan worden gedownload of de downloadstatus kan worden verwijderd (in aanmerking komen om uit de cache te worden gewist).

Zie Specifieke plug-ins van Cordova voor AEM Mobile gebruiken.

Ondersteuning voor Android-apps in twee richtingen

Wanneer u een Android-app ontwikkelt, kunt u de richting hiervan instellen op alleen staand, alleen liggend of beide, net als bij iOS-apps. Als u de optie 'Beide' opgeeft wanneer u de app maakt, worden bladerpagina's, HTML-artikelen en PDF-artikelen met vloeiend bladeren in beide richtingen schermvullend weergegeven. Als gebruikers het apparaat draaien in een andere richting dan de standaardrichting van het artikel, worden artikelen met een vaste indeling op basis van InDesign of PDF aan de boven- en onderkant bijgesneden zodat ze op het scherm passen.

Verbeteringen voor de bureaubladwebviewer

De bureaubladwebviewer biedt nu functies die eerder beschikbaar waren in iOS- en Android-apps. Een zoekfunctie die rekening houdt met machtigingen en goto-indelingen voor navigatie voor zoeken en instellingen worden nu ondersteund.

Opgeloste problemen en verbeteringen

Deze release bevat verbeteringen in de beveiliging en de prestaties en oplossingen voor problemen. Zie Opmerkingen bij de release met opgeloste problemen voor een lijst met opgeloste problemen en aanvullende verbeteringen.

Eerdere opmerkingen bij de release met nieuwe functies

Zie Historie van opmerkingen bij de release met nieuwe functies voor eerdere opmerkingen bij de release voor nieuwe functies.