U kunt een Windows-app maken en deze verzenden naar de Windows Store. Uw Windows-app kan op alle apparaten of computers met Windows 8.1 of Windows 10 worden weergegeven. Apps bieden geen ondersteuning voor Windows Phones.

In dit document wordt uitgelegd hoe u een Windows Store-ontwikkelaarsaccount instelt en het ontwikkelaarscentrum van Windows Store gebruikt om app-details in te stellen en de app te verzenden. Zie Windows-apps ontwikkelen voor AEM Mobile voor informatie over het ontwikkelen van de Windows-app.

Een Windows Store-ontwikkelaarsaccount instellen

Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u zich registreren voor een persoonlijk of zakelijk Windows Store-ontwikkelaarsaccount:

https://dev.windows.com/en-us/programs/join

App-details opgeven

Als u een app maakt via het Windows Store-ontwikkelaarscentrum, gebruikt u verschillende stappen voor het opgeven van app-details, het instellen van functies voor aankopen in app voor inhoud van handelsversies en het indienen van de app. Er zijn geen certificaten zijn vereist.

Gebruik de informatie die u tijdens dit proces verstrekt bij het ontwikkelen van de app.

1. Meld u aan bij het Windows-ontwikkelaarscentrum en ga naar het Dashboard.

Windows-ontwikkelaarscentrum
  2. Klik op Een nieuwe app maken.

3. Geef een app-naam op die niet eerder is gebruikt voor de Windows Store. Gebruik dezelfde naam wanneer u de app ontwikkelt.

Een ongebruikte app-naam opgeven
  4. Volg de aanwijzingen om de app te ontwikkelen. Geef in elke sectie gegevens op voor elke optie die is gemarkeerd met een sterretje (*). Wanneer u klaar bent met een sectie, schuift u omlaag en klikt u op Opslaan.

Overzicht van de app

Verzendingen

Gebruik de opties in de sectie Verzendingen om de prijzen voor de app in te stellen, de eigenschappen en beschrijvingen voor de app op te geven en het app-pakket te uploaden (vaak later in het proces).

Let tijdens het doorlopen van de verschillende opties bij Verzendingen op het volgende:

• Bij App-eigenschappen kunt u de optie “Deze app is getest om aan richtlijnen voor toegankelijkheid te voldoen” selecteren. (De app is toegankelijk. We raden u aan deze optie alleen te selecteren als uw HTML-inhoud ook toegankelijk is).
  • Geef bij Pakketten het .appxbundle-bestand op dat u hebt uitgepakt uit het gedownloade .zip-bestand in de sectie Apps van de on-demandportal.

Pakketten

Het vereiste .appx-bestand kunt u slepen en neerzetten. U kunt dit bestand verkrijgen door het ZIP-bestand uit te pakken dat hebt gedownload via de sectie Apps van de portal.

Beschrijving

• Geef de beschrijving van de app op.
  • Upload ten minste één schermafbeelding van uw app en geef voor elke afbeelding een bijschrift op.

Opmerkingen voor testers

Geef de gewenste begeleidende informatie op voor de testers die moeten bepalen of uw app wordt goedgekeurd.

De identiteitsnaam van het hoofdpakket verkrijgen

De identiteitsnaam van het hoofdpakket is vereist wanneer u een app voor de Windows Store ontwikkelt. Als uw app aankopen in de app biedt, moet u de in de sectie Winkel van de projectinstellingen ook de identiteitsnaam opgeven in het veld Identiteitsnaam van het hoofdpakket.

Microsoft toont de identiteitsnaam van het hoofdpakket in het Windows-ontwikkelaarscentrum.

1. Meld u aan bij het Windows-ontwikkelaarscentrum.
  2. Selecteer uw app in het dashboard.
  3. Vouw aan de linkerkant Appbeheer uit en klik op App-id.
  4. Kopieer de tekenreeks rechts van “Pakket/Identiteit/Naam”.
App-id

De app ontwikkelen

Gebruik de sectie Apps van de -portal om de app te ontwikkelen. Zie Windows-apps ontwikkelen voor AEM Mobile voor meer informatie.

De app testen

Nadat u de app hebt ontwikkeld, downloadt het .zip-bestand en pak dit uit. Gebruik het script Add-AppDevPackage.ps1 om de app te testen.

1. Pak het bestand uit dat u in de sectie Apps van de portal hebt gedownload.

2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand Add-AppDevPackage.ps1 en kies Uitvoeren met PowerShell.

3. Volg de aanwijzingen om een ontwikkelaarslicentie te verkrijgen en het certificaat te installeren.

Het app-bestand naar de Windows Store verzenden

1. Gebruik de sectie Apps in de portal om uw app te ontwikkelen en het ZIP-bestand te downloaden.
  2. Pak het ZIP-bestand uit en zoek het .appbundle-bestand op.
  3. Upload het .appxbundle-bestand naar de sectie Pakketten in het Windows Store-ontwikkelaarscentrum.
  4. Nadat u in elke sectie de benodigde informatie hebt opgegeven, klikt u op Certificering aanvragen. Volg de aanwijzingen om de app voor goedkeuring te verzenden naar Microsoft.

Privéapps voor Windows maken

Microsoft heeft twee vereisten voor distributie in ondernemingen van Windows Store-apps:

• Het apparaat van de app moet aan een domein zijn toegevoegd.
  • Het certificaat dat wordt gebruikt om de .appx te ondertekenen, moet zijn opgenomen in de lijst met vertrouwde certificaten op het apparaat.

Ga naar de sectie Verzendingen van de app in het ontwikkelaarscentrum van Microsoft en selecteer “Losgekoppelde (offline) licenties toestaan voor aankopen door organisaties” bij “Licentieverlening voor bedrijven”.

Het .appxbundle-bestand dat u hebt gedownload tijdens het ontwikkelen van de app, is ondertekend voor verzending naar de Windows Store. Voor distributie in ondernemingen moet u de .appxbundle en bijbehorende inhoud mogelijk opnieuw ondertekenen met uw eigen ondernemingscertificaat. Neem contact op met uw Adobe-vertegenwoordiger (of ga naar het gebruikersforum) voor meer informatie.

Het app-bestand kunt u distribueren met elke methode die wordt ondersteund door Microsoft. U kunt hiervoor zelfs een eenvoudige opdrachtregel gebruiken.