In de handleiding voor Digital Publishing-rapporten van Adobe SiteCatalyst worden de rapportgegevens beschreven en krijgt u hulp voor toegang tot belangrijke rapporten voor digitale publicaties.

Deze informatie is bedoeld voor digitale uitgevers en teams voor consumentenmarketing die bekend zijn met Adobe SiteCatalyst. Deze informatie is niet bedoeld om producttraining te vervangen, maar is met name bedoeld als referentie ter aanvulling op algemene SiteCatalyst-bronnen om hulp te bieden bij Digital Publishing-gegevens. Houd er rekening mee dat u een Digital Publishing Suite Professional of Enterprise-klant met een SiteCatalyst-abonnement moet zijn.

SiteCatalyst-rapporten voor Digital Publishing

De Adobe Digital Publishing-oplossing is vooraf geconfigureerd om de interactie met en het gebruik van digitale inhoud door een klant te meten.

Het gegevensvastleggingproces werkt als volgt:

De Digital Publishing Suite-viewer bevat kant-en-klare analyseprogramma's die gegevens naar Adobe-systemen verzenden zodra er interactie door gebruikers plaatsvindt. De gegevens die van de viewer worden verzonden, worden weergegeven in de rapporten in SiteCatalyst. De gegevensoverdracht wordt periodiek uitgevoerd als een klant de digitale publicatie bekijkt op een apparaat met een internetverbinding. Als het apparaat offline is, verzamelt Adobe de analysegegevens, die als batch worden verzonden zodra er weer een internetverbinding is.

De gegevens worden door de gegevensverzamelingsservers van Adobe ingedeeld en georganiseerd in collecties die Rapportsuites worden genoemd. Digitale uitgevers gebruiken SiteCatalyst voor toegang tot hun verzamelde gegevens en genereren rapporten waarmee ze interacties van klanten kunnen analyseren en die interacties aan andere online-activiteiten kunnen koppelen, zoals aankopen of abonnementen.

Het gebruiken van de meetgegevens van de Digital Publishing-oplossing bestaat uit de volgende algemene stappen:

1. Neem contact op met de SiteCatalyst-beheerder van uw organisatie om de machtigingen te verkrijgen die nodig zijn voor toegang tot de gegevens van uw digitale publicaties. SiteCatalyst is een webtoepassing die toegang biedt tot het gegevensverzamelingsplatform van Adobe. Hier kunt u rapporten genereren waarmee u de activiteit van lezers met betrekking tot uw digitale inhoud kunt analyseren. U kunt ook dashboards van belangrijke rapporten maken waarmee u de belangrijkste informatie binnen handbereik hebt.
  2. Meld u aan bij SiteCatalyst en open het gewenste rapport. Zie het SiteCatalyst-handboek voor meer informatie.
  3. Configureer het rapport indien nodig om de gegevens waarin u bent geïnteresseerd weer te geven. Zie het SiteCatalyst-handboek voor meer informatie.

Toegang tot SiteCatalyst-rapporten

Zodra Adobe gegevens over uw digitale publicatie verzamelt, kunt u SiteCatalyst-rapporten genereren om interactie van klanten weer te geven en te analyseren.

1. Open een webbrowser en ga naar my.omniture.com. U kunt ook naar www.omniture.com gaan en op Client Login klikken.

2. Voer de volgende informatie in de desbetreffende velden in en klik op Login.

Company: uw bedrijfsnaam, zoals die in Adobe Online Marketing Suite is gedefinieerd. Als u deze waarde niet weet, neemt u contact op met de SiteCatalyst-beheerder van uw organisatie.

Username: uw SiteCatalyst-gebruikersnaam.

Password: uw SiteCatalyst-wachtwoord.

Selecteer Adobe Online Marketing Suite/SiteCatalyst 14 in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik op de Online Marketing Suite-startpagina op SiteCatalyst.

4. Selecteer de desbetreffende rapportcategorie in het linkernavigatiedeel.

5. Selecteer het specifieke rapport dat u wilt genereren in de vervolgkeuzelijst. Zie Digital Publishing-rapporten voor een beschrijving van de rapporten die beschikbaar zijn in de Digital Publishing-oplossing.