Bent u het juiste artikel aan het lezen?

Dit artikel verwijst naar Digital Publishing Suite. Zie Het versienummer van de app wijzigen voor het artikel voor AEM Mobile.

Wanneer u een update van een app naar een winkel verzendt, moet het versienummer hoger zijn dan het versienummer van de bestaande app. In de webversie van DPS App Builder (momenteel alleen verkrijgbaar voor Android) kunt u automatische nummering negeren en een versienummer opgeven. Als u dit één keer hebt gedaan, kunt u de functie voor negeren uitschakelen. De webversie van DPS App Builder zorgt er dan automatisch voor dat het versienummer wordt aangepast wanneer er een app wordt gemaakt of bewerkt.

1. Open de toepassing DPS App Builder en noteer het versienummer van de huidige app.

Het versienummer is het nummer dat voor de laatste punt staat ( . ). Als de versie van de app bijvoorbeeld 3.4.0.17.23948 is, is het versienummer van de huidige app 17. Voor het volgende versienummer kunt u 18 of hoger gebruiken.

DPS App Builder

Opmerking:

Als u Woodwing of een oplossing van derden gebruikt om uw app te ontwikkelen in plaats van Desktop DPS App Builder, kunt u bij de volgende stap het beste een hoog nummer (bijvoorbeeld “3000002”) voor “Version Code” opgeven.

2. Selecteer tijdens het ontwikkelen van de app in de webversie van DPS App Builder de optie “Override the App Version Number”. Geef een recentere versie op. Als u Woodwing of een oplossing van derden gebruikt om uw app te ontwikkelen, is het meestal vereist dat u een hoog nummer opgeeft.

Het versienummer van de app overschrijven
  3. Ontwikkel de app. Schakel nadat de app is gemaakt de optie “Override the App Version Number” uit zodat het versienummer in de toekomst automatisch wordt gegenereerd.

U kunt het versienummer van de app op elk moment wijzigen.

Raadpleeg Systeemeigen DPS-apps voor Android-apparaten ontwikkelen voor informatie over het maken van systeemeigen Android-apps