Creative Cloud-installatieprogramma loopt vast

Duurt het heel lang om je Creative Cloud-app, zoals Photoshop, Illustrator of Premiere Pro, te installeren? Probeer de onderstaande stappen als het lijkt alsof de installatie is vastgelopen of blijft hangen.

Zie je een fout wanneer je Creative Cloud-apps installeert of bijwerkt? Vind oplossingen voor veelvoorkomende problemen bij het downloaden, installeren of updaten.

Probeer dit eerst

De installatie van Creative Cloud-apps, zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro, wordt door de Creative Cloud desktop-app beheerd. Als het erop lijkt dat de installatie is vastgelopen of blijft hangen, kun je het probleem meestal oplossen door de Creative Cloud desktop-app te repareren.

1. Sluit alle Creative Cloud-apps en zorg ervoor dat je met internet bent verbonden.

2. Download het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud desktop-app voor je besturingssysteem.

3. Dubbelklik op het .zip-bestand en dubbelklik vervolgens op Creative Cloud Uninstaller.

4. (macOS) Als je wordt gevraagd om het bestand te openen, klik je op Open. Voer vervolgens je Apple-systeemwachtwoord in.

5. Wanneer je daarom wordt gevraagd, klik je op Repareren.

De Creative Cloud desktop-app repareren

6. Nadat de Creative Cloud desktop-app is gerepareerd, open je deze en installeer je de app.  (Je wordt mogelijk gevraagd om je eerst aan te melden.)

Nog steeds problemen?

Als je de app nog steeds niet kunt installeren, gebruik het verwijderingsprogramma dan nogmaals om de Creative Cloud desktop-app volledig te verwijderen.

1. Dubbelklik op het Creative Cloud-verwijderingsprogramma in stap 2 hierboven.

2. Klik op Verwijderen wanneer je daarom wordt gevraagd.

Verwijder de Creative Cloud desktop-app

3. Klik op Sluiten nadat de installatie is voltooid. Installeer vervolgens de Creative Cloud-app opnieuw via de Creative Cloud-website.

Iets anders proberen?

Als de installatie van je Creative Cloud-app nog steeds vastloopt, probeer dan onze geavanceerde stappen voor probleemoplossing.