Gebruik de Creative Cloud desktop-app om de apps te zoeken die je hebt aangeschaft. Als je een afzonderlijke Creative Cloud-app hebt gedownload, zou de Creative Cloud desktop-app automatisch tegelijk moeten worden gedownload en geïnstalleerd.

De Creative Cloud desktop-app vinden

Je opent de Creative Cloud desktop-app door te klikken op het Creative Cloud-pictogram op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS).

Je kunt ook de zoekfunctie van je computer gebruiken om de Creative Cloud desktop-app te zoeken.

Als je de Creative Cloud desktop-app niet kunt vinden op je computer, lees dan hoe je deze kunt downloaden.

Je apps installeren

1. Open de Creative Cloud desktop-app. Als je niet automatisch wordt aangemeld, meld je je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

2. Ga naar het gedeelte Apps van de Creative Cloud-app.

In de sectie Geïnstalleerd zie je alle Creative Cloud-apps die al op je apparaat staan.

Als de gezochte app daar niet staat, blader je omlaag naar het gedeelte Aanvullende apps zoeken om de app te zoeken. Afhankelijk van het feit of je de app hebt gekocht of een gratis proefversie gebruikt, zie je een knop genaamd Installeren of Uitproberen.

3. Klik op de knop voor de app die je wilt installeren. De app wordt geïnstalleerd en wordt vervolgens weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerd.

4. Nadat de installatie is voltooid, klik je op de knop Proefversie of Openen om de app te starten.

Vorige versies installeren

1. Open de Creative Cloud desktop-app op je computer. Als je niet automatisch wordt aangemeld, meld je je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

2. Klik in de sectie Aanvullende apps zoeken op Alle apps en kies Vorige versies bekijken.

3. Blader naar de app die je wilt downloaden en klik op het menu Installeren. Kies een beschikbare versie die je wilt installeren.

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je het selectievakje Oude versies verwijderen in het bevestigingsvenster uit.

Vorige productversies overschrijven de bestaande versies niet. Je kunt twee versies van dezelfde app tegelijk op je computer uitvoeren.

Controleren op updates

In de Creative Cloud desktop-app wordt vermeld wanneer er updates beschikbaar zijn voor je geïnstalleerde apps. Je kunt handmatig controleren op updates door deze stappen uit te voeren:

1. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

2. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. Je kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud desktop-app te vernieuwen en te controleren op updates.

3. Het deelvenster Apps wordt bijgewerkt en alle beschikbare updates worden weergegeven.