Aanschafprogramma's van Adobe bieden u opties om Adobe-producten voor uw hele organisatie te kopen, te beheren en te distribueren. Meer informatie over de aanschafprogramma's van Adobe vindt u op Adobe.com.

Veelgestelde vragen

VIP (Value Incentive Plan)

Hoe worden licenties voor VIP-producten verleend?

VIP biedt een optie voor licentieverlening op naam waarmee een VIP-lidmaatschap aan een individuele gebruiker wordt geboden. Deze optie is beschikbaar voor Creative Cloud Alle apps, Creative Cloud Alle apps + Stock, Creative Cloud Losse app en Acrobat DC, elk met services via VIP.

Voor leden uit het onderwijs bieden we ook apparaatlicenties voor Creative Cloud voor het onderwijs. In tegenstelling tot gebruikerslicenties op naam kunnen deze licenties door een VIP-beheerder op een apparaat worden gedistribueerd en hoeven individuele gebruikers zich niet aan te melden.

Kunnen lidmaatschappen met VIP-licenties worden gedistribueerd in een virtuele omgeving?

Nee. VIP-licenties zijn niet compatibel met virtuele omgevingen.

Wat is het verschil tussen VIP en VIP Select?

VIP is het basisprogramma dat de volgende functies omvat:

• Directe distributie
  • Automatische naleving
  • Lidmaatschappen met doorlopende updates bieden toegang tot de nieuwste versies van cloudproducten
  • Gestandaardiseerde overeenkomsten zonder contractverlenging
  • Opties voor jaarlijkse of verlengde termijnen

VIP Select is een VIP-lidmaatschapsstatus die automatisch wordt bereikt wanneer u in één termijn voldoet aan de minimale licentiedrempel (meer dan 10 licenties voor commerciële bedrijven en de overheid, meer dan 50 licenties voor het onderwijs).

Meer informatie over VIP vindt u op Adobe.com. Raadpleeg de veelgestelde vragen over VIP Select voor meer informatie over VIP Select.

Is er onderwijsaanbod naast de overige opties die beschikbaar zijn via VIP?

Naast de apparaatlicenties voor Creative Cloud voor het onderwijs biedt Adobe een sitelicentie voor het primair en voortgezet onderwijs voor klanten uit het onderwijs. Zie Programma's voor het onderwijs kopen voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik buiten mijn implementatieregio reis?

Het gebruik van licenties buiten de geïdentificeerde implementatieregio is acceptabel als u zo af en toe reist. We verwachten echter dat licenties hoofdzakelijk worden gebruikt in de implementatieregio die ten tijde van de aankoop is geïdentificeerd.

Ik woon in de Volksrepubliek China. Waar kan ik informatie vinden over VIP voor China?

Bezoek onze pagina VIP in de Volksrepubliek China op adobe.com en onze pagina VIP in de Volksrepubliek China in HelpX voor specifieke informatie voor gebruikers in China.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van VIP?

De algemene voorwaarden van VIP zijn beschikbaar op de pagina Voorwaarden en bepalingen voor Adobe Value Incentive Plan op Adobe.com.

Waar kan ik informatie vinden over Creative Cloud voor ondernemingen en Acrobat DC (voor ondernemingen) die worden verkocht via VIP?

Meer informatie over het aanbod voor ondernemingen vindt u op de pagina voor ondernemingen
op Adobe.com of op de Helpx-pagina over Creative Cloud voor ondernemingen en Acrobat DC (voor ondernemingen).

Wat is het verschil tussen het Adobe Enterprise Dashboard en de Admin Console?

Het Adobe Enterprise Dashboard is de licentiebeheertool die IT-beheerders gebruiken om Creative Cloud voor ondernemingen of Acrobat DC (voor ondernemingen) te beheren. Deze producten kunnen worden gekocht via VIP of een Enterprise-licentieovereenkomst (ETLA).

De Admin Console is de tool voor licentiebeheer die wordt gebruikt voor het beheer van Creative Cloud voor teams en Acrobat DC met services. Deze producten kunnen rechtstreeks bij Adobe of via VIP worden gekocht.

Ik heb Creative Cloud voor teams en/of Acrobat DC met services. Hoe kan ik migreren naar het productaanbod voor ondernemingen via VIP?

Bestaande VIP-leden kunnen producten voor ondernemingen gedurende hun verlengingsperiode toevoegen. Hier vindt u meer informatie over migratie.

ETLA (Enterprise Term License Agreement)

Wat is een ETLA?

• Licentieprogramma met aanpasbare termijn
  • Ontworpen voor de grootste bedrijfs-, overheids- en onderwijsklanten van Adobe
  • Producten kunnen naar wens worden gedistribueerd en worden betaald volgens een jaarlijkse compensatieregeling
  • Driejarige overeenkomst met jaarlijkse betalingen en compensaties
  • Toegang tot het Adobe Enterprise Dashboard

Meer informatie over ETLA vindt u op de pagina met aanschafprogramma's voor bedrijven op Adobe.com.

Hoe kan ik me inschrijven voor ETLA?

Neem contact op met uw Adobe-verkoopvertegenwoordiger, Adobe Sales via 888-649-2990 of vraag om advies.

Adobe EEA (Education Enterprise Agreement)

Waarom zijn nieuwe EEA-inschrijvingen beëindigd?

Nee. Bestaande, actieve EEA's blijven van kracht. Leden kunnen zich registreren voor een overeenkomst voor terugkerende leden wanneer hun bestaande EEA verloopt, totdat Adobe geen registratie van terugkerende EEA-leden meer aanbiedt. Overeenkomsten voor terugkerende leden hebben een looptijd van maximaal één jaar.

Is het stopzetten van registratie van invloed op bestaande EEA-klanten?

Nee. Bestaande, actieve EEA's blijven van kracht. Klanten met een bestaande overeenkomst blijven
hetzelfde niveau van onderhoud en ondersteuning houden totdat hun overeenkomst verloopt.

Ik ben een bestaande EEA-klant. Waar kan ik relevante EEA-documenten vinden?

Zie de Handleiding voor het EEA 1.5-programma. Neem contact op met uw erkende Adobe-wederverkoper als u nog vragen hebt.

Doorlopende licenties

Wat zijn doorlopende licenties?

Doorlopende licenties zijn licenties van een bepaald product en een bepaalde versie die gebruikers distribueren met ESD's (Electronic Software Delivery; elektronische softwarelevering) en serienummers. Zodra gebruikers een doorlopende licentie aanschaffen, bezitten zij deze licentie vanaf die datum.

Meer informatie over doorlopende licentieprogramma's vindt u op Adobe.com.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de meest recente versie van doorlopende Adobe-producten ontvang?

Het upgradeplan, dat beschikbaar is voor bepaalde producten, is het upgradeverzekeringsprogramma van Adobe voor software die is aangeschaft via een programma voor doorlopende licenties, zoals CLP (Cumulative Licensing Program) of TLP (Transactional Licensing Program).

• Het upgradeplan biedt geüpgrade versies van elk gedekt product dat een update krijgt tijdens de dekkingsperiode van het upgradeplan.
  • Adobe stuurt automatisch meldingen over beschikbare upgrades aan deelnemers aan het upgradeplan om planning van upgrades te vereenvoudigen.
  • Het upgradeplan telt mee voor de punten die u verzamelt in uw CLP-lidmaatschap.
  • De prijs van het upgradeplan is lager dan de aankoopprijs van een licentie voor een nieuwe, volledige versie.

Waarom zijn EA-inschrijvingen (Enterprise Agreement) gestopt?

Naar aanleiding van het veranderende marktlandschap en de vraag van klanten is Adobe begonnen met het uitfaseren van het EA-programma. Sinds 14 maart 2014 worden nieuwe EA-inschrijvingen niet meer geaccepteerd.

Is het stopzetten van EA-inschrijvingen van invloed op bestaande EA-klanten?

Nee. Actuele EA's blijven geldig totdat de overeenkomst verloopt. Klanten die up-to-date blijven, blijven hetzelfde niveau van onderhoud en ondersteuning ontvangen.

Heb ik nog steeds de mogelijkheid om extra EA-licenties te compenseren?

Ja. De EA-programmawijziging heeft geen invloed op de beschikbaarheid van de Acrobat-productreeks via EA. Bestaande EA-klanten moeten hun jaarlijkse distributierapport indienen en een te grote distributie van hun licenties terugbrengen en betalen voor onderhoud en ondersteuning voor alle inbegrepen licenties voor het komende jaar.

Ik ben een bestaande EA-klant. Waar kan ik relevante EA-documenten vinden?

De documenten EA-programmahandleiding (PDF), Wettelijke Bepalingen en Voorwaarden (PDF) en Commerciële Bepalingen en Voorwaarden (PDF) bevatten actuele informatie over het EA-programma. Neem contact op met uw erkende Adobe-wederverkoper als u nog meer vragen hebt.

Voor meer informatie over EA-onderhoud en -ondersteuning gaat u naar Onderhoud en ondersteuning voor ondernemingen op adobe.com.

Beleid

Deze beleidsregels hebben betrekking op het onderhouden van de Aanschafprogramma's van Adobe en het huidige of eerdere aanbod beschikbaar via deze programma's. De beleidsregels die hieronder worden uiteengezet, zijn algemeen. Deze kunnen mogelijk uitgebreider worden beschreven in uw overeenkomst voor Aanschafprogramma's. Het ontbreken van een bepaald scenario in de onderstaande secties impliceert niet noodzakelijkerwijs toestemming.

LWS-id's samenvoegen

In het geval van dubbele LWS-gebruikers-id's of bij LWS-licentieconsolidatie kan samenvoeging toepasselijk zijn. Bij samenvoeging wordt de informatie van een bestaande LWS-id samengevoegd met de informatie van een andere bestaande LWS-id.

Voor het samenvoegen van LWS-id's geldt het volgende:

• LWS-id's kunnen alleen worden samengevoegd als het gaat om LWS-gebruikers-id's van hetzelfde type. Typen zijn onder andere End-User ID's (EUID), Deploy-to ID's (DTIDs) en Reseller ID's
  • De naam van de organisatie, de contactpersoon bij de organisatie en het adres van de organisatie moeten identiek of gelijksoortig zijn
  • De id's moeten in hetzelfde land zijn geregistreerd
  • De id's moeten hetzelfde marktsegment delen (een id voor het onderwijs kan bijvoorbeeld niet worden samengevoegd met een id van een bedrijf)
  • LWS-id's kunnen niet worden samengevoegd met een andere EUID als de samen te voegen EUID is gekoppeld aan een CLP-overeenkomst. Elke EUID die is gekoppeld aan een CLP-overeenkomst moet blijven bestaan.
  • LWS-id's kunnen alleen worden samengevoegd met een andere DTID als de samen te voegen DTID aan dezelfde EUID is gekoppeld

Samenvoegen is van toepassing op alle licentiebestellingen en alle contacten in de samengevoegde id's. Samenvoegen van klant-LWS is alleen beschikbaar voor CLP-, TLP- en FLP-programma's. FLP-id's kunnen alleen met goedkeuring van het juridische team van Adobe worden samengevoegd.

Licenties overdragen

Voer het doel van deze pagina's verwijst 'overdragen' naar wijziging van eigendom en betekent het niet een wijziging van licentiebeheer binnen dezelfde entiteit of tussen entiteiten of afdelingen die door één overeenkomst worden gedekt.

• De verkrijger moet akkoord gaan met de voorwaarden en bepalingen voor overdracht van de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) en/of CLP-overeenkomst (Cumulative Licensing Program), indien van toepassing.
  • De overdragende partij moet alle kopieën van de software en al het gedrukte materiaal vernietigen.
  • Bestellingen die uitsluitend voor media/elektronische softwaredistributie (ESD) gelden, kunnen niet worden overgedragen op de Adobe-licentiewebsite (LWS).
  • Informatie over de vorige en de nieuwe licentienemers moet zijn opgenomen in het formulier Overdracht van licentie.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de verwerking van een licentieoverdracht.
  • Zowel de overdragende instelling als de instelling waarnaar wordt overgedragen moet goedkeuring geven voor de overdracht.
  • Licentieoverdrachten vanwege fusies, overnamen, consolidaties of afstotingen zijn toegestaan.

In de volgende gevallen is overdracht niet toegestaan:

• Overdracht tussen marktsegmenten (bijvoorbeeld van een onderwijsinstelling naar een bedrijf)
  • Wijzigingen in licentietaal wanneer een overdracht wordt verwerkt
  • Overdracht van upgradeversies van een licentie zonder het volledige upgradepad van de licentie, inclusief huidige versie, alle vorige versies waarvoor de upgrades zijn aangeschaft of kosteloos zijn verstrekt, en elk actief upgradeplan, onderhoud of technische ondersteuning. Het is de verantwoordelijkheid van de overdragende partij om deze informatie op te geven met de overdrachtsaanvraag.

TLP-overdracht van licentie

• Alle licenties die worden weergegeven op een TLP-certificaat, moeten van de huidige licentienemer naar de nieuwe licentienemer worden overgedragen.
  • TLP-licenties en andere technische ondersteuningsservices kunnen enkel worden overgedragen binnen de regio waarin deze oorspronkelijk zijn aangeschaft.
  • TLP-licenties kunnen enkel worden overgedragen als TLP-licentie, zelfs als de verkrijger een CLP-lid is. TLP-licenties die zijn overgedragen naar CLP-leden, worden weergegeven in het rapport met uitgebreide bestelgegevens (Comprehensive Order Details) in LWS als een TLP-transactie en er worden geen punten aan de CLP toegekend voor deze aankopen.

Overdracht van CLP-licenties

• CLP-leden kunnen een willekeurig aantal aangekochte licenties overdragen.
  • CLP-gebruikers kunnen licenties overdragen naar elke TLP- of CLP-gebruiker, inclusief geregistreerde partners van een ander CLP-lid.
  • CLP-leden kunnen geen licenties overdragen naar een andere Deploy-to ID met dezelfde End-User ID.
  • CLP-punten worden overgedragen naar de nieuwe licentiehouder als het volgende geldt:
    • De nieuwe licentiehouder is een CLP-programmalid of een geregistreerd partner, en
    • De CLP-overeenkomst van de nieuwe licentiehouder en de oorspronkelijk aangeschafte CLP-overeenkomst zijn momenteel actief, en
    • Zowel de CLP-overeenkomst van de nieuwe licentiehouder als de oorspronkelijke CLP-koopovereenkomst is actief op het moment dat de licentie wordt aangeschaft.
  • Als niet wordt voldaan aan een van de bovenstaande voorwaarden, worden CLP-licenties overgedragen als TLP. Er worden punten afgetrokken van de oorspronkelijk aangeschafte CLP. Er worden geen punten overgedragen aan de ontvanger, ongeacht of deze CLP-lid is of niet.

Licentiebeleid voor eerdere versies

Adobe staat het programmaleden toe een huidige versielicentie te bestellen maar een eerdere versie te gebruiken. Deze leden kunnen contact opnemen met de klantenservice van Adobe om een serienummer voor de eerdere versie van doorlopende licenties te verkrijgen als ze dit nog niet hebben. Eerdere versies van de software zijn beschikbaar via ESD en kunnen worden aangeschaft bij standaardwederverkopers. Het programmalid moet alle richtlijnen van de EULA van de huidige versie volgen.

Leden met cloudgebaseerde lidmaatschapsproducten hebben toegang tot vorige versies via de Creative Cloud Packager.

Licenties voor verschillende talen

Licenties die in een specifieke taal zijn verkocht, verlenen gebruiksrechten beperkt tot deze taal. Het is programmaleden niet toegestaan een product te distribueren in een andere taal dan de taal waarvoor de licentie is verleend. Licenties die zijn verkocht met de aanduiding Alle als taal, staan programmaleden wel toe het product in elke gewenste taal te distribueren. Er kunnen uitzonderingen op deze voorwaarden van toepassing zijn wanneer programmaleden een actief upgradeplan hebben en de nieuwe versie van hun product niet beschikbaar is in de oorspronkelijk gelicentieerde taal of wanneer er een nieuwe lokale taal beschikbaar wordt gesteld. In deze gevallen geeft Adobe aan welke rechten van toepassing zijn voor welke talen.

Licenties voor verschillende platforms

Klanten met Aanschafprogramma's van Adobe die doorlopende licenties aanschaffen, ontvangen productserienummers voor Windows en Mac zolang het product beschikbaar is voor beide en de twee platforms dezelfde versie hebben. Programmaleden kunnen beide platforms gebruiken, zolang het totaal aantal gebruikte licenties het aangekochte aantal licenties niet overschrijdt.

EULA's

Het gebruik van een product wordt bepaald door de EULA voor het product, die doorgaans moet worden geaccepteerd via elektronische doorklikovereenkomsten. EULA's worden op de pagina met Licentieovereenkomsten voor Adobe-producten geplaatst. Waar de toepasselijke voorwaarden en bepalingen van het Aanschafprogramma conflicteren met een EULA, hebben de algemene voorwaarden en bepalingen van het Aanschafprogramma voorrang.

Beleid voor sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs voor CLP en TLP

De laatste besteldatum voor sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs was 27 februari 2015. Klanten die eerder sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs hebben aangeschaft, kunnen deze blijven gebruiken volgens het Adobe-gebruiksbeleid voor deze sitelicenties tot hun huidige overeenkomst verloopt.

Adobe-sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs voor bepaalde Adobe-softwareproducten kunnen mogelijk worden besteld door geautoriseerde onderwijsinstellingen via het CLP (Cumulative Licensing Program) en het TLP (Transactional Licensing Program) voor het onderwijs van Adobe. Dit geldt alleen in landen waar sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs worden aangeboden. Als uw instelling een sitelicentie voor het primair en voortgezet onderwijs heeft besteld, gaat u ermee akkoord dat uw instelling is gebonden aan de volgende voorwaarden en bepalingen ('Sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs') door het Adobe-softwareproduct dat volgens de sitelicentie voor het primair en voortgezet onderwijs aan uw instelling is geleverd, in zijn geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te installeren of te gebruiken. Samen met de relevante licentieovereenkomst voor eindgebruikers voor het Adobe-softwareproduct (EULA) bepalen de sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs het gebruik van het Adobe-softwareproduct door uw instelling. Zoals gebruikt in deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs hebben alle termen met hoofdletters die verder niet uitgelegd worden in deze sitelicentievoorwaarden, de betekenis die hieraan is toegeschreven in de EULA. De sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs vervangen de EULA als er conflicten zijn tussen de voorwaarden.

1. Definities. Naast de hierboven uitgelegde termen zijn de volgende definities van toepassing op deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs:

1.1.    'Onderwijsinstelling in het primair en voortgezet onderwijs' betekent een school in het primair of voortgezet onderwijs die een gekwalificeerde onderwijsinstelling is, volgens de definitie van deze term in de CLP-overeenkomst voor het onderwijs Neem contact op met uw erkende Adobe-wederverkoper van onderwijsproducten voor TLP-kwalificaties.

1.2. 'Sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs' betekent het Adobe-softwareproduct dat verder wordt gespecificeerd als sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs op de van toepassing zijnde CLP- of TLP-prijslijst. Voor sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs zijn technische ondersteuning en upgradeplannen beschikbaar.

1.3. 'Docent' betekent een werknemer van een onderwijsinstelling in het primair en voortgezet onderwijs. Hij/zij houdt zich hoofdzakelijk bezig met lesgeven aan een onderwijsinstelling.

2. Gebruiksrecht/Licentieverlening

2.1 Kwalificaties. Sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs kunnen alleen worden besteld en gebruikt door onderwijsinstellingen volgens CLP en TLP. Als uw instelling een of meer sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs heeft besteld maar niet kwalificeert als een onderwijsinstelling in deze sector, moet uw instelling de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs onmiddellijk retourneren aan de Wederverkoper, alle kopieën van deze sitelicentiesoftware van alle Computers verwijderen en de sitelicentiesoftware retourneren aan uw erkende Adobe-wederverkoper van onderwijsproducten.

2.2 Licentieverlening. Mits uw instelling voldoet aan de EULA en deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs en bij betaling van alle toepasselijke kosten, verleent Adobe uw instelling een niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie om exacte objectcodekopieën van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs te reproduceren, installeren en gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden en bepalingen van deze sitelicentievoorwaarden tot het maximumaantal zoals hieronder uiteengezet. Gebruik van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs is onderworpen aan de EULA en deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs. Als er sprake is van een conflict tussen de voorwaarden van de EULA en deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs, zijn de voorwaarden van deze sitelicentievoorwaarden van toepassing.

Aangeschaft licentietype

Maximum aantal exemplaren voor instelling (ongeacht het platform)

< 50

50

< 100

100

2.3 Uitsluitend voor gebruik op de schoollocatie. Elke sitelicentie voor het primair en voortgezet onderwijs die aan uw instelling is verleend, staat uw instelling toe om de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs op slechts één schoollocatie te gebruiken. “Eén schoollocatie” betekent een school die zich enkel op één straatadres bevindt. Voor de installatie of het gebruik op extra locaties moeten apart extra sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs worden aangeschaft. De sitelicentie voor het primair en voortgezet onderwijs is beperkt tot installatie van alle software (ongeacht het platform) die is inbegrepen in de aangekochte licentie op niet meer dan het maximum aantal computers dat de instelling bezit of leaset, zoals toegestaan in de sectie hierboven en afhankelijk van het licentietype dat uw instelling heeft aangeschaft.

2.4 Uitsluitend voor instructief gebruik. Niettegenstaande enige andersluidende bepalingen in de EULA mag de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs uitsluitend worden gebruikt voor instructieve doeleinden en mag deze niet worden gebruikt voor, of gedistribueerd worden aan, enige andere partij voor andere doeleinden. Daarom is het gebruik van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs ook beperkt tot de toenmalig ingeschreven studenten van een onderwijsinstelling in het primair en voortgezet onderwijs en toenmalig in dienst zijnde Docenten, personeelsleden en beheerders van dergelijke onderwijsinstellingen.

2.5 Installatie op thuiscomputers van Docenten. Niettegenstaande enige andersluidende bepaling in de EULA, in aanvulling op artikel 2.2 hierboven, mogen Docenten die in dienst zijn bij uw instelling één (1) kopie per Docent van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs installeren op een thuiscomputer uitsluitend voor gebruik dat direct verband houdt met de werkzaamheden van de Docent volgens het dienstverband van de Docent binnen uw instelling (zoals het plannen van lessen en voorbereiden van lesruimtes), mits dergelijke installaties de hieronder beschreven maximumaantallen niet overschrijden:

Aangeschaft licentietype

Maximum aantal kopieën voor thuisgebruik door een Docent

< 250

25

< 500

50

Dergelijke licenties voor thuisgebruik door een Docent worden automatisch beëindigd wanneer een Docent niet meer bij uw instelling werkzaam is en uw instelling zal deze docent op dat moment verplichten om elk exemplaar van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs aan uw instelling te retourneren en elke kopie van de thuiscomputer te verwijderen.

2.6 Toegangsverbod via servercomputer. Niettegenstaande enige andersluidende bepaling in de EULA mag uw instelling geen sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs installeren op een servercomputer voor toegang door andere computers die met deze servercomputer zijn verbonden.

3. Aanvullende verplichtingen

3.1. Uw instelling gaat ermee akkoord dat deze volledig verantwoordelijk is voor alle onkosten voortvloeiende uit het kopiëren en installeren van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs. U gaat ermee akkoord dat (1) uw instelling de verwijdering van auteursrechtvermeldingen of eigendomsrechten van de licentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs niet zal veroorzaken of toestaan; (2) uw instelling de auteursrechtvermelding en enige andere eigendomsrechten die op de hoofdkopie van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs staan, zal reproduceren op alle kopieën van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs; en (3) uw instelling de nodige stappen zal ondernemen om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs op de hoogte is van en voldoet aan de sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs.

3.2. Bestellingen. Als uw instelling sitelicenties voor het primair en voortgezet onderwijs bestelt via het CLP voor het onderwijs, moet uw instelling de sitelicenties bestellen volgens deze sitelicentievoorwaarden voor het primair en voortgezet onderwijs uitsluitend via de SKU's van de sitelicentiesoftware voor het primair en voortgezet onderwijs en moet op alle bestellingen het CLP-overeenkomstnummer van uw instelling vermeld worden. Uw instelling begrijpt dat de wederverkopers van Adobe extra kosten voor verzending en verwerking in rekening kunnen brengen, afhankelijk van of uw instelling heeft gekozen om mee te doen aan doorverzending. Alle prijzen, inclusief alle kosten, worden bepaald door de wederverkopers en niet door Adobe, en Adobe heeft geen controle over prijzen of kosten.