Met Creative Cloud kunt u uw middelen beheren en kunt u samenwerken met andere gebruikers en middelen delen. Opslagruimte vormt een kerncomponent van dit Creative Cloud-aanbod die ervoor zorgt dat gebruikers altijd toegang hebben tot middelen en verwante services. Alle middelen die door een gebruiker worden geüpload, zijn gekoppeld aan het gebruikersaccount.

Met Creative Cloud kunnen uw middelen worden gesynchroniseerd en hebt u overal en op elk apparaat de beschikking over de nieuwste versie. Creative Cloud maakt gebruik van de CreativeSync-technologie om middelen te synchroniseren. Als u toegang hebt tot meer dan één opslaglocatie in Adobe Creative Cloud, kunt u opgeven met welke locatie die middelen worden gesynchroniseerd.

Zie Opslag voor ondernemingen beheren voor meer informatie over opslagopties.

BELANGRIJK: U moet de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app en de mobiele Creative Cloud-app hebben geïnstalleerd om middelen te synchroniseren. Zorg er ook voor dat u de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-applicaties hebt, zoals InDesign, Photoshop of Illustrator.

Gebruikers moeten mogelijk in een van de volgende gevallen de synchronisatielocatie opgeven:

• Uw organisatie heeft zowel een lidmaatschap van Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services als een lidmaatschap van Creative Cloud voor ondernemingen.
  • Uw organisatie heeft meerdere instanties met beheerde services.

Opmerking: Gebruikers van Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services moeten een verbinding met het netwerk van hun organisatie hebben, bijvoorbeeld op kantoor of via VPN, om verbinding met beheerde services te maken omdat ze een verbinding achter de firewall van uw organisatie gebruiken.

Desktop

Gebruikers die toegang hebben tot een of meer lidmaatschappen met opslagruimte of services, kunnen de locatie selecteren waarmee ze willen synchroniseren via de Creative Cloud desktop-app wanneer ze de Creative Cloud desktop-app voor de eerste keer starten. De gebruikers kunnen ook naar Middelen gaan, op Creative Cloud klikken en de synchronisatielocatie selecteren die ze willen gebruiken voor bestandssynchronisatie.

De synchronisatielocatie van Creative Cloud is gekoppeld aan Creative Cloud voor ondernemingen, terwijl Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services is gekoppeld aan de naam van de synchronisatielocaties.

Een synchronisatielocatie selecteren

Er wordt een melding weergegeven wanneer u naar een andere synchronisatielocatie gaat. Klik op Weergeven op web om in een webbrowser door uw middelen te bladeren.

Bericht synchronisatielocatie gewijzigd

Aan elke instantie van de beheerde services is een map Creative Cloud Files (instantienaam van beheerde services) gekoppeld.

Als u een bepaalde instantie van beheerde services selecteert, geeft het pictogram aan dat het synchroniseren naar andere locaties van beheerde services of gedeelde services is onderbroken.

Hoofdmap van Windows: C:\Gebruikers\<gebruikersnaam> \
Hoofdmap Mac: /Gebruikers/<gebruikersnaam>/

Synchroniseren is onderbroken

De Creative Cloud desktop-app wordt ook gebruikt door gebruikers van Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services om de synchronisatielocatie voor Creative Cloud Libraries in te stellen. U hoeft de synchronisatielocatie maar één keer in te stellen voor alle Creative Cloud desktop-apps die Creative Cloud Libraries ondersteunen. Zie Creative Cloud Libraries voor meer informatie.

De synchronisatielocatie voor Libraries instellen

Web

De webervaring voor gebruikers met Creative Cloud voor ondernemingen wordt bepaald door de rechten die zijn gekoppeld aan de groepen waartoe de gebruikers behoren.

Gebruikers van beheerde services krijgen een webervaring met beheerde services; het webadres van deze website wordt aanbevolen als onderdeel van het installatieproces van de beheerde services. Gebruikers kunnen voor meer informatie contact opnemen met hun IT-beheerder.

Opmerking:

Kies Middelen > [Synchronisatielocatie] in de Creative Cloud desktop-app en klik vervolgens op Weergeven op web om de website te openen in een nieuw browservenster.

Webervaring

Mobiele apps

Bij mobiele apps wordt gebruikers gevraagd een synchronisatielocatie te selecteren wanneer ze zich de eerste keer aanmelden bij de app. De app onthoudt de synchronisatielocatie voor alle volgende keren dat de gebruiker zich aanmeldt. Als gebruikers de synchronisatielocatie willen wijzigen, kunnen ze naar Instellingen > Mijn account > Synchronisatielocatie wijzigen gaan en de locatie selecteren die ze willen gebruiken.

De synchronisatielocatie van Creative Cloud is gekoppeld aan Creative Cloud voor ondernemingen, terwijl Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services is gekoppeld aan de naam van de synchronisatielocaties.

De synchronisatielocatie kiezen

Klik op OK bij de melding die aangeeft dat de wijziging alleen van toepassing is op de huidige app.

Klik op OK om de synchronisatielocatie te wijzigen

Problemen oplossen: Als de synchronisatielocaties voor beheerde services niet worden vermeld, controleert u of de internetverbinding actief is en of u verbinding hebt met het netwerk van uw organisatie. Bijvoorbeeld via een bekabelde of draadloze verbinding met het netwerk op kantoor. Mogelijk moet u een VPN-verbinding gebruiken om verbinding te maken met het netwerk van uw organisatie.