Adobe raadt aan dat alle Flash Player-gebruikers op ondersteunde systemen een upgrade uitvoeren naar de recentste versie. U kunt de recentste versie van Flash Player ophalen bij het Flash Player-downloadcentrum.

Gearchiveerde Flash Player-versies voor ontwikkelaars

Bent u een ontwikkelaar die een site test met verschillende versies van Flash Player, dan kunt u deze downloaden via de onderstaande lijst.

Voor regelmatig gebruik downloadt u de recentste versie van het Flash Player-downloadcentrum.

Verwijderen

Zie Flash Player verwijderen voor instructies om Flash Player te verwijderen. Start uw computer opnieuw op voordat u een andere versie van de speler installeert.

Schakelen tussen versies

Zie Problemen oplossen met debugger-versie en installatie voor ontwikkelaars in Flash Player voor informatie over schakelen tussen Flash Player-versies.

Gearchiveerde versies

De Technische ondersteuning van Adobe biedt geen ondersteuning voor de installatie of het gebruik van oudere versies die u via de onderstaande lijst kunt downloaden. Raadpleeg het meegeleverde readme.txt-bestand voor een beschrijving van de bestanden in elk gecomprimeerd archief.

In de volgende tabel wordt de meest recente versie weergegeven die op verschillende besturingssystemen wordt ondersteund. (Wanneer hieronder meerdere versies van een release worden vermeld, heeft de meest recente versie het hoogste getal na de tweede punt.)

Meest recente versie van Flash Player wordt ondersteund Besturingssysteem
Flash Player Download Center
  • Mac OS X 10.9+ (Intel-processor)
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • Windows Server 2008
  • Red Hat 5.6+
  • Open SUSE 11.3+
  • Ubuntu 10.04+
Flash Player 11.2.202.223
  • Solaris x86 en Sparc
Flash Player 10.1.102.64
  • Mac OS X 10.4+ (Power PC-processor)
Flash Player 11.1.102.55
  • Windows 2000
Flash Player 10.3.183.90
  • Mac OS X 10.5
Flash Player 9
  • Mac OS X 10.1–10.3.x
  • Windows 98, Windows ME
  • Red Hat 3&4
  • Novell SUSE 9.x of 10.1

Flash Player 7
  • Mac Classic (9 en eerder)
  • Windows 95, Windows NT
  • Red Hat Enterprise Linux WS v.3 & Red Hat Linux 9
  • Sun Java Desktop System 1.0
Mobiele besturingssystemen Besturingssysteem
Gecertificeerde apparaten Lees de sectie Gecertificeerde Flash Player-apparaten onder aan deze Developer Connection-pagina.

Playerglobal.swc-archieven - alleen ontwikkelaars

Flash Player-archieven

Release- en Content Debugger-archieven

Flash Player voor Android 4.0-archieven

Op 10 september 2013 publiceerde Adobe Flash Player 11.1.111.73 voor Android 2.x en 3.x en 11.1.115.81 voor Android 4.0.x conform verklaringen in onze openbaar beschikbare Flash Roadmap. Deze release is de definitieve updaterelease van Flash Player voor het Android-besturingssysteem. Hoewel het niet wordt aanbevolen, kunt u deze release voor eerdere Android-versies via de onderstaande links downloaden:

Flash Player voor Android 2.x- en 3.x-archieven

Op 10 september 2013 publiceerde Adobe Flash Player 11.1.111.73 voor Android 2.x en 3.x en 11.1.115.81 voor Android 4.0.x conform verklaringen in Adobe's openbaar beschikbare Flash Roadmap. Deze release is de definitieve updaterelease van Flash Player voor het Android-besturingssysteem. Hoewel het niet wordt aanbevolen, kunt u deze release voor eerdere Android-versies via de onderstaande links downloaden:

Oudere archieven

Automatisch bijwerken uitschakelen

Flash Player is normaal gesproken ingesteld op automatische updatemodus op basis van de status van het selectievakje Installeer updates automatisch indien mogelijk (aanbevolen) tijdens de installatie. Dit is de aanbevolen methode.

Als u alleen een oude versie moet installeren en automatisch bijwerken niet is vereist (vanwege systeembeperkingen, versieconflicten enzovoort), schakelt u het selectievakje tijdens de installatie niet in. Schakel in plaats daarvan het selectievakje Geef een melding bij beschikbare updates, en klik op Gereed.

Disclaimers

Behalve waar uitdrukkelijk anderszins bepaald in een overeenkomst tussen u en Adobe, worden alle Players geleverd 'ZOALS ZE ZIJN' zonder garantie van enigerlei soort, alleen voor testdoeleinden. Distributie van deze Players is verboden tenzij waar uitdrukkelijk anderszins bepaald in een overeenkomst tussen u en Adobe.

In geen enkel geval zal Adobe aansprakelijk zijn voor speciale, indirecte of gevolgschade of enige schade die voortvloeit uit het verlies van gebruik, gegevens of winst, in een gerechtelijk proces betreffende contractbreuk of schending van de garantie of onrechtmatige daad (waaronder nalatigheid) voortvloeiende uit of betrekking hebbende op de informatie of de software.

Adobe mag de informatie, software en technische specificaties op elk moment en zonder kennisgeving wijzigen.