Aan de hand van deze stapsgewijze handleiding leert u hoe u Adobe Flash Player in de webbrowser Safari inschakelt.

Controleer de versie van Safari op uw Mac

Controleer de versie van Safari op uw Mac voordat u begint. Klik Safari > Over Safari om het versienummer weer te geven.

Voor OS X 10.11, macOS 10.12 en later

1. Open Safari, en kies Safari > Voorkeuren.

Safari-voorkeuren instellen
    Safari-voorkeuren instellen
  2. Klik op het tabblad Websites en scrol omlaag naar de sectie Plug-ins. Zoek Adobe Flash Player.

Adobe Flash Player zoeken
    Adobe Flash Player zoeken
  3. Klik op het selectievakje om Flash Player in te schakelen.

Flash Player inschakelen
    Flash Player inschakelen
  4. Selecteer voor de instelling Bij bezoeken van andere websites de gewenste optie: Vraag, Uit of Aan
    .

De gewenste optie selecteren
    De gewenste optie selecteren
  5. Flash kan ook voor individuele websites (domeinen) worden geconfigureerd.  Kies voor elke website Vraag, Uit of Aan onder Sta toe dat websites deze plug-in gebruiken met deze instellingen.

Websites toestaan om de plug-in te gebruiken
    Websites toestaan om de plug-in te gebruiken
  6. Sluit Voorkeuren wanneer de configuratie van Flash Player is voltooid.

Voor OS X 10.10

1. Open Safari en kies Safari > Voorkeuren.

Safari-voorkeuren instellen
    Safari-voorkeuren instellen

Opmerking:

Als u Safari in volledig scherm bekijkt, beweegt u de muis langs de bovenkant van het scherm om het menu te openen.

2. Klik op het tabblad Beveiliging. Controleer of JavaScript Toestaan en Plug-ins toestaan zijn geselecteerd. Klik op Plug-in-instellingen.

Safari 10.0
    Safari 10.0 Beveiligingsinstellingen

3. Selecteer Adobe Flash Player.

adobe-flash-player-settings

In het menu Bij bezoeken van andere websites kiest u Aan en vervolgens op Voltooien.

setting-on-and-off
  4. Voor elke website weergegeven in Open Websites kiest in het menu aan de rechterkant voor Aan.

safari-step

Voor OS X 10.8 en 10.9

1. Open Safari, en kies Safari > Voorkeuren.

Kies Safari > Voorkeuren

Opmerking:

Als u Safari in volledig scherm bekijkt, beweegt u de muis langs de bovenkant van het scherm om het menu te openen.

2. Klik op het tabblad Beveiliging. Controleer of JavaScript Toestaan en Plug-ins toestaan zijn geselecteerd. Klik op Website-instellingen beheren.

Beveiligingsinstellingen
    Mac OS X 10.8 and 10.9 Beveiligingsinstellingen

3. Selecteer Adobe Flash Player.

In het menu Bij bezoeken van andere websites kiest u Toestaan.

Kies Adobe Flash Player

Voor OS X 10.6 en 10.7

1. Kies Safari > Voorkeuren.

Kies Safari > Voorkeuren

Opmerking:

Als u Safari in volledig scherm bekijkt, beweegt u de muis langs de bovenkant van het scherm om het menu te openen.

2. Op het tabblad Beveiliging moeten Java toestaan en Alle andere plug-ins toestaan zijn ingeschakeld.

Beveiligingsinstellingen
    Plug-ins en JavaScript zijn ingeschakeld.

3. Sluit het venster Voorkeuren.