Aan de hand van deze stapsgewijze handleiding leert u hoe u Adobe Flash Player in de webbrowser Safari inschakelt.

Controleer de versie van Safari op uw Mac

Controleer de versie van Safari op uw Mac voordat u begint. Klik Safari > Over Safari om het versienummer weer te geven.

Voor Mac OS X 10.11, macOS 10.12 en hoger

1. Open Safari, en kies Safari > Voorkeuren.

Safari-voorkeuren instellen
    Safari-voorkeuren instellen
  2. Klik op het tabblad Websites en scrol omlaag naar de sectie Plug-ins. Zoek Adobe Flash Player.

Adobe Flash Player zoeken
    Adobe Flash Player zoeken
  3. Klik op het selectievakje om Flash Player in te schakelen.

Flash Player inschakelen
    Flash Player inschakelen
  4. Selecteer een Flash Player-instelling voor wanneer u andere websites bezoekt.

De gewenste optie selecteren
    De gewenste optie selecteren
  5. U kunt Flash configureren voor individuele websites (domeinen). Selecteer een website die in dit venster wordt vermeld en kies Vraag, Uit of Aan.

Websites toestaan om de plug-in te gebruiken
    Websites toestaan om de plug-in te gebruiken
  6. Sluit Voorkeuren wanneer de configuratie van Flash Player is voltooid.

7. Vernieuw de browser.

Voor Mac OS X 10.10

1. Open Safari en kies Safari > Voorkeuren.

Safari-voorkeuren instellen
    Safari-voorkeuren instellen

Opmerking:

Als u Safari in volledig scherm bekijkt, beweegt u de muis langs de bovenkant van het scherm om het menu te openen.

2. Klik op het tabblad Beveiliging. Controleer of JavaScript Toestaan en Plug-ins toestaan zijn geselecteerd. Klik op Plug-in-instellingen.

Safari 10.0
    Safari 10.0 Beveiligingsinstellingen

3. Selecteer Adobe Flash Player.

adobe-flash-player-settings

In het menu Bij bezoeken van andere websites kiest u Aan en vervolgens klikt u op Gereed.

setting-on-and-off
  4. Kies Aan voor elke website in de lijst.

safari-step
  5. Klik op Gereed om de wijzigingen op te slaan.