Met ingang van 8 februari 2011 biedt Adobe geen ondersteuning meer voor Flash Player 9 en worden geen beveiligingsupdates meer verstrekt. Adobe raadt aan dat alle Flash Player-gebruikers op ondersteunde systemen een upgrade uitvoeren naar de recentste versie. U kunt de recentste versie van Flash Player ophalen bij het Flash Player-downloadcentrum.

Als uw computer niet voldoet aan de systeemvereisten voor installatie van de nieuwste Flash Player-versie, kunt u Flash Player 9 blijven gebruiken. U moet zich dan wel bewust zijn van de mogelijke beveiligingsrisico's. Zie Gearchiveerde Flash Player-versies om Flash Player 9 (opnieuw) op een oudere computer te installeren.

Meldingen over automatische updates op oudere computers uitschakelen

Adobe raadt aan om de meldingen over automatische updates ingeschakeld te laten, zodat u de nieuwste functies en beveiligingsupdates ontvangt zodra ze beschikbaar zijn. Als uw systeem echter de nieuwste versie van Flash Player niet ondersteunt, kunt u meldingen over updates stopzetten.

Ga als volgt te werk om meldingen over automatische updates uit te schakelen en Flash Player 9 te blijven gebruiken:

1. Open Flash Player-instellingenbeheer op een nieuw tabblad of in een nieuw browservenster.
  2. Selecteer het deelvenster Algemene meldingsinstellingen in het menu Instellingenbeheer aan de linkerkant van het venster.
  3. Wanneer het deelvenster Algemene meldingsinstellingen wordt weergegeven, heft u de selectie op van de optie Waarschuw mij als er een update voor Adobe Flash Player beschikbaar is.

Ondersteuningsbeleid

Adobe zet ondersteuning voor een product of technologie gewoonlijk stop als resultaat van veranderende marktomstandigheden en het effect op gebruikers. Adobe's ondersteuningsbeleid voor Adobe Flash Player is ondersteuning voor de huidige en voorgaande belangrijke release (http://www.adobe.com/support/programs/policies/supported.html). Flash Player 9 kwam echter in juni 2006 uit en heeft een marktaandeel van minder dan 2% volgens het Millward Brown-onderzoek naar marktpenetratie uit december 2010. Adobe zet de ondersteuning van Flash Player 9 na 5 jaar stop en richt zich op ontwikkeling van internet met nieuwe releases van Flash Player.