1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Computer op uw bureaublad en klik op Eigenschappen.

Bureaubladeigenschappen
  2. De systeemdetails worden weergegeven op de pagina die verschijnt.

Basisinformatie over uw computer

Klik in Internet Explorer op het pictogram Instellingen en vervolgens op Over Internet Explorer.

Klik op Over Internet Explorer

In het pop-upvenster wordt de versie van Internet Explorer weergegeven.

Pop-up met versie van Internet Explorer

Kies in Mozilla Firefox de optie Firefox > Help > Over Firefox.

1. Download Adobe Flash Player van de Adobe-site.
  2. Sluit vervolgens alle browsers en dubbelklik op het bestand dat u hebt gedownload.
  3. Accepteer de licentieovereenkomst en volg de instructies op het scherm.
    Is de installatie geslaagd, dan wordt het bericht Installatie voltooid weergegeven.

Raadpleeg voor meer informatie Flash Player downloaden en installeren.

Tijdens het downloaden van Flash Player, verschijnen de volgende foutberichten:

• Kan geen verbinding maken met server
  • Kan metabestand niet downloaden
  • Kan niet initialiseren
  • Kan hoofdbundel niet laden
  • Actielijst niet gevonden
  • Kan metabestand niet downloaden
  • Kan niet initialiseren
  • Verificatie van certificering mislukt
  • Ongeldig certificaat
Download de Flash Player via dezekoppeling. Sluit alle browsers en dubbelklik op het gedownloade bestand, wanneer de download is voltooid.

Stap 1: controleer of u Flash Player in uw browser hebt ingeschakeld.

• Internet Explorer: klik op Instellingen > Invoegtoepassingen beheren. Controleer of het Shockwave Flash Object is ingeschakeld. Zo niet, klik dan op Inschakelen.
  • Mozilla Firefox: klik op Firefox >Add-ons >Plug-ins. Controleer of Shockwave Flash Object is ingeschakeld. Zo niet, klik dan op Inschakelen.
Stap 2: als u Internet Explorer in Windows 7 gebruikt, schakel ActiveX-filtering dan uit. Klik op Instellingen >Beveiliging. Hef vervolgens de selectie van ActiveX-filtering op. Raadpleeg voor meer informatie ActiveX-filtering uitschakelen.

Als u de nieuwste versie van Flash Player niet kunt installeren en een vorige versie wilt herstellen, dan kunt u deze zelfstudievideo bekijken om de procedure te leren.

U kunt ook dit artikel lezen om te leren hoe u een vorige versie hersteld.

Mac

Klik op het Mac-pictogram en klik vervolgens op Over deze Mac.

De systeeminformatie wordt weergegeven op het scherm.

Klik op het Mac-pictogram en klik vervolgens op Over deze Mac

1. Downloaden Flash Player van de Adobe-site.
  2. Sluit vervolgens alle browsers en dubbelklik op het bestand dat u hebt gedownload.
  3. Accepteer de licentieovereenkomst en volg de instructies op het scherm.
    Is de installatie geslaagd, dan wordt het bericht Installatie voltooid weergegeven.

Raadpleeg voor meer informatie Flash Player downloaden en installeren.

Gebruik dezelfde gebruikers-id en hetzelfde wachtwoord als u gebruikt om u aan te melden op uw Mac.

Opmerking:

De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u zich bij uw Mac-computer aanmeldt. Hiermee worden niet de Adobe-id of Apple-id bedoeld (gebruikt voor aankopen op Apple Store).

Raadpleeg Flash Player installeren op PowerPC-gebaseerde Mac-apparaten Deze pagina bevat stapsgewijze informatie om Flash Player te installeren.

Ga in Finder naar Computer > Bibliotheek > Internetplug-ins.

Als Flash Player is geïnstalleerd, worden de volgende bestanden in de map weergegeven:

• Flash Player.plugin
  • flashplayer.xpt
Als u deze bestanden niet hebt, installeer Flash Player dan opnieuw.

Als de bestanden worden weergegeven, maar Flash Player werkt niet, controleer dan of Flash Player is ingeschakeld in Safari. Volg de onderstaande stappen:
  1. Klik op Safari > Voorkeuren.

Klik op Safari > Voorkeuren
  2. Selecteer op het tabblad Beveiliging de optie Plug-in activeren en JavaScript activeren.

Selecteer op het tabblad Beveiliging de optie Plug-in activeren en JavaScript activeren

Contact opnemen met Adobe

Start een discussie op het Adobe-forum. Adobe-werknemers en de MVP's (Most Valuable Participants) nemen deel aan dit forum.

1. Klik in het forum op de knop Sign-in in de linkerbovenhoek.

Aanmelden bij Adobe-forum
  2. Als u geen account hebt, klikt u op Create an Adobe Account en maakt u een account door uw e-mailadres op te geven.

Maak een Adobe-account aan
  3. Start een discussie met een beschrijving van het probleem dat u ondervindt. Voeg de volgende informatie toe:

• Besturingssysteem (Windows XP, Windows 7, Windows 8 Mac, 8, 10.5, 10.6, 10.7)
    • Browser (Internet Explorer, Mozilla Firefox of Safari)
    Start een discussie

Android

Opmerking:

Deze sectie met veelgestelde vragen bevat een procedure voor een tijdelijke oplossing. Adobe Flash Player voor Android is niet meer beschikbaar als download in de app-winkel van Google Play en Adobe biedt geen directe ondersteuning voor het Android-platform. Installatie van Adobe Flash op Android is uw eigen keuze. Deze informatie moet niet als informatie over ondersteunde platforms worden beschouwd.

Android-gebruikers kunnen een algemene Flash Player downloaden via de pagina Gearchiveerde Flash Player-versies op de Adobe-website. Wilt u meer weten over de installatieprocedure, raadpleeg dan deze discussiepagina die zowel instructies als een YouTube-video bevat. Klik hier om de lijst met ondersteunde apparaten te bekijken.