Deze instructies zijn voor Windows. Als u een Mac gebruikt, leest u Problemen met games, video en audio oplossen | Flash Player | Mac.

Flash Player-informatie

Als Flash Player op uw computer is geïnstalleerd, ziet u in het volgende vak de versie van Flash Player en uw besturingssysteem. Als Flash Player niet is geïnstalleerd, wordt er een foutmelding weergegeven.

Probleem

U hebt problemen met het uitvoeren van video, audio of spellen die Flash Player gebruiken.

Oplossingen

1. Zorg dat de nieuwste versie van Flash Player is geïnstalleerd

1. Zorg dat u de nieuwste versie van Flash Player hebt geïnstalleerd.

2. ActiveX-filtering uitschakelen (als u Internet Explorer 9 gebruikt)

1. Kies Extra > Veiligheid in Internet Explorer. Als ActiveX-filtering is geselecteerd, heft u de selectie op.

Selecteer Extra, Veiligheid, hef selectie van ActiveX-filtering op
  2. Sluit Internet Explorer en start het programma dan opnieuw op.

3. Flash Player-invoegtoepassingen inschakelen (als u Internet Explorer gebruikt)

1. Kies Extra > Invoegtoepassingen beheren.

Selecteer Extra > Invoegtoepassingen beheren
  2. In het venster Invoegtoepassingen beheren selecteert u in het linkerdeelvenster, onder Tonen, Alle invoegtoepassingen in het pop-upmenu. Alle invoegtoepassingen voor Internet Explorer worden in het rechterdeelvenster weergegeven.

Selecteer Extra > Alle invoegtoepassingen

3. In het rechterdeelvenster selecteert u, onder Adobe Systems Incorporated, Shockwave Flash Object en klikt u op Inschakelen. Klik vervolgens op Sluiten.

Selecteer Shockwave Flash Object, klik op Inschakelen

4. Sluit Internet Explorer en start het programma dan opnieuw op.

4. Zorg dat u de nieuwste versie van Flash Player hebt (als u Chrome gebruikt)

U hoeft geen Flash Player te installeren als u Chrome gebruikt. Flash Player is geïntegreerd in Chrome en standaard ingeschakeld. Chrome werkt Flash Player automatisch bij wanneer er nieuwe versies beschikbaar zijn. Om ervoor te zorgen dat u de recentste versie van Chrome hebt geïnstalleerd en de recentste versie van Flash Player hebt, selecteert u Chrome > Info over Google Chrome.

• Als u het bericht 'Google Chrome is bijgewerkt' ziet, hebt u de nieuwste versie van Chrome.
  • Als Chrome niet is bijgewerkt, klikt u op Nu bijwerken.

5. Alle browsegegevens van Flash Player verwijderen

1. Klik op Start > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op Flash Player.
  3. Klik op Geavanceerd in Flash Player-instellingenbeheer.

4. Onder Browsegegevens en instellingen klik u op Alles verwijderen.

Klik op Alles verwijderen

6. Flash Player-cache verwijderen

1. Selecteer Start > Uitvoeren op uw computer. (In Windows 7 klikt u op Start en typt u Programma's en bestanden zoeken.)

2. Typ %appdata%\Adobe en klik op OK.

Typ %adddata% \Adobe en klik op OK
  3. Verwijder de Flash Player-map.
  4. Herhaal stap 1 en typ %appdata%\Macromedia.

5. Verwijder de Flash Player-map.

7. Flash Player-hardwareversnelling uitschakelen

1. Klik met de rechtermuisknop in het venster met de Flash Player-versie hierboven.

2. Klik op Instellingen.
  3. Op het tabblad Weergave schakelt u Hardwareversnelling inschakelen uit als het is ingeschakeld.

Hef selectie van Hardwareversnelling inschakelen op

8. Opslaglimiet voor een bepaalde website vergroten

Voer deze stap alleen uit als u problemen hebt met een bepaalde website.

1. Ga naar de pagina Opslaginstellingen Flash Player. Op deze pagina kunt u de opslaginstellingen wijzigen voor pagina's die u hebt bezocht.
  2. Selecteer de problematische website in de lijst met bezochte websites.

3. Verplaats de schuifregelaar naar 10 MB.

Verplaats de bovenste schuifregelaar naar 10 MB

9. Het probleem melden op het Flash Player-forum

Als u nog steeds problemen hebt, kunt u dit melden op het Flash Player-forum.

10. Schakel RealPlayer-functionaliteit uit

Schakel de RealPlayer-functie, Downloading & Recording, uit als u Flash Player 11.3 in Mozilla Firefox gebruikt. Hiervoor leest u Probleem 1 in Problemen | Flash Player 11.3 | Mozilla Firefox